Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
nem ezt nem szeretném.
de azért nem tartom magam "szeparatistának", az igaz hogy a szegény programozók igy fejlesztők meg úgy, de azért szerintem nem kell őket annyira sajnálni... és lehet hogy azért mert nekem eredeti játékom van, nem szeretem jobban a S.T.A.L.K.E.R.-t mint az akinek nincs ereseti játéka(imádom, nem is játszok aktívan mással). Szal csak azt akartam mondani hogy nem kellene egyből bannolni a "szegényeket". És ahogy a szavazás is mutatja, nem egy-két embernek van "Biztonsági másolata"... most mindezt nem roszból mondom, de valahogy számomra nem fér össze a rajongás a PÉNZel és az eredeti dvdvel. Még1x nem akarok bántani senkit, csak szimplán egy vélamény. ne hangoztassa ha maradni akar és kész.

És arról mi a véleményetek,hogy a programozó team-ek és a hardverfejlesztők valahol kiválóan megértik egymást? Mondjuk abban,hogy nagyobb teljesítményű számítógéphez egy nagyobb igényű-és egyre nagyobb ez az igény-programokat fejlesztenek.ez legesleginkább a játékokra igaz,hiszen az összes cucc fejlődése a gépházban leginkább ezért mozdul előre.Vagy nincs igazam?

Persze.De mintha a programozó team-ek lemaradásban lennének a hardverfejlesztőkhöz képest.A hardver Dx10.1, és nincs sok game,ami kihasználja ezt.Szerencsére,a S.T.A.L.K.E.R. igen.

Hozzátenném hogy dx10.1 azért nincs mert az nVidia baszik rá. A kártyáik a mai napig nem tudják, teljesen mind1 hogy alsó, közép vagy felső kategóriáról beszélünk...

hagyjuk már ezt az eredeti hamis dolgot, szinte háború robbant ki a fórumozók között. ez itt egy nagy "család" kéne legyen a S.T.A.L.K.E.R. "családja".

Sempai":292hbs7u mondta:
Hozzátenném hogy dx10.1 azért nincs mert az nVidia baszik rá. A kártyáik a mai napig nem tudják, teljesen mind1 hogy alsó, közép vagy felső kategóriáról beszélünk...

A játékfejlesztők az nVidia-ra optimalizálnak?Szegény
ati_logo.gif

a gsc egy kicsit állszent fejlesztőbirgát , kicsit köcsög ,sőt nem is kicsit , miután megjelent a játék (cs) a gsc logó után ottvolt az nvidia is , az akárhanyadik patch után meg nvidia logó helyett ATi , azért nem rohadt dolog ? és az a dx 10.1 nha nézegettem pl : fc 2 -ből képeket dx 10.1-en és mintha a világítás kicsit szebb lenne (vagy stalker esetében napfelkeltekor szebbek a napusgarak ). Az már biztos hogy a win 7-ben benne lessz a dx 11 , ígért szintjén az Nvdia már fejleszti az új karit (ha jól emlékszem akkor gt 300). nekem volt ati-is de akkor is fos volt (9600xt vs 6600gt nah ki jön ki győztesen ??? ) ,és driver szinten is megbaxhatja az Ati , a régi kártyákhoz miért csak 3 hónaponként jön driver (ha rosszul tudom akkor ki lehet javítani ). Mikor megjeneik az új catalyst ,mindig azzal van tele a net ,hogy juj kicsit bugos lett meg fagy az egész , meg játék közben kidob az asztalra , és hogy mindjárt itt a hotfix , Nvidia alatt nekem még 1x sem volt ilyen gond , viszont az igaz , hogy néha az új driver roszabb mint a régi (lehet érezni hogy egy játék lasabb ) . Azt nem fírtatom hogy mostanában tényleg jó karikat ad ki (mellesleg ha ingyen adnának akkor sem rakná be a gépembe ).

Azt is igaz ,hogy a gsc a legszemetebb fejlesztőbrigát , kiadják az Oroszoknak a patchet , és gyakorlatilag rajtuk tesztelik le (szal betateszt ), ez a kövi addon is kicst koppincs lessz mintha hasonló lenne a Priboi sztoryval (viszont Dezodor mondta hogy ottvan az oldalakun a szokásos dolog hogy mivel az övéké ezért felhasználhatják ) , ha a konzolos verzió is ilyen pocsék lessz akkor az nagy szívás lessz .

Egy kérdés csak,mert én semmit nem konyítok a témához,szemben veletek.(de hát tanulni soha nem késő....)
:oops: Szóval.Igaz az-igaz lehet-hogy egy ilyen újonnan fejlesztett játékba beleraknak egy halom un. "fölösleges" számítást,rutint,ami aztán szintén feleslegesen lassítja,terheli a videovezérlőt,meg a processzort? Pusztán azért,hogy a nagyobb teljesítményű hardvereket is el lehessen adni a piacon? Mert ez ugye akkor-feltéve,meg nem engedve- egy ügyes üzleti fogás!
S ezek szerint sokkal kisebb igényú és teljesítményű videovezérlők is alakalmasak lennének egy ilyen kvalítású játék futtatására,mint pld a CS,vagy hasonszőrű brutális garfikájút ársai? Vagy ez is csak egy urbánus legenda?????

Jim: 2004 óta ez a harmadik Ati kártyám, soha nem volt gondom a driverekkel. A régi kártyáikhoz áprilisig havonta jött az új Catalys-t, most már csak 3 havota. Egyébként ezek az új driverek már az újabb kártyáikhoz vannak optimailzálva, tehát egy régi kártyánál lehet hogy csak lassulást okoz egy 2009-es driver

nekem majdnem lett 2. ati kártyám is 1950xt vagy valami ilyen xarság , 3 vittem vissza mert xar volt , de jobb is hogy nem lett jó :oops:

asszem msi volt , megvettem belaraktuk a slot-ba (agp-s volt , ati 9600xt-ről lett volna cserélve ), újdriver stb , tesztprogi elindít 3 perc múlva kilépe , újraindítás után fura szinek a monitoron , eztután az okos emberek kigondolták ,hogy biztos kicsit a tápom szal csere lett 500w-ra :D (ami azért vicces mert most 450 van és 2magos proci , 9600gt ), az sem segített ezután még 2x próbálkoztam végén visszakértem a pénzemet .

zombimorzsi":kvx08uzk mondta:
Szóval.Igaz az-igaz lehet-hogy egy ilyen újonnan fejlesztett játékba ...

Nem vagyok hozzáértő,de szerintem az újabb vga-ban újabb megjelenítési tulajdonságok vannak beépítve,amit a régiek nem tudnak megjeleníteni.
A minimum konfigon elindul a játék,de "szépségben" meg sem közelíti az ajánlott konfiguráción megjelenő játék képét.
Bocs,hogy belekontárkodtam,én is várom valaki hozzáértő válaszát meg-hajol

jim67":kvx08uzk mondta:
nekem majdnem lett 2. ati kártyám is 1950xt:

Nekem Sapphire 1950XT-m van,öregsége ellenére is maximálisan meg vagyok elégedve vele.
sapphire_x1950_xt_box.jpg

A DX10 miatt fogok váltani.

500W-os táp? Ezt melyik okos ember mondta? :D A színes csíkok általában VRam hibára ualnak, lehet hogy melege volt, vagy mivel MSI is elég "..." gyártó, szereti az olcsó dolgokat belepakolnia kártyáiba lehet kifogtál egy selejtet :)

Hajj nekem egy csomó ideig volt 1600XT-m de szerettem... Most van ez a 8800GT ezt még jobban szeretem :) Amúgy csak DX10 miatt megérné váltani?

Sempai":28oy6yrg mondta:
500W-os táp? Ezt melyik okos ember mondta? :D A színes csíkok általában VRam hibára ualnak, lehet hogy melege volt, vagy mivel MSI is elég "..." gyártó, szereti az olcsó dolgokat belepakolnia kártyáiba lehet kifogtál egy selejtet :)

mellesleg az a táp is valami pékné és tsa volt asszem , a kari meg alig fért be a házba ( a viynó és a kari között 4 cm hely maradt :D ) .nekem a 9600gt-ről hasonló véleményem az sem rossz .

Ilyen stráfozós hibajelenséggel én már nyolc éve találkoztam,az egy Nvidia TNT kártya volt,és ugyanezt produkálta.Az a gép,amiben kicseréltük,szintén egy hasonlóra-annak mondjuk nem volt csak hűtőbordája-szóval bármilyen furcsa,működik!Ugyanazzal a konfiggal...Elég furcsa nem?
A második kártya ami elszállt a gépemből,egy X-800-as volt,de az szegény nem csíkozott semmit,egyszerűen elment a kép,és ennyi.Egy pillanat műve volt az egész,de az okosok szerint a táp csinálta a fesztivált.(Ja,az alaplap is repült lábtörlőnek...)Azt szintúgy kihajítottuk,most ebben is egy 500W-os van bent.

Sempai":2xoyoc8j mondta:
Komolyan vettél egy vargáné és társa tápot?:D

mellesleg a gép 2 hónap múlva eladásra került , szal nem igazán akartam rá költeni (ahhol vettem a karit ott azt mondták hogy biztos az alaplapom ad neki túlsok energiát aztán amiatt megy tönkre :D )

Vissza
Top Alul