Modellezés, makettezés

Modellezel-e?

• igen

Szavazat: 0 0.0%
  • nem

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0

KönigsTiger

New Member
Csatlakozás
2008.10.05.
Üzenetek
4,024
Reakció pontszám
0
Hely
Skandinávia
aki modellezik az ide berakhat kepeket a kesz, keszules kozben levo modellekrol. irhat roluk segithet masoknak. ide gondolom meg vonni az rc modellezest is mert azis jo. holnap felrakom a kepeket az en modelles dolgaimrol, azert csak holnap mert ma mar este van.

ez egy nagyon jó topik! :D régen modelleztem de még kicsi voltam kb hetedikes, és így nem is volt nagy sikerem, de jóléreztem magam közbe :) manapság már "sajnálom" rá a pénzt de ha valaki megdobna egy mondjuk repülőgép-makettel megpróbálnám összerakni :D

igen , egyszer kaptam talán karácsonyra valami helikopter félét , majd egy napig tartott összerakni , aztán a szomszéd gyerek meg összetörte szal no comment , viszont egyik ismerősöm olyan modelleket pakolt össze hogy azt jó volt nézni .

Igen,húsz éve még csináltam őket. Most üvegvitrinben,letakarva várják a nem tudom mit... nagyon szerettem,de sokba került ez a hobbi. Sajnos porfogókká váltak,egyébként meg teli vagyok össze nem rakott ,dobozban levő gépekkel. /Kb. 20 db... :? /
Már nincs türelmem foglalkozni velük,meg őszintén szólva helyem sem. Várok velük,majd úgy ötven év múlva,lehet vagyont fognak érni!
Megjegyzem,addig okozott örömet a velük való foglalatoskodás,amíg festettem,építettem őket. A kamuflázs eredetijéhez nagyon nehéz volt akkortájt hozzájutni,ha modifikált gépet akart az ember. Sokszor meg nem volt kedvem az eredeti változatokhoz,szerettem volna mondjuk egy Messerschmittet magyar festéssel megalkotni. Nem volt egyszerű utána kutakodni,de azért mindig leltem forrásokat.

Mindig is ki akartam próbálni, de nem akartam beleugrani a zavarosba, nehogy valami olyat vegyek meg amit esélyem sincs kezdőként összepakolni :) . Most meg már azt se tudom hol tudnék a környéken ilyesmit beszerezni.

Az unokatestvéremnek karácsonyra mindig modelleket veszek.Kocsi,hajó,stb.
Képes ajándékbontás után rögtön elővenni,és órákat pepecselve összerakni.
Nagy a kézügyessége és hatalmas türelme van...

Tibi":2c9c7mzx mondta:
Mindig is ki akartam próbálni, de nem akartam beleugrani a zavarosba, nehogy valami olyat vegyek meg amit esélyem sincs kezdőként összepakolni :) . Most meg már azt se tudom hol tudnék a környéken ilyesmit beszerezni.

tecso , cora , ott mindig van kezdőknek való készlet .

Szia Tibi!
Én ,ha elfogadod a jó tanácsot,akkor egy 1:144 léptékű kis makettekkel kezdenék.
Részben olcsók,részben kevés alkatrészből állnak,könnyen összerakhatók.
Feltétlenül vegyél hozzájuk megfelelő festékeket,és finom szőrecseteket is. A festék típusát, mibenlétét a makett dobozán feltüntetik,de ma már akkora a választék,hogy sokféle árkategóriában választhatsz.
Meglepő módon nálunk a Müllerben vannak a legjobb makettes cuccosok! Pedig az eredetileg drogéria lenne,vagy mi? lol2
No igen,egy dolgot kihagytam. A ragasztó témáját. Eleinte ciano-akrilátokkal kísérleteztem,de azok egy idő után,főleg az uv hatására megbomlottak,a ragasztás elengedett. Célszerű a gyártó saját cementáló anyagát használni,még akkor is,ha később vagy kész a munkával!

mia mano csak en uzom ezt a temat szinte midnen heten????
Morzsi elmondanad mienek azok a modellek amik neked vannak meg dobozba??? mert enis meg a batyam is keres meg oan dolgokat amiket mar eleg regota nem gyartanak es beszerezni se lehet.

a kepek attvedonek holnapra mert hulla vagyok.

Szia Tigris!

Mindenképpen megnézem őket,és le is fogom neked írni hamarosan.

Srácok ugye tisztában vagytok mi a különbség a makett és a modell között? Mert ahogy visszább olvastam a topic makettezés kéne legyen!:D (amit én is imádok, mindent ami Tengelyhatalom 1:72-ben! :D)

Én részemről inkább diorámákat csinálok, kész is van az újabb, csak nincs mivel lefényképezni jeleneg :(

Pr0D1G7":1qbzw4iw mondta:
Srácok ugye tisztában vagytok mi a különbség a makett és a modell között? Mert ahogy visszább olvastam a topic makettezés kéne legyen!:D (amit én is imádok, mindent ami Tengelyhatalom 1:72-ben! :D)

egyremegy :D :D

Nekem is minden adott egy jó diorámához, csak lusta vagyok megcsinálni évek óta. 1:72es téli keleti frontos jelenet lenne, egy Tigris Ausf. E+téli egyenruhás gyalogság, ellene egy T 34/76 m43 szintén téli egyenruhás ruszkikkal. A baj hogy a németek Revell míg az oroszok Italeri gyártmányúak, és az Italeri katonák valamivel nagyobbak, ami elég gáz... A Revell tavaly asszem kiadott egy T 34+téli szovjet gyalogság kittet, ha megcsinálom lehet kicserélem rá az Italeriseket, ők meg kapnak valami más ellenfelet! :D

Vissza
Top Alul