Saját konfiguráció

cod6= quake 3 motor , igaz erősen modosított de még mindig quake 3 :D , avatar= dunia (ami a farcry 2 alatt is ment jól van optimizálva, haver 8600gt-jén is max grafikán toltuk )

SEGÍÍÍÍTSÉÉÉÉG!

Tisztelettel kérek mindenkit,aki szakértőnek mondhatja magát ,hogy segítsen meg némi szaktanáccsal a következő témában,mivel egyrészt én teljesen tanácstalan,más oldlról pedig totál laikus vagyok,mivel a tapasztalatom zérus!

Éspedig!
Véleményetek szerint a mostani,nagyteljesítményű notebook-ok ,melyek már sok gigaram memóriával,többmagos procival,iszonyatos teljesítményűnek mondott videóvezérlőkkel működnek,valóban alkalmasak e arra,hogy az ember komoly grafikus igényű játékokat futtasson rajta?
Igaz e az,hogy ha ilyen módon használja őket a tulajdonosuk,azaz napi több órás on-line vagy singleplayer játék-üzemmódban kockul,akkor ezek a gépek max. 1-2 év alatt úgy beadják a kulcsot,hogy veszélyes hulladékká válnak?
Érdemes e ilyen konfigurációkban gondolkodni,vagy hagyjam a pitlibe,és álltassak össze asztali gépet,ha már szeretek játszani???? lol2

rövid leszek: felejtsd el a notit, és csinálj asztali gépet ( kizárólag használt cuccból ) ha játszani akarsz. Ennél jobb tanácsot nem fogsz kapni, max részletsebbet, ha már megvan a konkrét büdzsé.

500.000 ft magasságában már lehet kapni jóféle gamer notit. De akumlátor ideje nem valami nagy 1 max 2 óra ha játszol. Ezzel a használt alkatrészes dologgal vitatkoznék, mi jó abban ?

zombimorzsi":36mayyyj mondta:
Véleményetek szerint a mostani,nagyteljesítményű notebook-ok ,melyek már sok gigaram memóriával,többmagos procival,iszonyatos teljesítményűnek mondott videóvezérlőkkel működnek,valóban alkalmasak e arra,hogy az ember komoly grafikus igényű játékokat futtasson rajta?
Igaz e az,hogy ha ilyen módon használja őket a tulajdonosuk,azaz napi több órás on-line vagy singleplayer játék-üzemmódban kockul,akkor ezek a gépek max. 1-2 év alatt úgy beadják a kulcsot,hogy veszélyes hulladékká válnak?
Érdemes e ilyen konfigurációkban gondolkodni,vagy hagyjam a pitlibe,és álltassak össze asztali gépet,ha már szeretek játszani???? lol2

Felejtős... egyrészt nem éri meg, mert amennyi pénzből megveszed a notit, abból egy sokkal jobb asztali gépet rakhatsz össze, másfelől ha játszani akarsz, azt nem egy noti előtt kuporogva akarod megtenni, hanem kényelmesen, harmadszor igen: tényleg megsülnek, de nem csak a gamer notik, bármilyen noti ezt teszi, ha rendszeresen huzamosabb ideig van terhelve (vagyis proci, VGA tényleg közel 100%-on üzemel). A notebook arra jó, hogy dolgozz rajta (írj, táblázatolj), esetleg netezz, vagy kapcsolatban maradj másokkal, ha ez elengedhetetlen... Szerintem a gamer noti, mint fogalom, önmagában ellentmondás.

ohm van egy gamer noti ami nem sul meg es 20on vhany colos :D
itt van rola kepecske:
massive-dell-xps-m2010-laptop-2.jpg

Nem tudom, nekem jó ideje húzzák már a notik az igát itt... :lol: Semmi pénzért nem váltanék vissza asztalira, rájöttem. :wink:

hát lehet már jó "gamer notit" kapni 330 ért is ami már viszi játékokat szépen. De annyiért már elég szép gépet leheth össze állítnai és sokkal jobban lehet vele jásztani is. És te állítod össze :D. Nah jó alienwaren noti is összeállíthatsz :D de ott én máskkor 1500 e állítottam össze :D

Most nem tudom miért mondjátok, hogy drága a gamer noti... Ezen mi a drága?

NOTI (Acer Aspire 5740G) LINK

VGA (Mobility HD 5650) LINK

A Bad Company 2 natív felbontáson (1366x768), highon még játszható szint felett van... és 190 papír a gép. Sőt, tulajdonképp szinte mindennel lehet játszani elég magas beállításokon. (Azért 1-2 játék megfogja).

Köszönöm,fiúk!
4 a 2 ellenében meggyőztetek. Marad az asztali konfiguráció!

Szerintem is jobb az asztali! amúgy is, minek tuningolnál fel egy notebookot? Játszani otthon kell, nem nyaralás közben. :P
330 drága, én láttam olyan szép gépet, hogy egy percig bambultam az üzletben. 1GB graf kártya (ATI), 500 GB hard, 2 éves garancia, 3 GB RAM, meg még egyéb finomságok. Nem is volt olyan drága, 29 990 dinár (kb. 105k HUF), + veszel LCD monitort 100 euróért feketén, meg még hangszóró, egér, billentyűzet, és 180 HUF-ért van egy bivaly géped.

EDIT: 5:2
EDIT2: Fenét 130k hufba kerül, 105k huf a valós ár!

"Azé" néha jól esne nyaralás közben is kockulni! Bár erre meg ott van a mr.konzol...

180 khuf-ból már olyan gépet kapsz, hogy ha meghajtod rendesen, rádszólnak Paksról, hogy : Vegyél vissza haver, nem bírják a reaktorok :D De félre a hülyeséggel, ha játszani akarsz akkor szerintem is asztali gépet vegyél, azok valók játékra, a notik valóban csak irodába, meg talán tanulni és filmezni valók.

Asztali eljen 6:2

hispan":3c3dw06y mondta:
zombimorzsi":3c3dw06y mondta:

Felejtős... egyrészt nem éri meg, mert amennyi pénzből megveszed a notit, abból egy sokkal jobb asztali gépet rakhatsz össze, másfelől ha játszani akarsz, azt nem egy noti előtt kuporogva akarod megtenni, hanem kényelmesen, harmadszor igen: tényleg megsülnek, de nem csak a gamer notik, bármilyen noti ezt teszi, ha rendszeresen huzamosabb ideig van terhelve (vagyis proci, VGA tényleg közel 100%-on üzemel). A notebook arra jó, hogy dolgozz rajta (írj, táblázatolj), esetleg netezz, vagy kapcsolatban maradj másokkal, ha ez elengedhetetlen... Szerintem a gamer noti, mint fogalom, önmagában ellentmondás.

remélem ezeket a baromságokat csak így hasraütéssel találtad ki :lol: akkor az enyémnek is már régen tönkre kellett volna mennie, mert pölö labview, egyéb simulációs prog, nyáktervező program is forgatja a merevlemezt és használja a procit sok-sok órajelen keresztül.

azért ezt írom mert hát ez a saját tapasztalat. a dell xps nem a lent látható verzió, van nekik 17 és 20 vagy mekkora rendes laptop.
üzemidő szerintem rövidebb 1 óránál folyamatos terhelés alatt, de általában ugye hálózatról használjuk az ilyeneket. melegedés szempontjából, dellt már láttam élőben nyúzva, nem nagyon melegszik szét.
ezek a gépek csúnyán elmennek 5-6 évig. Árban igazad lehet ezt nem vitatom, de aki mindent egyben akar annak elégnek kell lenni egy 17 avagy 20as gép. (kijelző)

Amondó vagyok, ha valaki ilyenbe ruház be annak már mindegy , hogy mennyi, mert megteheti.
ha meg sok akkor valami konzol plusz olcsóbb laptop. ebben látom a jövőt egy nagy hd-s kijelző plusz valamilyen konzol és lehet játszani fullon 3-4 évig biztos nincs váltás a rendszerben és utánna is egy 100-as ból megáll az ember nem kell folyamatosan változtatni frissíteni. 8)

Azért ez nem egészen így van. Vannak jobban felszerelt és kevésbé jobban felszerelt notások, és mindegyik alacsony(<100W) fogasztásra van specifikálva, nem a játékok által elvárt 200-300W-ra. Ritka az a laptop, ami ennyi hőt normálisan el tud vezetni, van amelyikben az egyetlen aktív hűtés a táp ventije, a többi cuccon meg csak egy passzív borda van, a ramokon általában még annyi sem. Szerintem akadna pár delikvens, amit meg tudnék neked sütni egy nap alatt, igaz nem játékkal, de hosszú távon ugyanígy tönkremennek az elégtelen hűtés miatt. Konzolokkal is ez a probléma, olyan kis dobozból nem lehet akkora hőt elvezetni, egyyszerűen nagyobb borda meg venti kell. De3hát ez ezért van így kitalálva, hogy ha 1-2 év után megmegy, és esetleg pont lejár a garancia, akkor vegyél újat.

Vissza
Top Alul