Microsoft Windows XP

Verziók szerint sorban teszed fel előbb XP-t aztán Vista-t és elvileg így keletkezik egy boot-menü, ahol választhatsz. Ha linuxot teszel fel melléjük, akkor az is tud csánélni rendszerválasztó menüt (grube). Szóval semmi extra csak installálni kell egymás után.

Hozzáteszem nem szerencsés egy partíción tartani több windows-t. Érdemes több részre partícionálni a lemezt telepítések előtt és egy-egy verziónak saját területet adni...

Egy kérdés:
A C:\Documents and Settings\username\Local Settings\Temp mappát nyugodtan kitörölhetem vagy vannak benne olyan dolgok is amikre szüksége lehet más programoknak?

A Local Settings részből eleve nem nagyon törölgetünk :)

Elvileg ami a Temp mappában van, azt futó programok (is) használják. Akkor érdemes csak beletörölni, ha nagyon nagy valamiért (nekem a régi vírusírtóm duzzasztotta több gigára, akkor töröltem belőle nagyobb fájlokat). Szóval ha nem zavar, szerintem ne bántsd...

Rendben. Csak azért is merült fel bennem mert volt hogy kicsomagoltam 4 gigás fájlt és a tömörítő meg odapakolta és onnan másolta aztán külön ki kellett varázsolnom a tempből :| .

Na igen, pont ezt mondom: ha ottragad valami, akkor kell csak törölni :) Amúgy vannak programok, amiket alapesetben nem javasolnék, de például az EasyCleaner képes megkeresni és törölni a felesleges fájlokat (a Local Settingsből is).

Kedves Hispan ha nem hiszed hogy tudnál használni pendrive-ról xp-t akkor kérdezz meg hozzáértő embereket... én próbáltam és nem volt semmi kékhalál de te úgyis okosabb vagy szal legyen igazad eljen

Az előbb volt a gépen egy kék halál (éppen az NFS Most Wanted-al játszottam) és a technikai információkban valami nv4_disp.dll-t írt. Valakinek van elképzelése hogy mi lehet ez?

bár az életben nem volt nVidia kártyám, de itt illesztőprogram probléma lesz szerintem. Erre abból következtetek hogy, nv4_disp.dll-ben az nv szerintem az nvidiára utal a disp pedig a display-re. Próbálj frissíteni! De az is lehet hogy csak egyszeri hiba volt, vagy vmi melegszik..

Ilyen akkor szokott lenni XP alatt, ha driver vezérlőpultja alól állítasz minőségi dolgokat a játékban. Stalkerben például kénytelen voltam a simítást driverből állítani és rendszeresen el is szállt... Vista alatt még nem volt ilyen gond.

Amikor legutóbb felraktam a legfrissebb drivert ,,ugrált'' a kép úgyhogy vissza kellett térnem az előző verzióhoz... :? Amúgy tegnap óta nem volt semmi furcsa.

hispan":nwx8e515 mondta:
A Local Settings részből eleve nem nagyon törölgetünk :)

Elvileg ami a Temp mappában van, azt futó programok (is) használják. Akkor érdemes csak beletörölni, ha nagyon nagy valamiért (nekem a régi vírusírtóm duzzasztotta több gigára, akkor töröltem belőle nagyobb fájlokat). Szóval ha nem zavar, szerintem ne bántsd...

Kicsit régi már, de lehet, hogy aktuális. Az ominózus Temp könyvtárból is lehet, sőt rendszeresen kell törölni a fölösleget. Amit a rendszer épp használ, azt úgysem engedi kitörölni.
A Spybot új verziója egyébként úgy kezdi a keresést, hogy szól: a temp könyvtáradból törli a felesleget. Pár nap intenzív használat után akár ezres tétel is lehet...

Vissza
Top Alul