Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
Picit más felé fordult az érdeklődésem, de rájöttem, a Stalker őrökre rabul ejtett, nem tudom elfelejteni azt a sok örömet, amit nekem okozott :)

Nekem is volt ilyen. De ez az egész UHSF fórum nekem picit elfordult a Stalkertől és már sokszor a társaság meg az emberek miatt jövök fel és írok. De persze még imádom a Stalkert és ha van valami belevetem magam, csak már várok valami újra. :D

Az egy másik világ Scare... Szerintem téged is zavarna ha a mindennapi életed lebonyolításának alapvető eszköze kezdene így drágulni. Tény, hogy hozzánk képest jóval olcsóbb odakinn az üzemanyag viszont eszméletlen távolságok vannak értve ezalatt, hogy a mindennapokhoz sokszor a 100-200 km autózás simán hozzá tartozik. Ott szó szerint a boltba vásárolni is azzal járnak. / Egyébként többek közt ezért sem írták alá a Kyotói egyezményt. /
Ráadásul mi jól tudjuk hogy az üzemanyag árak milyen szinten visszahatnak minden másnak az árára.
Érthető okokból nagyon kényesek "az amerikai életforma" vívmányaira (pl: hogy beülök a kocsiba és odamegyek ahova akarok) és nem szokták meg hogy mérlegelni kelljen ennek a költségeit (mintha nálunk 60 Ft lenne 1 liter brenya).

Urak !
Nagyon kellemes cseverészést folytattunk az este a Skype csoport segítségével páran. Remélem zombimorzsi és zsilin "kolléga" is csatlakoznak majd.

Zsilin ma este fog, legalábbis ezt mondta. :) Kettejükön kívül is várunk jó pír embert még! :) Vegyetek fel engem skypera és behívlak titeket az UHSF szobába. Címem: juffy_v8

Barin! A múltkor mutattad a contrail spotting-os fotóidat. Ezek meg az enyéim:
Wizz Air:
dsc0004tv.jpg

Emirates (tőlünk pár km-re van egy légi csatorna, általában mindig ilyen arab gépek jönnek-mennek rajta):
dsc01342or.jpg

Ez is Emirates:
dsc2982w.jpg

Ez meg nem tudom miféle, Flightradar24-en sem találtam a visszajátszásban:
dsc6654i.jpg

Néha meg besikerült egy-két látványosabb is:
dsc2951s.jpg

Atyám !

Hát mégsem igazak a hírek ??!! Úgy tudtam Humbákfalván találjuk Tibi atyát, itt meg valami Vasbogdány szerepel.. :)

Szép képek Tibi!
A Emirates tripla hetes meg az A380 tetszik a legjobban. meg-hajol
Én is ezalatt az útvonal alatt lakok, KARIL - ABULI-nak hívják. Ha érdekel, tudok adni egy teljes légi útvonal térképet az országról. :)
Május végén indított a Qantas egy Sydney - London járatot ami rendszerint ezen az útvonal szokott átrepülni felettünk. Egy A380-as, szép, piros hátsórésszel. Eddig kétszer láttam, mindkétszer hajnal 4-5 között amikor nem tudtam fotózni a rossz fényviszonyok miatt.
Egyébként nem csak arabok jönnek errefelé, néha ázsiaiak is, különböző cargok is, britek, németek.. :) Van választék. :D
Kedvencem meg a Qatar-i Airbus flotta

tizenharom2.jpg

Ő meg ázsiai Polar Air cargo 747es :)
elsogep1.jpg

Tibi kint voltál ma fényképezővel? Előbb jött el felettünk egy IL-76..Kár, hogy nincs jobb gépem. Radar szerint Lipcséből indult, elment Örményországig ahol megfordult leszállás nélkül és visszatért Lipcsébe. Csak F340 volt egyébként. Nem mindennap látni ilyet errefelé. :)
ilproba.png

Szerintem nem...Tibivel nem tudnánk egy topikot élve tartani, mivel ez a téma csak kettőnket érdekel...A társalgó meg épp erre való, nem értem miért ne lehetne beszélni itt erről? Volt egy hónapos szünet amikor senki nem írt ide, szerintem bőven elfér itt ez a 4-5 hozzászólás ami a spotter témából eredt. :)

Értem ! Akkor tisztelettel kérhetem szépen hogy ne óriásplakát méretben tegyétek ezeket a képeket fel ide ?

Enigma-108":1ny3phmj mondta:
Atyám !

Hát mégsem igazak a hírek ??!! Úgy tudtam Humbákfalván találjuk Tibi atyát, itt meg valami Vasbogdány szerepel.. :)
Na, most jól lebuktattál! Dicsértessék!

Barin":1ny3phmj mondta:
Tibi kint voltál ma fényképezővel? Előbb jött el felettünk egy IL-76.
Nem láttam, szép lehetett. A múlt héten kint voltam terepen Debrecen mellett a Sámsoni úti lőtéren, csak ámuldoztam amikor elrepült felettem egy leszállásra készülő (egy-két órával később pedig a felszálló) A320-as. Később az időpont alapján meg akartam nézni flightradar24-en az útvonalukat, de érdekes módon nem látszott a térképen. Két kép róla:
wue6.jpg

tzuv.jpg

Egyszer még a nyáron kimegyek a reptér mellé, aztán megcsodálom közelebbről. Szabolcsi pulyaként nekem mindig nagy dolog ilyesmit látni. :)

Szabolcsi pulyaként nekem mindig nagy dolog ilyesmit látni.

Én kőbányai gyerek vagyok ( a Ferihegyi reptéren leszálló gépek ott már ereszkednek) s mikor hozzánk jöttek vendégek mindig csodálkoztak hogy itt mennyi repülő jár ! :D Mi már meg se hallottuk. Olyan háttérzaj volt mint a szél zúgása vagy ilyesmi.

Heló! Jöttem nosztalgiázni.
Eszembe jutott a fórum, és hogy életjelet adjak magamról. Ha jól emlékszem, nagyjából harmadik éve vagyok inaktív, ebben sokat nyomott a latba az is, hogy nem jelent meg új játék, igazából már szinte a Call of Pripyat-ból sem emlékszem semmire. Kikoptam a sztalkeres iparból. Én rengeteget változtam, elég instabil ember voltam akkoriban, amikor még itt tevékenykedtem, amikor még ismertetek :) Sokatokkal még MSN-en beszélgettem anno, de az ugye megszűnt, ráadásul a fiókom is behalt, nehogy az ismerőseimet átvihessem a Skype-ra. Na, a lényeg az, hogy meséljetek :D

Vissza
Top Alul