Pletykák

Nem fogunk meglepődni, mert ilyen nem lesz Martin :D

Szuperkocka... így már egyből más értelmet kaptak a dolgok :)
Én egyiket sem csinálnám. Ezért állnék a Stalkerokhoz :))

Más. RPG? nem tudok róla hogy a szabadságnak lenne... de ha mégis, majd pont a szolgálatnak nem lesz?
Beszéljünk a ruhákról... szervóruha... szolgálatnak van a psz 9d ami majdnem olyan mint a BULAT ami egy igazán jó ruha, amibe sokkal jobban érzed magad. Szervóruhájuk úgyszintén van.
Miféle anomáliákról van szó?
Emberfölény... :)) Erre annyit tudok mondani hogy jobb 10 oroszlán mint 50 birka :)

emberek ugye ezt ti se gondoljátok komolyan?
Én eléggé elmélyültem a frakciós dolgokban megfigyeltem a 3rész alatt a dolgokat, a clear sky mutatta meg igazán hogy nyílt frakció háborúban a szolgálat győz a zónához képes csúcskategóriás páncéljaikkal (Psz9Md, Exosekeleton, szolgálatos "bulat")
ezenkívül a fegyvereik is igen jó kategóriásak márcsak összehasonlítás képpen:
Cs Freedom alap katona felszerelése: ak74u ak74(ebben nem vok biztos) max trs. wind of freedom ruha gránát...
Cs Duty alap katona: ak74 abakán(és az ellenük folytatott hadjáratok során bizton állíthatom hogy 50%uk tuningolt abakán volt. ezen kívül psz9d ami jobb védelmet nyújt mint az alap stalker ruha :D ami még mindig erősebb mint a szabadságos...
az elit egységeik?
Freedom: szabadság őrzői ruha, Exoskeleton: max 10-20al futottam össze részenként... fegyverzet Sig trs SVD
Duty: a föntebb említett csúcskategóriások... exoskeleton: itten azért már jóval többel lehet találkozni mint egy tucat...
fegyverzet sörétesek: Spas
nehéz fegyverek: PKM, RPG (személyesen láttam amikor 3 exos dutys lekaszált 3 szakasz freedomost szakaszonként 3-4fő.... :D
abakánok is előfordulnak moddoltak és gránátvetővel... bár azt nem használják, helyette kézigránátoznak...

akkor felszerelést lezártuk és a harcokról is biztosítottalak titeket....
igaz mesterlövészek ellen valóban kevés esélyük van... és itt van a csont elásva:
A GSC megoldotta hogy egyik frakció se győzedelmeskedhessen: Freedom: Modern fegyverek jók a fegyvereik messzire és középhatótávra... ám gyenge a páncéljuk
Duty: a fegyvereik távolra annyira nem effektívek Középhatótáv és közelharcra vannak specializálódva erős páncélokkal!

ó és említettétek itt a frakció diplomáciát.... hát hordatok ide marhaságokat... de nyugi itt az igazság ha teccik ha nem:
Duty: szövetségesek: Katonák: Military stalkers, Spetznast - mégpedig azon egyszerű okból hogy a szolgálat a zóna közepében van és informáltak a helyi dolgokról így segítik a bevetési osztagokat.
Tudósok: a frakció által összegyűjtött relikviákat a tudósokhoz viszik, oly alapon hogy az a kormány kezére jusson és ne magánszférába...
stalkerek(semlegesség valós dolog, de magyarázzátok már meg nekem hogy a legnagyobb semleges területen is miért mindig a szolgálat őrködik?) az ok pofon egyszerű mert a szolgálat megvédi a stalkereket a mutánsoktól és a banditáktól, már amikor alkalom adódik erre.
ez pozitív pont a semlegesek számára, negatív hogy a szolgálat célja a megélhetésük elpusztítására alapszik, de az okosok látják hogy ez még bőőő évekbe telik...

Ellenségek: Freedom: az ok nyilvánvalóan a semleges sztalkerek egyet nem értésének szélsőséges formája ként jött létre, és ostoba módon a zóna"védelmére" "esküdtek" fel.... Noha még nekik is meg kell küzdeniük a mutánsokkal és a Monolittal Lásd: Barrier
sajnos eszmélésüket az agytágító szerek rendszeres használata meggátolja... erről részben ők is min fogyasztók tehetnek...
a szabadok hűségéről meg éppen csak annyit érdemes tudni hogy az alapító tulajdon barátja a másod parancsnok játszotta a zsoldosok kezére majdnem az egész frakciót....
másrészt ők azoka fajta harcosokból állnak akik elfutnak ha keményebb ellenség jön(Tisztelet a kivételnek, mert láttam olyat ami nem futott el) de a többsége félti az életét, holott a szolgálat már az eskületételben(OLmód) szerepel hogy ha kell életedet adod a nemes ügy ért!
az egy dolog hogy jók a vezetőik... Max, Csehov, Lukas... de értelmes derékhad nélkül nem ér fabatkát se...
nem azt mondom hogy a szolgálat tökéletes... (a hadtápos eladja a készleteket) de a parancsnokaikat és a tisztjeiket és a derékhadat nem érte csorba még... ami nálam pozitívum...
de haladjunk tovább...
Banditák: azt hiszem egyértelmű az ok hogy miért ellenségek ha már a szolgálatnál első jelző hogy rendfenntartók...
Monolit: azt hiszem nem kell ecsetelnem azt hogy a főcél szolgái miért is ellenségek...

Semlegesek. abszolút semlegesnek mondható a kapcsolat a zsoldosokkal, afféle nem szólok hozzád, nem szólsz hozzám a kapcsolat... ez a freedomra is igaz...

Freedom: (itt márcsak a különbséget írom le)
Banditák: semlegesek barátok de ellenségek is a helyzet függvénye mind két féltől...
Tudósok: ellenségek miután Kormányszerv
stalkerek: semleges... nem tesznek semmit a stalkerekért, azon kívül hogy figyelmükbe ajánlják a drogot és a piát... ezzel magukhoz csalogatva az első számú hiánycikket: az embererőt...
Valljak be nem sok ökör volna aki drog és pia nélkül belemenne hogy védjük a zónát... de egy részeg barom akármibe belemegy...

egyébként meg ajánlom figyelmetekbe a Shocban 2 részt: 1 a bárban a Storming abakánját kereső szolgálatos mögött van egy nagykabátos fickó, magyarosított szöveggel egész sok finomságot(tényt) mond a szabadságról... a másik pedig amikor marked one odamegy a freedom főbázisra, és beszél a kapuban álló exos őrrel aki lazán (expert=szakértőhöz képest korántsem kimért és megfontoltan) kéri marked onet hogy ugyan csatlakozzon már mire marked onenak csak 1 szövege van NEM...
mire az őr tovább megy biztos vagy benne? jó móka lenne, mire megjelölt: Biztos, cső! XD

Teleflémelni egy oldal duty vs freedom témában... Nem vagytok gyengék :D

Hát én ha Duty voltam(1x-er), ha Freedom voltam a zsoldosok nekem ellenésgek voltak, a tudósok meg semlegesek. Meg ha olyan ellenségek a tudósokkal, akkor a CoP-ban mégis mi a fenéért őrzik a bunkerüket, ha felkérjük?

Ja meg, hogy 2:1-re győz a freedom árulásban. De ott az az 1! Mert ha a Szolgálat olyan "fú, mindent a hazáért, mert mi ilyen faszacsávók vagyunk", akkor ott nem szabadna árulásnak történnie, mert a Freedomnál még oké, mer hogy azok bepiáltak oszt úgy csatlakoztak, de a Dutysok meg józanul. Meg ha nem vesszük figyelembe a játékot, hanem áttesszük való életbe, akkor már saját magát írtotta volna ki a Zóna lakossága, annyira kapzsi mind!

U.I: Úgy is mindenki a maga igazáért harcol, úgyhogy, vagy átnevezzük ezt a topicot Freedom kontra Dutyra és töröljük a másikat, vagy befejezzük a vitát, mert úgy se ad igazat egyikünk se a másiknak.
U.I2: Dimitrij: Fórumon vagyunk, aki itt vitázik és megsértődik az h*lye.
U.I3: Ez se megy át az életben a Freedom vs. Duty témába.

Ő nem találtam sajnos, melyik menü pont alatt van a Szabadság vs Szolgálat rész, hogy átvigyük oda témát.
Ja valami, ha már mindenki befejezéskép írja a hozzászólását, akkor én is írnék még 1-et.
Ott van a 2:1 arány, nagyon jól leírta Scarecrow.
Azaz egy, ami a Szolgálat ellen szól, az annyira nem súlyos, fegyvereket adott el, egy olyan frakciónak, akivel ha nem zörrennek, össze a stalkerek védelme érdekében, akkor semlegesnek számítanak.
A Szabadság, viszont a saját embereit jutatta a földallá.

Az meg hogy a zóna ellen harcol a Szolgálat, azért is jó, mert öli a mutánsokat, ha ők nem ritkítanák az állományt, akkor a zóna már rég kihalt volna, kezdve a betépet, Szabadságosokkal.

Na akkor kanyarodjunk vissza most már. Szerintetek, milyen hatása lesz a Zónára a volt monolitos új frakciónak??
Hisz ők is a zóna, a monolit ellen harcolnak majd elméletileg.
Volt monolitosok, + Szolgálat, elég kemény lesz, közös a cél, lesz biztos szövetség, Szabadságnak tuti annyi.
Bár felmerült a COP ba hogy oszlik a szolgálat, mert meghalt a vezető?
Hát szerintem lehetne újat választani.
Illetve ha netán mégis oszlana, akkor a volt monolitosok, vennék át a szolgálat szerepét a zónában???

Stalker Clear Sky -> Singleplayer. Itt keressétek a Szolgálat kontra Szabadság topikot.

Megmondom őszintén szerintem maradni fog a Szolgálat, bár valljuk be nagyon furcsa lenne nélküle.
De én nem bánnám ha "közelebb" lenne a többi csoport/frakció.
Én szivesen belépnék zsoldosokhoz, monolithoz is... de nem mint az OL modba, h odamegyek Szidorovicshoz mondom neki mit akarok, aztán mindenki ellenség. Nem. Inkább úgy hogy ők is adjanak feladatokat stb...

Hát a Monolit ingyen nem lessz,ha már majdnem az egész Zónának az ellensége mi örömünk lenne benne?:)

Kiegészitelek,a Tudósok,meg a Hadsereg is jó lenne (Végre MOD nélkül)

ha már így bele merültetek megjegyezném hogy mi volt a cop végén.... ott szó sem volt a duty feloszlásáról... a vezetőjük nem halt meg, csupán az első alapító, és zulu (már ha voltál olyan marha és nem mentetted meg...)
bár abban nem vok biztos hogy ha fullosan a szabadságnak segítesz mi lészen a vége...
de nézzük csak a tényeket... a GSC a Lövész fő szálat követi... Lövész miután hogy kiderítette az igazságot elpusztította a C öntudatot, de rá kellet jönnie hogy már nem az irányít... így a zónát nem tudta elpusztítani... :D
ez a zónapusztítás meik frakciónál is igaz?
aztán, Lövész végül kihez ment segíteni? Katonák, és ott is a zóna pusztítása a cél... érdekes hogy nem a szabadokat segítette a hivatalos szál szerint... csak gondolkozzatok el rajta... nem kell egyet érteni...

nem keverem , mer ha magaddal viszed , akkor később ott fogod megtalálni, azokkal a kis gecikkel harcol, ha segítesz neki, és gyöztök akkor megkapod a fegyverét .

Zulut, este találod meg, anno nekem isnehezen lett meg, de tényleg ott van.
És az is igaz, egy csapattal elindult a zóna közepe felé, tuti lesz még Szolgálat :P

Zulu az iskolánál található a (8as számmal jelzett épület). A térképen egy kék ponttal van jelölve.
721282234.jpg

Zulu akkor található meg itt ha ugye túlélte az alagutakon áthaladást, illetve miután teljesítettük az eltűnt őrszem küldetést. (Az amikor megtámadtuk a könyvesboltot és utána el kell menni hogy megkeressük a katonát és lelövi magát. És egy irányító is ott van. A küldetést akkor teljesítettük amikor lelőttük az irányítót) Ezek után teszi le Zulut az említett helyre. Lényegtelen hogy este vagy nappal mész oda. És megjegyzem: Szerintem ha az eltűnt őrszem kaland után elmegyünk Pripyatból szerintem Zulu nem lesz ott miután visszamegyünk.

Vissza
Top Alul