Saját konfiguráció

Cooler Master Cosmos S
Cooler Master Real Power M700
Asus Striker II Formula
Intel E8400 3Ghz
2Gb Kingston 1066MHz
Sapphire Radeon 5770 1Gb
Supreme FX II
Western Digital Caviar Black 500Gb
Samsung DVD-iro
Sony DVD-olvaso

ezek a gep belso dolgai. hat a videokarit es a dvd irot leszamitva minden 1 eves, azt a 2ot kedden vettem bele. nos tapasztalat nagyon jo. videokarihoz meg nincs WHQL driver szoval nagyon ritkan csinal kisebb bakikat.

gigabyte p35 alpaplap (ddr3-at is eszi )
intel c2d e4600 ( 2,4ghz )
galaxy 9600gt (gyárilag túlhajtott , 512mb , 256bit )
kingmax 1066mhz (3x1gb)
samsung akármilyen hdd 320gb
pionner dvd író
modecome thinkbell ház
chieftec delta 450wat táp
microsoft media keybord 2009-es példány
trust preadtor egér
creative 5.1 hangfal ( a pontos nevét nemtudom , de árban anno 35-ért vettem )
lg flatron l1919s ( a fenénak kellen wide , nemtudom mi a jó benne.... )
hp laserjet p1005

magát csak a gépet azt olyan 1,5 év vettem nyáron , a monitor az már van 2 éves , az egér + bill az januári szerzemény , a hangfal , nos az 3 éves biztos megvan , a nyomtató az tavaly agusztusi , tonnert kell majd cserélnem mer kifog fogyni . Maga a gép jövő nyáron megy a kukába és teljes nagygenerál ....

Akkor én is beszállnék:)

Gigabyte P35-DS3
E8500 3,2GHz@3,8GHz (Nem tudtam elmaradni a seggemen, ezért feltornásztam az órajelét kicsit)
2x2GB Geil Value 800MHz - Megy 900at is 5-5-5-15ben egy kis rásegítéssel, de tuning szempontjából jobban jártam volna az 1066os Kingmax RAMokkkal
Radeon HD4850 512MB- Imádom :)
Corsair VX450 - Jó cucc, csak kicsit forrófejű
Egy 320Gigás Samu vinyó
És mivel gépház fronton igénytelen vagyok: Codegen M609:D Ebben csücsül egy 8centis Noctua és egy 12 centis CoolerMaster venti

Nyáron egy ilyent sikerült kisajtolni belőle: http://kepfeltoltes.hu/090831/15387_www.kepfeltoltes.hu_.png Nem összehasonlítandó az nVidiás eredményekkel, azok több pontot kapnak Markban mint Ati-k. Ennyit a hitelességről...

Szerk.: Jim: Mi bajod a wide monitorral? Nekem programozáshoz tök jól jönne egy. Suliban volt lehetőségem olyant használni, és hihtetlen kényelmesnek tartottam, bár játékra nem vagyok benne biztos hogy jólenne

Véleményem a konfigomról? Egyszerűen imádom :) Bár kicsit sok is a teljesítménye nekem, de pár évig biztos ez fog szolgálni.

nah nézzük mi is van itt. nem röhögni!

msi kt6delta lsr alaplap
kingston pc3200 1g ram @ 266mhz (a proci miatt)
amd 2.4+ @2ghz (gyári órajel, csak azé nem vettem annó barton 2.5öst mer az 1.86on ment csak)
120gb hdd (maxtor forever mert 2003óta hűségesen szolgál)
ati radeon 9800 pro 128mb ram (256bit)
pioneer 120d dvd író
pioneer 105 akármi dvd olvasó (nem tudom miért van benne még)
benq 22' lcd fullhd widescreen monitor (ezt tavaly karácsonyra vettem)

a konfig -leszámítva a monitort- 2003 decemberi, amikor még elég jónak számított (9800 pro az vmi 80-90ezer ft volt és járt hozzá halflife2 kupon amivel 2004 végén le tudtam tőteni steamről ingyé a bronz packot hehe), de azóta nincs pénzem bővítésre. tanulok még, drága élet a egyetemi élet. szüleim meg lef*ssák hogy milyen gép van. igazuk is van, ha jó gépem lenne többet függenék.

ezen az asztali gépen netezek (most is pl) vagy stalkerezek (fut highon dx8ban a soc, még a cs is!)

illetve van még 2 laptopom :S

egy albacomp kreálmány az egyik, 15ös kijelzővel, fos sis integrált vga-val, 40gigás vinyóval, 2.8ghz-s "celeron d" procival meg 1g rammal. ezen netezni lehet kb, meg filmet nézni. még a legelső stalker béta (1154) is szaggat rajta marhául :D (igen a fos vga szoftveresen emulálja a hw gyorsítást vagymi, nem értek én ehhez)

a másik laptop újabb. msi ex705 ... dual kóros 2ghz intel cpu, 3giga ram @ 550mhz, ati hd3470 256mb ram vga, meg 250g hdd. ezen dolgozom amikor nem vagyok otthon (sdk level editor, grafika, egyéb)

ha volt pénzem, akkor általában hangszerekre, és egyéb eszközökre költöttem, ahelyett hogy az asztali pc-t hergeltem volna. az új laptopot faterom nyerte pályázaton, de úgy döntöttem, hogy neki ez nem olyan fontos, és inkább én használom :) eu forever?

az hogy játszok vmi újfajta játékcsodával, pl krízis, vagy hasonló, egyenlőre álom marad és elképedve nézem a fórumozókat, felszerelve a legújabb technikával. jó lenne? nem lenne jó? nem tudom :S

Csatlakozok én is a veterán gépesek közé :D

- Alaplap: Abit NF7-S2G
- Processzor: AMD Sempron 2600+ (Athlon 1,83 GHz órajellel)
- Memória: 2x1 GB Kingmax DDR400 MHz
- VGA: agp-s Inno3D GeForce 7600GS 256 MB
- HDD: Maxtor 120 GB + mobil rackben 80 GB-os Samsung
- Egy CD/DVD olvasó és egy író-olvasó
- Tápegység: M-Tech / Mercury 450W
- És egy régi nemtudomhogy17vagy19 colos Samsung SyncMaster monitor.

Az eredeti gép 2004-es, azóta ki lett benne cserélve a vga, a memória, a CD/DVD író-olvasó és tápegység, a monitor és a mobil rack-es HDD meg már megjárta a garanciális szervizet (utóbbit kicserélték). Úgyhogy csere-bere már nem lesz. Mint tegnap kiderült megtaláltam az első játékot amihez kevés ez a gép :) (bár anno már a Clear Sky is játszhatatlannak bizonyult 10-15 fps-sel). Új konfigra nincs pénz, a közeljövőben nem is lesz, úgyhogy én is csak álmodozok az újabb játékok (és nagy általánosságban a DX9-esek, 10-esek és 11-esek :D ) kipróbálásáról.

Én is csatlakozok a veteránok közé de az enyém még fiatalnak mondható

a jelenlegi konfiguráció:
- alaplap: - Asrock 775i65PE
- memória: - 2x1gb Kingmax 400Mhz
- Vga: -Sapphire Hd 3850 Agp 512mb Gddr3 (Ati azért leírom mert volt már aki nem tudta)
- Táp: Hkc 565W(igaz nonamenek számít de nincs vele gond mióta kicserélték ugyanis az előzőn túl sok kábel volt egy ilyne hírnevű táphoz képest :D )
- Proci: Intel Pentium D 925 3ghz
- Hdd: 160Gb Samsung és 320 GB Western Digital (ez utóbbit nem régen vettem mind kettő S-ATA csatlakozású)
- DVD író/olvasó Pioneer Dvr-216D
- Monitor: Acer AL1716 17 colos monitor Lcd
- Hangfal: Creative 3XX 2.1 ez már több mint 3 éves és nagyon jól szól
-webcam: Logitech Quickcam 3000
- nyomtató: Hp 7450tintasugaras nyomtató (ezt már nem hsználom mert amióta patront cseréltem benne azóta folyamatosan volt a nyomtatott szövegben egy csík ami keresztül ment a lapon de ez a nyomtató 2.5 éves)
- Samsung ML-2010PR lézersugaras nyomtató (nemrégen volt benne toner csere és jó darabig nem is lesz. Amit vele adtak toner az csak fele ennyit bírt mint a mostani és ha azzal kibírtam 1.5 évet akkkor ezzel töbet is)
- Scanner: Mustek 1248UB (ezt nem leeht használni 64bites rendszeren nincs hozzá driver :cry: csak xphez volt és az is cska 32 bites verzióhoz vistán megtudtam oldsani h menjn 32bit alatt de win 7 64 biten már nem megy drivert nem találok hozzá. Látszik h tesóm vette és rásóztak egyet. Ez 2.5 éves lehet)

Az eredeti konfig az 2006-os és még sulinettel vettem és akkor így nézet ki
Intel pentium 6XX (már nem tom a számot) 3Ghz HT nagyon jó kis proci volt mert a Ht egység miatt a gép 2 magosnak látta és jobban teljesített ez által
Asus 9550Gs vagy GE(már ezt sem tom) 256Mb passzív hűtés
Pqi ram 512mb 400mhz
Táp Codegen 300W
DVD író/olvasó: LG GSA-H20L (PATA csatlakozású és egyik ok amiért cseréltem)
A jelenlegi konfigom 1.5 éve lett ilyen kivéve a procit azt nem régen tudtam csak szerezni és jó vetel is volt igaz használtan. De a többi újjítás az vaddonat új . És 1.5 évvel ezelőtt a vgat a ramot, tápot és a dvd írót kihoztam 35 ezerből :D igaz sokat kellett szaladgálni de megérte.

A közel jövőben nem tom h lesz e új gépem vagy laptopot vesezk ez még a jövő zenéje lesz :D

a hkc táp az nem rossz sőt... a codegány&vargáné és trs&mercury hát ezek kukába valók :D

coolink tapot vegyetek, regi gepembe az van ami mar tobb mint 6 eves. meg most is megy rendesen 400 wattos de Nvidia9600GT p4es procit eltudja vinni.

és kis idő mulva a processzor beköltözött az örök s748-as foglalatba

GA-G31-MXS2 (Intel, desktop)

- Intel Core2 Duo E8500 processzor (@8x200 ~ 3,2 GHz) + Zalman CNPS7000 AlCu hűtés
- 2 x 2048MB DDR2 CSX RAM (dual channel)
- Gigabyte GA-G31MX-S2 alaplap (szégyenletesen kevés a géphez, tudom... majd újítok)
- ASUS EN8800GT TOP 512MB PCI-E 256 bit videókártya
- 260GB Maxtor + 400GB Samsung + 1TB WesternDigital HDD (full SATA2)
- Foxconn ház + 500W táp
- Pioneer DVR-108 DVD-RW optikai meghajtó (örök darab)
- Samsung SyncMaster 226BW 22" 2MS 3000:1 LCD-TFT monitor
- Samsung SyncMaster 913N 19" 8MS 700:1 LCD-TFT monitor
- Logitec Z4 hangfalak (2.1)

IBM ThinkPad R50e (Intel, notebook)

- Intel Pentium M (@1,4 GHz) processzor
- 1GB RAM
- Intel® Integrated 82855GM videókártya
- 30GB ATA HDD (Fujitsu)
- 14,1" XGA képernyő

http://hispan.hu/rolam_gep.php

úgylátom ez a pionner meghajtó nem csak nekem jött be

Bizony... elnyűhetetlen... és nem volt még rontott lemeze... azért ez döbbenetes, pedig rengeteget írtam már vele DVD-t, CD-t is. Igazából mikor az LG-sek panaszkodnak, hogy rontott lemez, nem is nagyon tudom átérezni, miről van szó.

a régi gépemben is pionner volt és az is jó volt közel 3 évig , most is az van , én is szeretem , gyors , és ronott lemez még nem volt vele :D .

Jim67":eueo73ol mondta:
a hkc táp az nem rossz sőt... a codegány&vargáné és trs&mercury hát ezek kukába valók :D

2 éve semmi probléma nincsen a Mercury-s tápommal, sőt, előtte egy 300 wattos Codegen volt és azzal sem volt soha se problémám csak az "új" VGA + a másik vinyó miatt kicsit már kevésnek bizonyult és ezért lett kicserélve, úgyhogy nem értelek.

2001-es 300w Codegen táp még ma is vígan üzemel.

Gép:

Fujitsu Amilo Pa 3553 notebook:

- CPU: AMD Athlon64 x2 Ql-62 2,0ghz
- VGA: ATi Radeon HD 3470 + HD 3200 CrossfireX
- RAM: 2048 Mb, DDR2, 800mhz Samsung
- HDD: Hitachi 250gb 5200rpm.
- HÁZ: Fujitsu Amilo Pa 3553 ( :D )
- TÁP: 66W Fujitsu Siemens
- Megjelenítő: LG Philips LP154WX5-TLA1 (Nem röhög!), 15,4" 1280x800

És ezen a gépen minden elindul!
Az egy dolog hogy kb játszhatatlan valami, de elindul! :D

Amit próbáltam és játszható volt: NFS Shift, Fifa10, Crysis, Crysis Warhead, S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky, Cod4, Cod5, Unreal Tournament 3.

Amit idáig próbáltam, és játszhatatlannak minősült: ArmA2.

Az én gépem:
570W-os táp és
kp6j.jpg

hát igen a codegen tápomat én is megtartottam a 300Wosta de szerintem jó kis tápok voltak és még azok is. jujj de a régi konfigon is mennyit ment a hl2 meg a stalker is és jól bírta a táp is :D

Vissza
Top Alul