Stalker Tábor 2011

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Yeti: természetesen lesz szörny dresscode. :) Fehér pólót hanyagoljuk, mérföldekről ki lehet szúrni, de biztosan kitalálunk valamit. A többi szörny esetében pedig ami már eddig bevált. Apropo, Fira jelentkezett egyik szörnynek. Pati hogy áll a snork-karrierrel? :D

Térkép: minden játékosnak biztosítunk egy térképet, és csak egy dolog lesz jelölve: a pályahatár. Ezen kívül mindent magatoknak kell felderíteni, és berajzolgatni. Éppen ezért írtam, hogy papír és ceruza jól jön.

Mellesleg még mindig jobban jártok mint tavaly, amikor lőszert adtunk el az egyetlen térképmásolási jogáért. Hát képzelhetitek, hogy egyes térképek milyen pontosak lettek. :D

NO PDA. :D
Berkut: jó jó de azért van több mert csiszolni kell rajta. De a műholdas térkép lpmaskmancick buherálásával meglenne a fa*za térkép és majd ott bejelölgetjük mi hol van. ...?

The Ras":2isyy7e8 mondta:
jó jó de azért van több mert csiszolni kell rajta. De a műholdas térkép lpmaskmancick buherálásával meglenne a fa*za térkép és majd ott bejelölgetjük mi hol van. ...?
Igen, de a térképet majd én elkészítem. Viszont nem értem, miből van több?

PDA-t szerintem hanyagoljuk mégpedig a következők miatt: szvsz a játékbeli Zóna eléggé barátságos lett. Néha jön 1-1 monszta, de semmi olyan, amit ne lehetne megoldani. Nyilván, azért ilyen, hogy élvezhető legyen, de! Ha valódi lenne, akkor, az állami ellenőrzés totális hiánya miatt vadkapitalizmus lenne, vagyis minden rohadt drága lenne, és örülne a stalker, ha sikerülne annyi pénzt összekaparnia, ami elég a napi betevőjére, meg egy tárnyi lőszerre. Tekintve hogy a környezet veszélyes, aludni csak a biztonságos, örzött területeken lehetne, és az is egy vagyonba kerülne. Azt meg senki ne mondja, hogy egyedül elalszik akárhol. Teljesen biztos hogy 3 óra múlva idegösszeroppanást kapna a zajoktól, ez szintén tapasztalat. :D Egy ilyen környezetben az első dolgom az lenne, hogy eladok egy olyan eszközt, amely működése egy ritka energiaforrást (elektromosság) igényel, és valami hasznosabbra cserélem, pl: gyufára, papírra, váltás fehérneműre, szappanra, lőszerre, vagy akármi másra, ami kicsit is közelebb visz a biztonsághoz, és az az "ember vagyok" érzéshez. Maslow után szabadon...
Továbbá a PDA eléggé sérülékeny, könnyen belövik a kijelzőjét, mert ilyet is láttam már.

Azt gondolom nem kell mondanom, hogy a játékon mindenki saját felelősségére vesz részt és a vagyontárgyaiért csak ő vállal felelősséget. A szervező semmiért nem okolható.

elnéz, én összesen 3 artifaktról tudtam... lehetne majd picit több féle... (a textúra... hm... azt inkább nem is mondom...)
next problem....
a hangulat hiánynak olyan oka is volt hogy sütött a nap 100ágra, ami feltétlen nem lenen baj egy hagyományos air soft ütközetnél, de a zónában inkább a borús kicsit szmötyis idő adja a feeelinget!
a drága árakról, meg ne beszéljünk mert na.... kb 1 dolgot lehetett venni a bárban és az az energia ital....
azt is 15bbért elsőre... de a vicc az hogy mire kitárazod a bb-t egy Hi-capból addigra lemegy a nap...
a PDA kicsit érdekes lenn igaz, másrészt ha megsérül/meghibásodik akkor gáz van... egy pda nem olcsó mulatság...
a relikviák többletét azért kérvényezném hogy a stalkereknek legyen okuk harcolni valamiért, elvégre a relikvia megéri a súlyát aranyban... amiért érdemes akár egy másik semleges csapatra, vagy akár frakcióra is orvul rátámadni... a plusz pénz és lőszer reményében...
de ha csak 3-4 db lesz az egész pályán akkor megint értelmét veszítené a dolog...
és már ha azzal jössz hogy ha túl sok volna sem lenen értelme, hát arra annyit mondok hogy el köll rejteni, anomália közelbe vagy pályán belül található magas sugárzású területre, ahova csak xy gyógyszerrel lehet bemenni, vagy gázmaszkkal.

Igen, de a térképet majd én elkészítem. Viszont nem értem, miből van több?
A campekből. Mikor elmész és ott vagy karva akaratlanul észre fogsz venni olyan dolgokat amiket megváltoztatsz, javítasz a következő táborra. Én erről beszéltem. Amúgy ha megoldod a térkép dolgot legyen mi csak segíteni akartunk lpmaskmancick-al mert gondolom neked is van más fontosabb dolgod elfoglaltságod és nem kevés munka van a táborral sem. Olyan egy terhet le a vállról dolog de ha megoldod oké csak szóltunk ennyi.

Scarecrow":3cp6yv5s mondta:
Artifaktokról és egyéb begyűjthető nyalánkságokról: lesz egy csomó. Artifaktból lesz olyan ami könnyen elérhető, de alig ér valamit, és lesz ritka is, amiért lehet ölni. Lesz egy rakás dokumentum, berendezés, alkatrész, fegyver, ruha, gyógyszerek és vegyszerek, még szörnyvégtag is, amit be lehet és be is kell gyűjteni, mivel küldetésbe van foglalva.

A küldetéseket nem tudom hogy írtam e, lesz nyilván a fenti elemek felkutatása, segítség ennek annak (ez is sokféle), illetve likvidálás, foglyul ejtés, elfoglalás, infógyűjtés.

És akkor most mindezt reprezentálja egy példa: teszem azt, a Duty eléggé fogytán van mindenféle hadianyagban, de nem tud segítséget kérni. Ehhez meg kell építeniük a rádiót, amihez egy rakás alkatrész meg tervrajz kell. Ha mindez megvan, akkor mehet az üzenet a központba, hogy nem ártana egy kis ammo, de ezzel nincs elrendezve a dolog. Az állami támogatást élvező Duty így megkapja az áhított csomagot, ejtőernyővel, na de, azt be kell gyűjteni, és nem árt ha gyorsan teszik.

Szóval ez már így is eléggé szép, arról nem is beszélve, hogy az alkatrész nem biztos hogy a földön fog heverni, minden egyes elemért meg kell majd küzdeni, vagy fondorlatot alkalmazni.

Ez kitűnő ötletsor. Csak remélni tudom, hogy alkalmazva is lesz.

Dresscode-os kérdésem lenne: Eldöntöttem,hogy airsoftban a PMC-s vonalat fogom követni és ehhez megfelelő ruházatom lesz (CIRAS mellény ,stb..).
Beszállhatnék zsoldosnak az Ukrán katonasághoz,vagy valamelyik frakcióhoz ( Duty/Freedom).
Ha már LARP akkor esetleg írok egy kis történetet,hogy miért küldtek a zónába. :D

Ras: ilyen és ehhez hasonló egymásba kapcsolódó küldetéseket is tervezek, úgyhogy biztosan lesz ilyen.

Scare: Steyrt márpedig ne vegyél. Szerelő ismerősöm alaposan megszenvedett vele, gusztustalan műanyag az egész, és far-nehéz is hozzá.

Domesz: Szeretném, hogyha a dresscode-ot maximálisan betartanánk. Ciras mellénnyel nincs gond (bármilyen mellényt lehet hordani, azért csak emiatt ne kelljen újat venni), de az alatta lévő ruházat az legyen frakcióhű: Dutynak fekete, Freedomnak terepszín. A stalkereknek civil, esetleg valami terepgatya mehet hozzá, de sem fejfedő, sem zubbony nem lehet katonai. Egyéb frakciókkal nem kacérkodnék, mert akkor mindenki kitalál valamit, és akkor aztán fuccs az egész dresscode-nak.

Mondtam, hogy lehet stalkerként csatlakozni valamely frakcióhoz. Ez úgy fog kinézni, hogy amennyiben a frakció parancsnoka jónak látja, felvehet 1 szakasznyi stalkert az állományba, és innentől kezdve ők ugyanúgy az adott frakció tagjai, mint az eredeti tagok. Visszaállás is megváltozik ez által. Ruhát nem kell cserélni, de a Duty-hoz csatlakozóknak piros, míg a Freedomhoz csatlakozóknak sárga karszalagot kell hordaniuk. Kilépni nem lehet (ahhoz azért rövid az idő).

A csatlakozás nem egyenlő azzal, amikor stalkerként 1-2 küldetésben besegítesz a két nagy frakciónak.

Nos csak néhány észrevétel meg vélemény meg csak úgy hogy ráérek... :D

Stalker dresscode : Az általam is használt kezeslábas veterán stalkereknél még meg engedett-e?

lányok : Jöhetnek-e? Barátnõ, hugi, anyu stb... :)

GPS : Térkép, papír, toll, emlékezet ..jó lesz az.

Dresscodra visszakavarodva:
Jó lenne elõre leszögezni , hogy igen komoly lesz (legyen) a frakciók szerinti dresscode választása.
Dresscode control beütemezése jelentkezéskor.

Artifakt: Én az elõzõ táborkor használt artifaktjaimat beáldozom ha kell.

Ha csak azt vesszük:
A stalker camp sorozatban Szentkirályszabadja volt az 1.0-ás. Legutóbbi 2.0-as. Akkor 3.0-ás jobbnak kell lennie minden téren. :D És már látom elõre hogy jó lesz az.

Zóna idõ: Jó persze szmötyis meg inden de nem mindig van ez így. A nap sütés szerintem ugyan úgy belefér, hosza terület is mérsékelt övezethez tartozik.

Zóna Időjárás: nem mindig szmötyis csak kb 85%ban :D

cska egy kérdés: Szentkirályszabadjai pálya az nem az ami a Magyar Pripyatként emlegetnek?
Dress code: elférne még egy Nagykabát... Stalker sárgás barnás színű, vagy inkább nowarrol rendeljek valami sivatagi terep színű gatyát, és Felsőt?

Yeti: igen az még belefér. Mellesleg bele tudnád tenni Dropboxba a 2010-es képeket? Még mindig nem kaptam meg. :D Lányok jöhetnek, senki nem mondta hogy nem. :) Akár játékosnak, akár nézőnek, nekem mindegy, de nézőnek csak módjával, mert nem szeretném hogyha a fél pereputty ott kolbászolna a pályán.

Stalker dresscode: Mint tavaly. Farmer és pulcsi vagy széldzseki, szürke, kék, bézs, zöld vagy homokszínű, ami tetszik. A lényeg, hogy eltérjen az alul-felül fekete Dutytól, és az alul-felül terepszín Freedomtól (woodland, magyar bociminta, flora, stb) mintáktól. Néhány példa:

http://images3.webpark.ru/uploads52/080 ... ker_13.jpg
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:pQtm ... u3.jpg&t=1
http://freenetique4.free.fr/TODS/stalker600.jpg
http://www.stalkerzone.de/cs/imgs/conce ... rt_009.jpg
http://pc.globalgame.hu/news-img/GLOBAL ... C3%A9p.jpg

Egyébként The Ras tökéletesen megoldotta a feladatot, tessék róla példát venni.

Tudósruha: jó a fehér köpeny. Sztk-s szemüveg helyett inkább védőszemüveg. :)

És akkor még egy dolog: Kelet Európában járunk, szegénység van, és nyomor. Ha nem muszáj, akkor ne az USMC háromhetes túlélő menetfelszerelést meg a digicam cuccokat cipeljétek magatokkal.

Fogok írni egy normális Dresscode leírást, képekkel, és majd felteszem ide. Még karácsony előtt.

Scare: A Freedom némileg hasonló lesz a Duty-hoz. Tekintve hogy nincs állami támogatás a szervezet mögött, ezért nagyban épít a stalkerek bizalmára, úgymond a Zónán belülről építkezik. Éppen ezért inkább mentális különbséget tudunk felfedezni: a Duty jobban szűri a népet, de a hű embereket jobban ellátja, míg a Freedom igyekszik jó kapcsolatot ápolni, ezáltal olyanok számára nyújt otthont, akiknek egyébként máshol már nincs maradása. Küldetéseik nem sokban fognak különbözni, mert nekik is ugyanúgy megvannak az ellenségeik, pusztán a körülmények lesznek mások. Azért lesz 1-2 dolog, ami csak a Freedomnál lesz és a Dutynál nem, és fordtíva. :)

Tervezem, hogy a frakcióháborúnak nem csak mezei öldöklés legyen a célja, hanem adott terület elfogásával megváltozzanak a körülmények is, pl: ha a Labor vagy a Kocsma úgymond "őrangyalt" cserél, akkor megváltoznak az árak, akire vérdíj van kitűzve az nyilván messze elkerüli, stb.

Yeti: Köszönöm!

Szerintem ez csak rajtuk múlik. Ha mégis belekeverednének feltartott fegyverrel vagy kitárazva mutatnák semlegességüket és akkor egyértelműen nem lehet rájuk lőni így kimaradnak az esetleges későbbi félreértésekből.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul