gabber 9511:
Action script + FG + lua +cpp. Konkrét kódot ne kérj, mert egyelőre azon dolgozom, hogy megtudjam miként van ez implementálva a stalkerben, és hogy lehet e valahogy javítani rajta. Igazából nem azzal van a problem, hogy miként kell lekódolni, ha már megvannak az algoritmusok még ha nem is ismered a nyelvet gyorsan meg lehet tanulni. Pl action scritpet egyetalán nem ismerem, de ha elém tesznek egy kódot meg tudom mondani mit csinál. Meg a crysis is úgy van kialakítva, hogy FG-al szinte mindent meg lehet valahogy csinálni, és ezt meg egy 5 éves is meg tudja tanulni mert dobozokat kell összekötögetni csak. A keményebb része cpp, mert előfördulhat, hogy node-okat kell írni, de próbálom úgy kialakítani a projekt menetét, hogy ezek minél későbbre tolódjanak. Egyrészt ha beindul a projekt akkor biztos sok moddert fog érdekelni crymodon, és ehhez iő kell, másrészt meg februártól nekem is sokkal több időm lesz vele foglalkozni. A cél egy alap funkcionlaitással rendelkező ütős demo elkészítése, tehát nem egy nekifutásra kell megcsinálni a játékot, hanem csak akkora részletét, amit biztosan meg lehet valósítani. Ahhoz, hogy olyan legyen mint a stalker, jóval több ember kell 7nél, viszont ha egy ilyen elkészülne, akkor már eséllyel lehetne pályázni egy liszenszre is.
Domesz:
Solidokat hanyagold, azokat nem erre találták ki, ha modellezni akarsz, akkor van egy csomó program amit a Sandbox támogat, abban kell megcsinálni, aztán kiexportálni. Nem bonyolult tényleg, ott van a tutorial amit linkeltem( 1-2 oldal max ), ha azt végigcsinálod utána menni fog. Ne egyből egy kész modellt próbálj meg exportálni, hanem csinálj egy box-ot 2 material ID-vel ( egyik legyen egy UVW map a másik meg a proxy ) aztán ha ez már megjelenik a játékban, akkor már bonyolultabb objectekkel sem lesz nehéz elbánni.