Milyen procival várod a Stalker megjelenését?

Milyen procival várod a Stalker megjelenését?

• Intel Core 2 Duo

Szavazat: 0 0.0%
  • AMD X2

• Egyéb dualcore

• Egymagos Intel

• Egymagos AMD

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Alaplapot nem cserélhetek, MSI 945P van most. Nem tudom, ez jó-e neki, hétfőre ígérték, hogy megnézik, mi a legjobb, amit még elvisz, akkor már konkrétabbat tudok mondani. Amúgy köszi a cikket, elolvasom.

Nos, a cikkből azt konklúziót vontam le, hogy valóban nem éri meg nagyobb procit venni (E6300, E6400), mert árban sokkal följebb vannak, viszont annyival nem tudnak többet. Mindenesetre az ajánlta után többet tudok majd...

Igen, azóta én is ráleltem...
Ki kell okoskodni valamit a bácsival, hoyg esetleg az alaplapot is kicserélje, csak az már nagyon sokba volna nekem, még úgy is, ha az előzőt visszaveszi X összegért...
No majd meglátjuk...

Nekem közben meglett az E6400 és alapfeszen (!) megy 3GHz-en taps1 Fesz emeléssel 3,4GHz-et megy stabilan, sőt 3,6GHz-et is megy tesztek erejéig, de itt már félélmetesen forró a sok fesz miatt még Ninja hűtővel is.

Amúgy ha már hőmérsékleteknél járunk, elég rossz dolognak tartom, hogy a mai elektronikai eszközök ilyen sok energiát fecsérelnek el hő formájában, és ennek az elfecsérelt energiának a rendszerből való kivonásához további energiát kell felhasználni... :(

Szerencsére a ventilátorok teljesítmény nem nő, hanem csak a bordák mérete. Egyébként az év második felében kikerülő 45nm-es processzorok azt mondják sokkal gazdaságosabban használják majd fel az energiát. eljen

Persze, ahogy csökken az áramkörök mérete, a szükséges áramló áram mennyisége is csökken, ez mindenképp kedvező tendencia. Az igaz áttörés persze optikai eszközök kidolgozása volna, de ez ma még nagyon távolinak tűnik...

Hát igen, ez elég távoli. De a 45nm nem csak a méretbeli különbségek miatt lesz jó, hanem azért ismert más anyagokból készülnek majd a kondenzátorok és kisebb lesz a szivárgási áram.

Lehet nélunk már kapni Core 2 Quad procikat? Ezt csak azért kérdem, mert néztem az intelnél, hogy ezek a legújabbak, és ha már fejlesztek, akkor gondolom a legújabb dolgokat kéne (ne adj isten alaplapcsere is lesz...).

hispan1":7bn3r3wd mondta:
Lehet nélunk már kapni Core 2 Quad procikat? Ezt csak azért kérdem, mert néztem az intelnél, hogy ezek a legújabbak, és ha már fejlesztek, akkor gondolom a legújabb dolgokat kéne (ne adj isten alaplapcsere is lesz...).

Beszerezhető... de szvsz semmi értelme ha nem használod a gépet atom dúrva kódolásra, számolásra stb.

http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=47893

Én egy P4 2.4 Ghz-s procival, sajna nem egy égimeszelő már, de különösebb problémára nem számítok, eddig mindíg helyt állt! :)

A minimumot 2 GHz-ben határozták meg, szóval ami efelett van, az elég.
Nekem meg nemigen lesz kétmagosom, mint kiderült...
Osztottam, szoroztam és rájöttem, hogy nem érné meg most beruházni, mér ebbe a gépbe.

áh, bővíteni én is csak akkor fogok, amikor már jön a SP3 windows xp-hez, és már lesz valami újabb dx10-es videókártya

Én is pont ezen törtem a kobakom tegnap, hogy videókártyát is már csak akkor veszek, ha lesz valami DX10 szabvány.
Végső soron meg arra jutottam, hogy ebbe a gépbe már semmit sem veszek, hanem kb egy év múlva újítok egész gépet.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul