Saját konfiguráció

tegnap voltam egy pc-boltban aztán kértem egy ajánlatot. Aztán néztem nagyot 160 ezer xxx ft lett volna. Ebben csak a csupasz gép volt benne. Igaz nem volt az olyan rossz , msi lap , core i3 2,93ghz cpu , 4gb ddr 3 1600mhz (hát azér 34.000 ropéir ez kicsit sok :S ) , a többi a szokásos. Viszont a vga-t én nem azt tetttem volna bele .... lehet jó kártya az a 4670 , még a bc2-t is viszi minimumon... közepesen, legalább egy 5770.. úgy mondjuk 180 körül. Szal szerintem most nem éri meg gépet venni. Azért vicces , hogy kb 2éve én 135-öt adtam ki a gépemért és win xp is belefért... most meg egy középkategóriás gép enyhén drágább lett. Ja meg kérdeztem mit ajánl 9600gt helyett , és 4670-et mondott..... cseberből vederbe ??? hmmm.

Aztán nehogy még a 9600gt erősebb legyen a 4670-től... Magyarul visszafejlesztés...

Egyébként nagyon durván drága az a hely, ahol kértél ajánlatot, nem gyengén lehúzás, szerintem!

hát jha ez bestbyte partnerüzlete , haver dícsérte nagyon.. hát drágák nem kicsit. Majd jövőhéten járok az Ab informatika felé tőlük is kérek valamit....

Egy ilyent el tudnék képzelni magamnak... :D
84031973.png

http://stalker-rus.ucoz.ae/news/aehrogr ... 0-06-30-70

Nem vagyok szakavatott a témában így kérnék némi segítséget.

Memóriabővítés notebook-ba hogyan és hol lehetséges Pesten?

Fujitsu Siemens AMILO Pi 3540 (Intel Pentium Dual T3200 2,0GB; NVidia GeForce 9300M GS 512MB; 2GB RAM) notim van, aztán szeretnék rakatni bele plusz 1 GB (esetleg kettőt - árfüggő) memóriát a jelenlegi mellé.

Mivel 2 évvel ezelőtt Euronics-be vettem, nem pedig számítástechnikai szaküzletbe így az a kérdésem, hogy a hivatalos képviseletnél kell az ilyen beszereléseket megejteni vagy akármilyen számítástechnikai üzletben lehetséges ez? Illetve szerintetek honnan érdemes megvásárolni a memóriát?

Én a régebbi Fujitsu Siemens Pa3515 ösömbe házilag bővítettem memóriát... szerindtem nézz szét neten hogy hol kapsz olcsón DDR2 es 800Mhz-s notebook ram-ot (gondolom már nem garanciális a készülék) ezért ezt a
műveletet érdemes házilag megejteni( nem bonyolult :) ) utánnanéztem a gépednek és 2 féle konfig lehetséges a ramoddal kapcsolatban vagy 1db 2gb os modul, vagy 2 1gb os lapul a burkolat alatt.
2 ram foglalat van a gépedben mint álltalában minden laptopban. remélem ezzel kicsit segítettem..

Köszönöm szépen a segítségedet. :) 2009 januárjában vettem a notit.

Saját konfigom:
Fujitsu Siemens Amilo Sa 3650+GraphicsBooster

CPU: AMD TurionX2 64// RM-70//Griffin magos// 2.1Ghz//1Mb L2 cache

Alaplap: Fujitsu Siemens S13 (1B) //chipset: AMD 780G déli-híd: SB 700[ATi RADEON HD 3200] //3Ghz Hypertransport link// DDR2 800MHZ dual support// SATA 3Gb/s //2x USB 2.0+ 1xeSATA; Firewire; 10/100/1000 Ethernet ; N-WLAN; Realtek HD audio; PCI-E 2.0(8x) interfész ;

RAM: slot-1: Samsung 800Mhz DDR2 1Gb
slot-2: Samsung 800Mhz DDR2 2Gb

időzítés 6-6-6-18 // késletetés :81.7ns

VGA: integrált:ATi Mobility RADEON HD 3200 [320Mb DDR2]

HDD: WesternDigital : Scorpio Blue 5400 rpm 8Mb 2.5" 250Gb SATA

GraphicsBooster: PCI-E 2.0-ás interfészen csatlakoztatható;
ATi RADEON HD 3870 [512Mb GDDR3 ] +2xUSB2.0

Monitor: Lenovo 13.3" 1200x800 5ns Crystalview

Webcam: Logitech 1.3Mp+ stereo mikrofon

clearskybenchmarkresult.jpg

copw.jpg

Lenne egy kérdésem. Ma vettem új vinyót, egy WD 500 gigásat, de csak 5400as fordulatú, viszont 32 mega cache memóriás. Azt mondta a pali így kb ugyanazt fogja tudni mint a 7200as 16os Samsungom, csak csendesebb lesz, ami már igaz. Ti mit mondtok erre?

mint mondjunk rá nagy kérdés :D, lehet gyorsabb lesz egy picit,de ezt nem fogod észrevenni, ha gyors adattároló eszköz kell akkor ott az sdd.

Félreértettél Jim, arra voltam kíváncsi egy 5400as 32 mega cache-es tényleg kb ugyan olyan gyors mint egy 7200as 16 mega cache-es? Mert azt mondta a forma, meg hogy halkabb, ami már igaz.

http://prohardver.hu/teszt/500_gb-os_merevlemezek_csataja/a_versenyzok.html

Szerintem egy Green sorozatú 5400-es vinyót nem a sebességre készítettek, tehát hogy a kérdésre válaszoljak tulajdonképpen átbasztak.
Ezek a vinyók csendes HTPC-be valók, rendszervinyónak, játékos gépbe felesleges beletenni..
De a fenti tesztet átnézve erről magad is meggyőződhetsz, különös tekintettel a WIN és a játékok betöltési idejére.

szal , vagy veszel egy előző generációs intel core 2-t mondjuk egy e8400-at , vagy veszel egy 4 magosat , esetleg intel core i 3 vagy core i 5 , amilyen árban van. Vga-ból gtx460 körül , ati-nál nemtom ilyen árban mi van. 4gb ddr 3 mer az kell. a többit meg opcionálisan. De mindenképpen legyen dx 11-es és legalább valami erősebb 2 netán 3 vagy 4 magos proci kell neked. De ha van időd akkor ikább nézz be ilyen olyan boltokba kérj ajánlatot ők a témában többet tudnak. Ja és mindneképpen kérj amd és inteles ajánlatot is . A windwos xp pedig kéretik NEM feltelepíteni ilyen gépre :) Tesco kora medimakrt felejtős, de bármi más szaküzletben széttnézhetsz, akár a netről is rendelhetsz., de ott van olyan hely ahol csak az alkatrészeket kapod meg.

Infokat köszönöm és észben tartom!
Közben utánanéztem milyen PC bolt van a városban és van egy ilyen ajánlatuk játékokhoz:

AMD Phenom X4 955 - 3.2 Ghz
DDR2-es PC6400 - 2GB
GTX 460-as

ezen jól futna a játék? :)

legyen 4gb memóriád az a 2gb egy kicsit karcsú , de ja ez egy faxa gép :P. viszont arra is figyej , hogy a tápod az valami márkásabb darab legyen, mer később bővítésnél mindig jól jön. Ezen bármilyen játék elfut a biztos :D

2 giga nekem eleg meghozza vistaval :D es mennek rajta rendesen a dolgok.
E8400
2gig ddr2 ram
gtx460oc
ssd 62gig
cooler master tap

Nem árt az egy dolog de tényleg szükséges? Stalkernál jobb játékkal nemigen szeretnék játszani, előtte is csak kb 10 éves játékokkal játszottam (tönkre is tette Stalker a gépet) és az ajánlott követelményeknél cophoz is 2 gigát ír.

És mi a véleményetek egy ilyenről:
szintén AMDs processzor csak 2magos 3 Ghz
ugyanilyen RAM
videókártya kemény GT240

így milyen felbontásban játszhatnék akadozás nélkül?

Vissza
Top Alul