Microsoft Windows XP

Orrom alá dörgölik az SP3-at. Feltegyem, vagy van még olyan hibája, amitől legalább rendesen összeomlik a rendszer?

lehet felteszem hétvégén, vallatóra fogom, és beszámolok arról amit megtudtam

hispan1":zh40j8zs mondta:
Orrom alá dörgölik az SP3-at. Feltegyem, vagy van még olyan hibája, amitől legalább rendesen összeomlik a rendszer?

Nálam az már egy ideje, jónak néz ki.

nekem is megjött az auto update-val majd később leszedem (vagy ne :? ? )

Nekem is ez a kérdésem jim :D Mindegy, 1 jó pontja már van pYuránál, délután meg utánaolvasok, nincs-e valami végzetes ütközése valami kikerülhetetlen progival... (pl anno SP2 után a régi TEAC CD íróm nem tudott többé CD-t írni... mondjuk ez hardweres, de elég durva)

esetleg ha tudsz valami írást belinkelni azt megköszöném

XP-s kérdés: nem tudom mire vélni, hogy a bizonyos hosszúságúnál nagyobb fájlneveket az XP-m nem kezeli. Kaptam valakitől RAR-ban fájlokat és egy csomót nem tudott kibontani, mert szerinte hosszúak a fájlnevek, ami azért nevetséges, mert az összes többi XP-men simán kezeli ezeket a fájlneveket (és ezek nem extra hosszúak, mondjuk 30 karakteresek...). Mitől lehet ez?

A fájlnév hosszába számold bele a c:\-től kezdődő összes karaktert ez van 256-ban limitálva, ha jól emlékszem. Tedd rövidebb nevű könyvtárba és már jó lesz.

másik, lehetséges gond: a fájlok neve olyan ékezetes karaktert tartalmaz, ami az XP-ben nem értelmezett. nem sok esély van rá, mert a magyar P UTF kódlappal dolgozik, de nem kizárt...

így van 256 a max karakter, találkoztam ilyennel, azokat még eltávolítani sem lehetett, gugle a barátunk, lehet találni rá programot amivel könnyen lehet rövidíteni a fájlnevet, nálam az sem segített, hogy c gyökérbe tettem, persze azt, amit lehetett legalább törölni másolni. A formázás mondjuk segít eltüntetni :lol:

LOL bakker tényleg megoldotta a dolgot, hogy egy C-hez "közelebbi" mappában bontottam ki. Köszönöm.

Widra":708th6g2 mondta:
így van 256 a max karakter, találkoztam ilyennel, azokat még eltávolítani sem lehetett, gugle a barátunk, lehet találni rá programot amivel könnyen lehet rövidíteni a fájlnevet, nálam az sem segített, hogy c gyökérbe tettem, persze azt, amit lehetett legalább törölni másolni. A formázás mondjuk segít eltüntetni :lol:

Command prompt megnyit (Start->futtatás->cmd, de még jobb a command, az "DOS" lesz), benavigál az érintett könyvtárba és rövidnéven (akarmi~1.ext) törli a fájlt...

lennne 1 kérdésem megéri feltenni az xp sp3-t simán vagy inkább integráljam 1 telepítőbe és úgy rakjam fel az egészet..vagy maradjjak az sp2-nél

Biztonságosabb elvileg. Nem rosszabb mint a sp2, de nekem azzal sem volt gondom.

jim67 hogy érted, hogy megéri? Nem roszabb, mint az elődje, de hát semmiben nem is fogod látni a különbséget, az biztos...

Vissza
Top Alul