Nekem tetszik az, hogy az emberből belülről tüskék jönnek ki, valahogy olyan feelingje van, hogy a saját szervezeted fordul magad ellen oszt cseszheted, mert ez nem olyan, amit csak úgy lepuffantasz.Bár én úgy képzelem el, hogy az ember csontja rétegekben elkezd hámlani és lelöki magafölül a bőrt, meg a húst, ami persze baromira fájna, és egyhamar bele is döglenél.
Amúgy nekem az tetszene nagyon, hogyha a zombik egy része nem lőfegyverrel rohangálna, hanem azok, akik ott éltek próbálnának kapaszkodni a múltba, és mondjuk ha lát egy buszmegállót, akkor beáll és vár, vagy ha mondjuk cipész volt akkor egy szobába hordaná össze az itt-ott talált cipőket oszt javítgatná őket csak úgy jobb dolga híján.Esetleg ha azt meg lehetne oldani, hogy amikor mész Prypiat egyik utcáján akkor az egyik panel ablakából feléd kúrnának egy üres üveget, az maga lenne a megyország.

Ja, esetleg puszta kézzel, vagy félbetört deszkával, esetleg pajszerrel rontana neked.
Én a mocsarakba olyan emberfej nagyságú varangysos békákat raknék, amihez ha hozzáérsz, akkor mar, de a nyelve is, amit időnként kiölt rád.Ja, és mint a hernyónál, ha meglövöd, vagy megszúrod késsel, akkor kidurran, és szanaszéjjhel fröcsköli a savat, vagy valamilyen mérgező anyagot.De ez már az első szúrásra, vagy golyóra megtörténne.
Lehetne még egy olyan humanoi dolog is, aminek hosszúaka kezei, meg az ujjai is, és ügyesen mászkálna a háfalakon.Amúgy pár helyen elég para lenne, hogy bemész a szobába, aztán a plafonról rádugrik.
És Prypiatba tennék még egy olyan példányt is ebből a fajtából, ami zongorázik egy szobában.
Ezzel lehetne pofázni is, sok érdekeset mesélhente.