Saját konfiguráció

Igyál meg inkább egy sört, aztán lenyugszol. Nem kell mindent mellre szívni.

csak egy dolgot helyesbitenek az irasodon es adnek egy jotanacsot is egyben. helyesbites: mocskos nem vagyok, es NEM vagyok sved, pofad neked lehet nekem szam van. a jotanacs pedig: ne huzd fel magad ennyire mert nem leszel hosszu eletu :D ne miattam aggodj hanem gondolj arra h vki masnak baxod fel az agyat.

Szavazzunk :D
Kit bannoljunk? úgyis benne vagyunk a szavazásokban :) Jelöltem thoma :D

Bannolni? Ezt jól esik olvasni :D .
Komolyra fordítva a szót: ha nem fejezitek be egymás sértegetését akkor warnt kaptok, ha utána se sikerült befejezni akkor ban lesz a vége.

Barin":y0htvnno mondta:
Szavazzunk :D
Kit bannoljunk? úgyis benne vagyunk a szavazásokban :) Jelöltem thoma :D

Nekem a seregben mondta az őrmesterem,(amikor felhívtam a figyelmét némi igazságtalanságra) hogy:
- XY honvéd,mi a demokráciát nem gyakoroljuk...,csak védjük! :D

Mindegy, KT-t má hagyom, reménytelen dolgokkal nem foglalkozom... :lol:

Vino: Van itthon ser, de ez rohadtul keserű.. :D De a kérdésemre (Shift) adhatnál választ!

Thoma az általad linkelt teszt már régi. Nem éri meg összehasonlítani mert ma már jobb géppel tesztelnek. Szinte már teljesen más minden manapság mint akkor mikor a teszt készült lehet h akkor még csúcs kategróia volt, de most már elavultnak számít.

Mindegy már mert nem érdekel, + későn írtál (aktualitás vesztés) a kérdésemmel foglalkozzatok! :P

Nem tudom, hogy miért ilyen, nem ismerem az autós játékokat, ezer féle oka lehet, hogy miért laggol egy másik kártyán. Olyan nincsen, hogy egy kártya erősebb egy másiknál, ez mindig attól függ, hogy mire akarod használni. Adott esetben lehet, hogy egy dx9es vagy egy dx10-es kártya jobb eredményeket produkál adott beállítások mellet egy dx9es vagy dx10es játékban, mint egy dx11es, egész egyszerűen mert arra készült. De az is lehet,hogy két dx11es kártya ugyanabban a játékban más beállítások mellett ( pl a felbontás növelésével ) helyet cserél. Az egyiket erre készítik, a másikat meg arra, és értelmetlen olyat kijelenteni, hogy ez erősebb vagy az erősebb. Ez olyan, mintha az F2010-et hsaonlítanád a Subaru WRC-hez. Melyik az erősebb ? Irtó sok mindentől függ, hogy egy render milyen sebességgel fut, lehet, hogy a driverben ki van kapcsolva egy somó minden a 8400 esetében, mert nem tudja a kártya, és hiába állítod be a játékban nem fogja kirenderelni a gép ugyanazt amit az erősebb kártyánál, az is lehet, hogy olyan drivert használsz az egyikhez, amit be tud támadni az exében megbújó trójai és akkor közben az eszi a gépet, bármi lehet, ezt igazából csak konkrét mérésekkel lehet meghatározni, hogy mi fogja vissza a gépet. a fogyasztást is csak úgy tudod meghatározni elméletben, ha tudod mennyit fogyaszt egy adott kártya órajelenként, és mennyit kell számolnia egy képpel átlagosan ( mennyi a GPU kihasználtsága ).

Az biztos, hogy egy képkockának fix számításigénye van FLOPS-ban, és ez egy olyan kártyán ami ebben jobb ( a többi tényezőt az egyszerűség kedvéért figyelmen kívül hagyva ) gyorsabban fog lejönni a futószalagról, mint amelyik kevesebb lebegőpontos műveletet tud kitolni másodpercenként. Ezt persze nem kell és nem is lehet ennyire pontosan lebontani, bőven elég, ha az ember méricskél, és megnézi a statisztikákat, hogy átlagosan hány watt fogy el játék közben egy aktuálisan elvárt minőség mellett. Mivel ez statisztika van szórása, fölé alá eltérhetnek az átlagtól az egyes elemek , de azt lehet mondani, hogy a mintaterjedelem nem túl nagy, amint írtam kb 200-300W közé esik jelenleg, és persze ez a jelenlegi AAA játékokra vonatkozik, felteszem ha valaki gépet akar venni erre veszi, és nem 10 éves játékokra, vagy casual játékokra, vagy bármi másra, amire logikusan gondolkodva nem kellene új gépet venni.

Ez mind szép és jó, de ez elméletben van. Gyakorlatban pedig mást mutat. Mert ha úgy nézzük, azért egy HD3200 + HD3470 kombó odasóz egy szimpla 8400m Gs-nek, de mintha nem lenne crossfire, és csak a HD3200 működne. Szóval mindjárt nekiállok próbálgatni dolgokat.

Pont ez az , h nem elmélet, hanem gyakorlat. Ha elméletileg számolnád, akkor nem kéne hozzá fogyasztásmérő. De mind1...reménytelen eset vagy, vegyél 200W-os tápot valami turiban, ha neked elég a 140W, abból még kijön, aztán majd megtanulod a saját károdon a dolgokat.

De bazmeg! Most mi rosszat írtam? épp azt helyeseltem hogy igazad van, erre fel még mindig itt osztad az észt?! Vicc vagy ember. És lehet hogy nem fog tetszeni amit mondok (leszarom), de ha én reménytelen vagyok, akkor te meg gyökér, ha nem tudsz olvasni. Ennyi. Pá.

Nem mellesleg meg van az oka a shift akadásának. Ugyanis a fiziksz (az nv szarja) fogja le a gépem, ugyanis 100%-on pörög a 2magom játék közben, a vga-m meg pihen 60% körül, mert ha nincs fizikszgyorsító a gépben, akkor a cpu számol, és itt a cpu számol. És csoda hogy megúsztam ennyivel, mert valakinek a 3,4-es E5200-asa pörög 100%-on.. És nem lehet azt a szutykot sehogy se kikapcsolni.

Szerk: Egyébként nem süt le, hogy én notebookról beszélek? Heh, vegyek neki 200w-os tápot. Lol.
:lol:

Nem hiszem magam kuva okosnak, mert mondok hülyeséget is, csak azt nem bírom, mikor igazam van, akkor is aszondják, hogy már pedig nem. Ja izé.

nem vettel meg eszre vmit KönigsTiger? az h te lennel itten a problema aki kuva okosnak hiszi magat?

Mindegy, gyerekekkel nem vitázok. :lol:

Thoma":1dqjq6ds mondta:
De ****meg! Most mi rosszat írtam? épp azt helyeseltem hogy igazad van, erre fel még mindig itt osztad az észt?! Vicc vagy ember. És lehet hogy nem fog tetszeni amit mondok (sz@r), de ha én reménytelen vagyok, akkor te meg gyökér, ha nem tudsz olvasni. Ennyi. Pá.

Nem mellesleg meg van az oka a shift akadásának. Ugyanis a fiziksz (az nv sz@r) fogja le a gépem, ugyanis 100%-on pörög a 2magom játék közben, a vga-m meg pihen 60% körül, mert ha nincs fizikszgyorsító a gépben, akkor a cpu számol, és itt a cpu számol. És csoda hogy megúsztam ennyivel, mert valakinek a 3,4-es E5200-asa pörög 100%-on.. És nem lehet azt a szutykot sehogy se kikapcsolni.

Szerk: Egyébként nem süt le, hogy én notebookról beszélek? Heh, vegyek neki 200w-os tápot. Lol.
:lol:

már bocs , de a shift-ben nincs physx , hiába szidod az nvidiat ha egyszer olyan konfigod van.. azzal nem fogsz jobb sebességet elérni. viszont nekem bejöttek a physx-es dolgok pl: mirror'S edge , vagy a cryostasis-ba is vót pár trükk . Nem lehet kikapcsolni :D ? ne legyél már nevetséges , Driverben ki lehet nyomni , ha meg ati kártyád van nem kell feltenni... Azért nem kéne mindnekit kúrvaanyázni, mert más a véleménye... egyébként meg kit érdekel mennyit fogyaszt a masina....

hat tenyleg ne akarj vitazni emrt meg egy 5 eves is jobban elmagyarazza a dolgokat mint te. egyebkent nem vagyok problema, az te vagy :D :D

Egyikőtöknek sincs igaza mert az NFS shift használja a Phsx API-t, enélkül szerintem nem is lehet telepíteni, viszont csak az API-t ahsználja, és nem fut GPU-n fizikai számítás, tehát nincs különbség e tekintetben a Radeon és az Geforce közt. De ha a GPU-n számolná, akkor sem mennél semmire egy 8400GS-el, mert a GPU phyx-hez minimum 32 stream procis GPU kell, ebben meg csak 8 van, vagyis nem kompatibilis a physix-el.

jim67
Ettől független abban bizony pisix van, ha tetszik, ha nem. És hiába is mondod, hogy én azért szidom az nv-t mert Ati-s vagy, nem nem azért szidom, hanem mert elb@ssza a játékokat, amibe beletámogat. Egyik srácnak 4890-en a Cryostasis akad mint az állat, a Shift is szaggat mint a hülye, és ez tömeges visszajelzés. Na, akkor hol is van a gond?

VinoBob
Ha pedig nincs meg a követelménye, akkor nem értem, miért fut ott jobban. Nembaj.

KönigsTiger
Hát értem már honnét fúj ez a gyerekesség.

Vissza
Top Alul