S.T.A.L.K.E.R. in Real Life

Van értelme a topicnak?

• Igen

Szavazat: 0 0.0%
  • Nem

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0

Pr0D1G7

New Member
Csatlakozás
2010.01.21.
Üzenetek
2,071
Reakció pontszám
0
Hely
Debrecen
Ezt a témát kifejezetten azért nyitottam, hogy a S.T.A.L.K.E.R. világának való életben történő megvalósítására írjunk ötleteket. Értem ezalatt a kosztüm-terveket, eszközöket, lehetséges játékhelyszíneket (bár tudom arra ott az "Én Zónám" topic, de ez mégis több lenne mint a sima Airsoftos topic, és nem egy konkrét programról szólna mint a Stalker-tábor).

stalker-in-real-life-20090325055921365.jpg

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2oqRcFhOeqI&hl=hu_HU&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/2oqRcFhOeqI&hl=hu_HU&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Érdekes lehetne, ha példálul jól elő lenne készítve és nagyon sokan lennének hozzá. Helyszínnek egy erdő esetleg egy-két épülettel tűzdelve. Azért jó minnél többen mert akkor több dfrakció képviseltetheti magát. Arról lenne szó hogy mondjuk vannak a monolitosok és ők védenek egy adott pontot. Lennének sima magánzók, egyik épületbe lehetne rakni egy "boltost" aki például lőszert adna, vagy akár feladatot is. pl: kapd el ezt és ezt az embert vagy támad meg a monolitosokat és ölj meg belőlük x embert, mindezt lőszerért cserébe stb... Ha vannak válalkozó szeleműek lehetne fabrikálni képződményt hogy azzal is lehesen kereskedni akár lőszerért cserébe. Ha van más frakció is akkor meg értelem szerűen azok támadják a monolitot és próbálnak minnél nagyobb területet védeni. és ezáltal a stalkerek nagyobb mozgás térhez jutnak. Mert a feladatok csak az ember fantáziján múlnak.

De ezek csak gondolatok, (és sok a lőszerért cserébe is) fogatlan.
De ha jól meg van szervezve akkor élvezhető és úgy kéne lebnyolítani hogy állandóan lehesen mozogni a pályán. és aki megunja haza megy és pár na múlva vissza jön és akkor már lehet teljesen más a helyzet mint korábban.

Jobban bele gondolva ez fizikai képtelenség de egy pár sort megért.

A video meg brutális. de hosanolan képzeltem el a dolgot én is.

én tudom erre a megfelelő helyet: :D a 4-es reaktor körüli elkerített terület... na jó viccet félretéve....semmi sem lehetetlen legfeljebb nehezebb összehozni :D és sztem min szervezhetnéd 1 évig, de csak aztán hogy megvan a helyszín:D am az 5let nem lenne rossz....:D

nem sok értelmét látom a topiknak, egyenlőre és szerencsénkre zóna sincsen :D
játéknak jó, de komolyabban belegondolva nem sok értelmét látom.
ez a topik egyesíti az airsoftot meg a poszt apokaliptikusnak tűnő helyszíneket...
de ez most egy fáradt ember negatív véleménye....

A "S.T.A.L.K.E.R. világának való életben történő megvalósítása" alatt a leírt és belinkelt dolgokat teccenek' érteni! És mondom ez TÖBB mint airsoft, mert lényegében amiket itt szeretnék megvitatni az már többé-kevésbé off az airsofthoz képest. Az airsoft játék ez pedig kifejezetten Stalker játék, teccikérteni'?! :D

Én már nem is lepődnék meg azon ha 2012 re világ vége helyett elkezdenének anyagai gondok miatt özömleni Csernobilba az emberek fegyverekkel...

Mi nagy haverokkal még olyan 2 éve csináltunk olyat hogy 1 kihalt terepre kimenve Airsoft puskákkal frakciókat kiállitva (20 an is voltunk sok évfolyamból)Rohadt sok lőszert hozva ColdBlood és Prodige (vagy mi) szerint eljátszva kereskedtünk,kiadtak feladatokat,és csináltunk mutánsokat is,és ezt mind 1 pontos csernobili mási helyen,ott lakó emberek meg azt hitték igazi fegyver volt az 1 ikünknél,és most már Szerintem igazi Stalkernek nevezhetik magukat 1 es barátaim...

Már miért özönlenének csernobilba az emberek fegyverekkel? Nincs ott semmi.

Félretéve a viccet ne mond azt, hogy nincs ott semmi.
Tudod mennyi fém van ott, amit az ukránok elvittek az ottani vastelepekre?
Nem is beszélve a rádiókról, zongorákról és egyéb tárgyakról.
Mondjuk ezek csak potom pénzt érnek, és nem hiszem, hogy halomra lőnék egymást érte.
De az tény, hogy majd valamikor elmennék megnézni csernobilt.
El tudjátok képzelni azt az élményt, ahogy egyedül végigsétálsz a kihalt város sugárítján?

[mod]Ha off-al lesz tele a topic törlöm az egészet, szóval vagy arról lesz szó amit Pr0D1G7 felvetett témának vagy bezár a bazár. - Tibi[/mod]

"Tudod mennyi fém van ott, amit az ukránok elvittek az ottani vastelepekre?
Nem is beszélve a rádiókról, zongorákról és egyéb tárgyakról.
Mondjuk ezek csak potom pénzt érnek, és nem hiszem, hogy halomra lőnék egymást érte."

Épp erről beszélek. A legtöbb pénzre váltható dolgot (mi másért mennének oda a mai emberek?) már elvitték onnan. Egy szép zongoráért viszont bármit megadnék.

Na, megpróbálom eredeti medrébe visszaterelni a témát, és hogy lássátok kb mire is gondoltam, felvázolom az első kosztüm-tervet, kezdve a szerintem legalapabbal, a Lonerrel:

globalgame2009062920431.jpg

Ebből a mindenki által ismert képből indulok ki, szerintem jobban megvalósítható mint a "tipikus" ingame Stalkerruha.
Az alapot az orosz Gorka hegyi BDU adja, kapucnis, színe, fazonja majdhogynem tökéletes.

http://www.sovietarmystuff.com/Product_ ... m_New.html
(eredetileg a képeket akartam beszúrni de rájöttem túl hosszú lenne a post)

Alternatíva lehet a már korábban más topicban említett Claw Gear Stalker TDU:

http://www.red-alliance.net/forum/index ... ic=13507.0

A gázmaszk lehet bármilyen orosz típus, ha valaki a játékban lévőt preferálja akkor az NBC tiszti gázmaszk (fehér színben) a nyerő.

http://www.sovietarmystuff.com/Product_ ... White.html

Bakancs szintén részletkérdés, ha valaki nagyon ad a realizmusra akkor a már linkelt oldalon található orosz harcibakancs a legjobb szerintem, kényelmi szempontból egy könnyű, olcsón beszerezhető taktikai bakancs előnyösebb.
Sokat dobna az egészen a szinte minden ingame ruhán látható kétsoros, barna színű tiszti bőröv:

http://www.sovietarmystuff.com/Product_ ... _Belt.html

A hátizsák/egyéb málha megint csak az egyéni ízlés szerint változik úgyis, a lényeg hogy menjen a többi szerelés színéhez (OD zöld előnyben).

Ez mind igényes, szép és jó, de gondolom azért lehetne egy kezdő stalker ruha is nem?

Táskának tökéletesen megfelel egy akármilyen szimatszatyor, véleményem szerint.

@ kiscsillag: Ezt mire érted? Persze hogy lehet, csak most kb a Ti segítségetekkel szeretném ha meghatároznánk egy bizonyos standard-ot, vágod? Nem azt mondtam hogy mindenkinek azt kell hordani amit én mondok, csak hogy mi az ami legközelebb áll az "eredetihez".

Rookie Stalkerruha hót' egyszerű, bőrkabát, kék farmer, bakancs, símaszk. De ezért is nyitottam a topikot hogy MINDENKI leírja a véleményét mert kíváncsi vagyok rá!

@Reni: persze hogy megfelel!

Tény hogy így van, ne ebbe kössetek már bele, inkább ötleteket várok! :wink:

Jólvan na értem már.A kezdő stalker ruhának tökéletesen megfele az előbb vázolt dolog.
Már csak az a kérdés, hogy milyen kosztümöket kéne még kitalálni, hogy milyen frakciók lesznek, stb.

A topic célja (most egyelőre maradjunk a kosztümöknél) hogy minden ilyesmit kivesézzünk. A frakciókon szerintem nem érdemes változtatni, előbb az adottakat vegyük át utána szárnyalhat a képzelet. Mit tudom én ha te szereted a Freedom-ot írd le mit gondolsz nekik és majd válaszolunk. Mondom mivel ez engem érdekel szeretnék egy kis kreativitást tőletek is ha vevők vagytok a dologra! :wink:

Vissza
Top Alul