Stalker - Történetek a Zónából

Kedves Vomi !
Leírnám neked a pozitívumokat és a negatívumokat a könyveddel kapcsolatban:
+ A történet izgalmas.
+ A mutánsok se hülyék benne, nem úgy mint a játékban.
+ Jó hosszú, így van olvasnivaló az esős napokra.
- Túlságosan ragaszkodsz a játékban lévő adatokra, például hogy a képződmények hogyan fejtik ki a hatásukat, mi mennyibe kerül.
- Felesleges mutánsok is vannak, a zombiból is van 3-4 fajta, csak egy kicsit különböznek egymástól.
-Túl sok Frakció van, ezekből is egy csomó nagyon hasonlít egymásra, össze lehetett volna vonni őket.
Ui.: Ezt remélem építő kritikának fogod fel, nem akarlak téged, sem a könyvedet megsérteni. Nem tudom hogy ki vagy, de remélem egy LARP-on összefutunk, mint társak, nem pedig ellenségek.

Szerintem:
+Jó sztori
+Új mutánsok, frakciók stb.
+Nem ragaszkodik a játékokhoz
-Túl sok infó rossz helyen(PDA tartalma)
-A játékok után játszódik, de nincs sok változás a helyszíneken
Most hirtelen ennyi.

Köszönöm srácok, jól estek a kritikák :-)

Azért megindoklok néhány dolgot, remélem kicsit kerekebb lesz a dolog:

Szóval, a "PDA tartalma" a történetek végére fog kerülni, tehát 460 oldalasra tervezem a könyvet, és a PDA az utolsó 60 oldalt fogja elfoglalni, egyrészt mankót jelent nekem, másrészt pedig az olvasónak is segítséget nyújt a dolgok megismerésében :-)

PVTNeo, azért ragaszkodom a játékban levő adatokhoz, mert úgy gondolom, hogy a GSC-s srácok remek munkát végeztek, és én nem engedhetem meg magamnak, hogy felülbíráljam az ő zsenialitásukat :-)

Valóban, az élőholtak között van néhány hasonló, és gondolkoztam rajta, hogy összevonom őket, de már túl késő, a legtöbbjük jelentős szerepet kapott a történetekben, így nem akarok változtatni, túl sok szöszmötölést igényelne...

Superkocka, a helyszíneket nem akartam megváltoztatni, már a könyv felénél járok, és Gontar eddig még mindig csak ezekre a helyekre jutott el: Cordon, Szemétdomb, Bar, Rostok, Yantar, Katonai Raktárak, Zaton, és Jupiter...
Ha úgy vesszük, akkor még nagyon sok helyszín hátra van, és félő, hogy az első kötetben Oleg még nem fogja Pripyatot se megközelíteni :-(

Szóval, nem sok értelmét láttam annak, hogy új helyszíneket tegyek bele...

Viszont ha lesz második könyv, akkor nagyon szívesen kitalálok újakat, akár majd segíthetnétek is benne :-) Vagy akár közösen írhatnánk valamit :-)

Egyébként mit szóltatok a Doom 1-es Imphez, Archvile-hoz és a Seggfejűhöz? Nem lógnak ki a Stalker univerzumból?

Egyébként mi az a LARP ?

Én még nem fejeztem be...Tanulás mellet valahogy nem haladok gyorsan! :P Bár nekem eléggé kilógtak a Doom-osok! :( Nekem az a hibám, hogy nagyon ragaszkodom az eredeti Zónához! :DD

A LARP az olyan airsoft rendezvény, ahol beleéljük magunkat a sztalkerek helyzetébe. Vomi, én arra gondoltam, hogy túlságosan gépszerű, mármint le van írva hogy ez a lelet +12 kg súlyt enged cipelni, stb. Ez a súly cipelős dolog szerintem ember függő, nem mindenki bír ugyanannyit. Amúgy még nem olvastam végig, kb. a felénél tartok. Az Amazonok megmozgatják a férfi ember fantáziáját ! A PDA azért is jó, mert ha megtámadnak valakit valamilyen mutánsok, és még nem ismerem őket, akkor "hátra tudok lapozni" és megnézni hogy pontosan mi is az.

Na igen, az amazonok olyan magas labdát jelentenek számomra, melyet hiba lenne nem lecsapni.

A PDA teljesen azt a funkciót tölti be, mint a játékban :-)

A leleteket azért is csoportosítottam úgy (tehát értékek szerint), mert arra is gondoltam még az elején, hogy akár szerepjátékot is lehetne majd később csinálni ebből, de aztán letettem róla.

Vomi: nem úgy gondoltam a helyszínek változtatását, hanem, hogy pl. a katonai bázist a Kordonban elfoglalták volna a Stalker-ek, Kopaszfalut meg a Banditák, aztán össze van kavarva minden.

akkor mivel már régen elolvastam, de lusta voltam utána nézni ennek a topiknak itt a véleményem:
+ jó történet(bár a bevezetésből nem sok derült még ki)
+ izgalmas, hosszú
+ pár jó új frakció és mutáns
+ kellemes bevezetés
+ amennyiben tartja a zóna halálozási ráta számát, mind ellenség mind barát oldalon akkor stalker hangulatú marad
+ örülök hogy nem lettek helyszínkavarások mint Superkocka alattam vázolta...
na akkor a negatívum:
- pár mutáns és frakció ami értelmetlen céllal jött létre...
- ugyan ezen okból a zóna kisebb és sokkal zsúfoltabb lett...
- egy két mutánsnak zónába importált szaga van ami nem tesz jót az atmoszférának
- Túl sok a pda a bevezetőben! ezáltal a nagyrészt nyers szöveget kellet olvasnom aminél jobban kevés dolgot rühellek!( kell természetesen hozzá, de nem kell az egész a bevezetőhöz)

nos röviden ennyi, és várom a történetet!

Köszönöm a kritikát Scare :-)

-Szóval, mint már említettem, a PDA a végére kerül, szóval azzal nem lesz gond :-)
-A zsúfolt Zónával egyet értek, szóval mindenképp igyekszem majd kicsit üressé tenni, de nem bántó módon
-Lehet, hogy egy-két mutánst kilövök majd, de csak azok közül, amelyikeket még nem illesztettem be

Superkocka, a Cordon-beli katonai bázis valóban el lesz foglalva, de nem a stalkerek által :-)

*Kiszedtem néhány felesleges szörnyet, a többi változtatás pedig folyamatban van :-)

Srácok, köszönöm a mailban írt véleményeket, igyekszem megfogadni a tanácsokat :-)

ha minden jól megy, lesz második könyv is :-)

Nnnnnnnnna, lassan végzek a Történetek rész átjavításával, valószínűleg holnap este, aztán gyorsan átfutom a PDA tartalmát, és már kész is vagyok :-)

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul