Rendszerkövetelmények

tudtommal a shoc dx9et tamogat es nem dx10et.
viszont ha felhoztad azt h dx10 nem lehet h most csrol irsz mert ha igen akkor rossz topicba vagy.
kulonben duplahozzaszolast nem szereti a mod.

mijen géped van mert elég alacsony grafikán megy egy AMD sempron2800+ 512 MB of RAM, nVidia 6200 graf karin, ugy a vanilla min az OL min a priboi.

Hali.
Na szóval, olyan kérdésem lenne, hogy OLbol ki lehetne e szedni az olyan dolgokat, amik növelik gépigényt?!
Lényegesebb modok nélkül szaggatásmentesen fut a játék. természetesen Staticban és médiumon, viszont OL 2.2vel elég gyatrán fut még minimumon is. 1+ perces töltések, betöltés után még 1 perc szaggatás, esőnél totál kiakad a gép, pripyat mapről kb 2 perc game utan kidob stb. Persze, érthető, régi fos, de mod nélkül viszonlag jol fut a játék, de úgy sz@r.
Nem tudom, hogy a modon belül mi okozza a hosszabb töltést/szaggatást, de amennyire lehet szeretném megszüntetni. Szoval, ha valaki tudja, hogy mi az, amit ki lehetne kapcsolni, illetve defaultra állitani, és meg is osztaná velem, annak nagyon hálás lennék.
Egy 2,8as proci, 512 ram, és egy ati 9600 vana gépben, fejleszteni egyelőre nem tervezem, annyit nem játszok, de a Stalker most megfogott.

en nem tom de ugy tunik hasonlo geped van min nekem volt, és ol2.2 nem szaggatott egyaltalan, van egy olyan h advenced gomb és ott szedsz le sokmindent minre.

Hydroceph itt a 512 ram nagyon kevés vegyél még 1 Gb mellé vagy nézd meg a lapozófájl méretét és növeld meg

Sziasztok
Teljesen új vagyok itt, most regeltem - ugyanaz a bajom, mint Hydroceph-nek. Két hete fejeztem a be a játékot, a rengeteg CTD-t leszámítva, viszonylag simán, de most egy új installal az OL2.2-t nem tudom játszani, beállítástól függetlenül. Sz*r a gépem tudom, XP2200, 1 GB ram, 2.5 GB pagefile, 7600GS, de a játékot mod nélkül lazán vitte (ráadásul először egy FX5200-al játszottam egészen a Red Forest-ig). Tegnap este, Sidorovich bunkeréből 5 perc alatt jöttem ki, minden frame között hosszú másodperckig swappelt. -noprefetch-el játszom, így is rettenetesen sokáig tölt. Hol a baj?

vedd le minimumra a grafikát az advenced/halladó beállításokban minden csuszkát a minimumra, csak az elsőt hagyd ott ahol van meg a gammát, brightness, meg ijenek ezeket hagyd vagy álítsd be ugy ahogy neked jó segíteni fog.
Scorpius: nekem annó 512mb ramom volt (még mindig megvan), 2 GB swap, gf6200 sempron 2800+ grafika min, és alig szaggatott egy pályán olyan 2-3 mp ig olyan 5-10 perces interrvallumban. ol2.2 vel. tehát nem elég de elmegy rajta "szolidan". hozzáteszem hogy a játékélmény nem változott semmit, még akkor sem mikor atomerőművön jáccottam max graffikával.

Hát most nemtom mivan.
Havertol hoztam egy save fajlt. Betettem helyére, Elinditottam jatek, lehuztam mindent minimumra. kivéve latotav meg targyak kidolgozottsaga, es viszonlag jol fut. Persze pripyat map kb tök üres, de átmentem chernobyl mapre is, es total jo.
Ezutan ugye jott a teleportalgatos resz, annyira jol futott a sok epulet meg minden szartol fuggetlenul, hogy megkockaztattam feljebbhuzni a dolgokat. Jelenleg kozepes grafikan 25% latotavolsag, es ahogy irtad, kb 10 percenkent akad meg a cucc par secre. Még a toltes is kifejezetten gyors, ami elég loál volt. Meglepodtem.
Viszont mikor visszatoltottem sajat mentesemet, es atmentem pripyatra total vege volt mindennek, gondolom a "sok"(?) npc, mindent minimum, gép reset, ugyis szar. Egy ujabb reset utan haverom felulirt menteset toltottem vissza. Az is szar volt.
En a hulye napszakokra stb tudok gondolni. Napkeltekor illetve nyugtakor gyengebben teljesit. Ami meg kiakasztja teljesen ezt az ocskavasat, az az amikor a szel elkezdi fujni a port meg leveleket. Na mindegy. Amit még szeretnék krédezni, hogy a lapozofajl mennyit szamit, illetve egészpontosan mit is csinal? /Nem ért hozzá/ Jelenleg 2048ra van allitva, mivel eleinte nem indult a cucc, gugliztam kicsit es irtak, hogy minimum ennyire. Mivel jobb ha több?

Még1. Nem ide tartozik, de besuvasztanam, ha nem baj;
O.L 2.2ben végigcsinaltam teleportot, Megoltem Kosheit, vagy kit. Most akkor megvaltoztak dolgok? Szoval végre "Now almost everything can be happened, there's a chance to meet any NPC's on other levels"? Ugyanis nem vettem észre, de ugy alapbol az Alifeos dolgokbol semmit nem tapasztaltam, azon kivul, hogy a mutansok olyan helyekre mennek, ahova elotte nem, de oda is csak az "uj" mutansok. Eddig.

Szoval választ elore is köszi, és bocs a hosszu poster, illetve az osszevissza ekezeter.

Ma este nem volt gond, kb 2 órát játszottam folyamatosan. Úgy vettem észre, hogy mostanában nem swappel olyan sokat, rengeteget javult. A pagefile méretét 2048-3096 MB-ra emeltem, DX8-as shadert használom medium-on (kissé még levettem az object detailt és majdnem teljesen a füvet meg az árnyékokat).

nem tom mit tököltök ha szar a gépetek latótávolságon kívul mindent min és akkor fog menni. nem lesz szép de a játékélmény marad. BAHHH ha az ember fia nem ért a szóból, akkor nem segíthetek.
+1 tipp minden szükségtelen folyamatot ami fut a háttérben lőjjétek ki azzal is lehet nyerni valamicske ramot. :D

azért nem hiszem el hogy most is vannak olyan emberek akik nem játékra való géppel jáccanak, akkor meg nem kell csodálkozni hogy szaggat minden

Van akinek nincs pénze új erős "Atomerőmüvre", ez nem baj csak ne sírjanak hogy szar a minőség és hogy akadozik egy kicsit :D

Szerintem nem ugy jöttem ide, hogy "picsába ez a szar is szaggat".

Elmondtam, hogy mi van, és feltettem egy kérdést.
Ennyi.

Hydroceph:kevés a fél giga ram.Minimum 2Gb ram XP-n.

Amúgy igazad van.....

sajnos mi sem vagyunk programozók és nem tudjuk megváltoztatni a motor beállításait hogy jobban fusson régi gépeken , azért az manpság kicsit ciki ha 1gb alatt van a gépedben .

Hydroceph":1kau48bx mondta:
Szerintem nem ugy jöttem ide, hogy "picsába ez a sz@r is szaggat".

Elmondtam, hogy mi van, és feltettem egy kérdést.
Ennyi.

jól van na, én meg próbéltam segíteni! amugy meg Jim67 nek is igaza van.
csiga07: nem kell olyan sok, de attól még jól jön :D

Kiváncsi vagyok,mikor írja ki:"Túl sok memória a program futtatásához"

olyat nem ir, de hiába teszel be 16 GB ramot gépbe attól még csak 4 gigát tud kezelni az XP de a Vista már tud 8-at is meg-hajol lol2

pontosabban a 64 bit-es oprendszerek azok tudnak 4gb-nál többet kezelni , 32bites sajons csak 4gb hajlandó felismerni , és ebbe beleszámít a videókari memóriája is .

igen tudom csak a visztát akartam egy kicsit fényezni:D ha már igy itt vagyunk akkor nekem 64 bites vista alatt nem akrt menni a játék pedig simán felment, de csak majdnem indult el. :D

Vissza
Top Alul