Amit írsz, hogy ki mit csinált volna, meg hogy lett volna, abban a logikát nem látom. Miért ne lehetne fontos az IP birtoklása abban az esetben, ha megrendelésre készült a projekt ? Miért ne lehetne a szovjet kormány jogi követelése mögött egy személy, aki a játékot kitalálta ? Persze nem ő találta ki, hanem ez a játék táblás kirakóként már létezett korábban is, és nem ezért mondom, csak azért hogy lásd, teljesen logikátlanok az érveid. A kérdéseid egyátalán nem implikálják azt a választ amit szeretnél sugallni. Ráadásul azt feltételezed, hogy minden igaz amit mond, holott a történetben, amit idézel is szerepel, hogy egyesek hazudni akartak a játék eredetét illetően.Akkor miért feltételezzem a másik félről, hogy igazat mond, pláne egy olyan rendszerről, ami nem az igazmondásáról volt híres, hanem a mindent átszövő hazugságokról. Egy biztos, ami nem a rendszer célját szolgálta abban az időben, az nem jelenhetett meg, ami közömbös volt, azt eltűrték, ami pedig segítette azt támogatták. Miért feltételezzem egy hipnagóg halucinációkat okozó addiktív játékról inkább azt, hogy ez a rendszer számára közömbös volt, amikor láthatóan ragaszkodtak hozzá, és ott készült, ahol a pók fészkel, ahol a legtitkosabb és legkomolyabb projektek futnak, mikora művészet, média, popkultúra működésébe, alkotásaiba, és midnen olyan dologba, ami tömegekhez jutott el, manipulatív szándékkal beleszóltak, azokat irányításuk alá vonták. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy egy ügynök a KGB-nél szabadidejében egy semleges témájú, de egyébként kognitív funkciókra erősen ható regényt ír azzal az írógélppel, amin 8-16ig a jelentéseket írja a megfigyelt személyekről, és ez a KGB-t cseppet sem izgatja, viszont ahhoz ragaszkodik, hogy a szerzői jogokat gyakorolhassa. A KGB-nél készült, a KGB szeretné gyakorolni a szerzői jogokat, de ez csak véletlen egybeesés, nehogy felmerüljön ám a butuska fejedben, hogy esetleg a KGB kérésére, mert ha így is lenne, akkor azt biztosan a nagy nyilvánosság elé tárnák, és nem találnának ki rá semmilyen hihető fedőtörténetet.
Én nem azt mondom, hogy ez nem lehet így, mert minden lehetséges, de nem minden valószínű. Én ezalapján alkottam meg a véleményem, mivel tudom, hogy a tövisről nem szednek fügét, és elfogadom azt is, hogy Te másképp gondolod, szíved joga, viszont a vitának erről sok értelmét nem látom, mert úgysem fogjuk tudni meggyőzni egymást
Én nem azt mondom, hogy ez nem lehet így, mert minden lehetséges, de nem minden valószínű. Én ezalapján alkottam meg a véleményem, mivel tudom, hogy a tövisről nem szednek fügét, és elfogadom azt is, hogy Te másképp gondolod, szíved joga, viszont a vitának erről sok értelmét nem látom, mert úgysem fogjuk tudni meggyőzni egymást