Microsoft Windows XP

Nálam is állandóan az svc host sz*rakodott XP alatt. Belassulás, állandóan engedélyeket kért a tűzfaltól stb stb :(

nálam 5db v an belőle és procihasználat 0

Ha letiltjátok az automatikus frissítést, az svchost ügyködése is abbamarad. :wink:
Kb. 2 éve nálam is ugyanez volt, foggalmam sem volt, hogy miért csinálja, elvittük a gépet szervízbe, a csávó letiltotta a frissítéseket és már nem is volt ilyen probléma.
Az már egy másik kérdés, hogy egészséges-e elhanyagolni a rendszeres frissítést :) . Havonta egyszer egy alkalommal szoktam engedélyezni, de akkor is kiválogatom, hogy mi kell és mi nem (minek frissítené az Outlook-ot, amikor nem is használom? :P ).

Köszi Tibi kipróbálom, mert én úgyis jobb szeretek magam ápdétre menni. Amúgy svchost-ból tényleg van vagy 5 de csak 1 szokott problémázni (hozzáteszem semmi sem történik, miután leállítom, van net meg minden).

Támadás érte volna a gépet? 1 router (benne fizikai tűzfal) meg egy jelszavas AP mögött vagyok, meg amúgy is, minden másnap? De ki tudja, lehet :D

namost az update részt ,melyen keresztül jöna sok szar és javításnak álcázott trójait nyomnak a gépbe, hogy csak egy alternatívát mondja.

Tibi":2cs9yrwn mondta:
Ha letiltjátok az automatikus frissítést, az svchost ügyködése is abbamarad. :wink:
Kb. 2 éve nálam is ugyanez volt, foggalmam sem volt, hogy miért csinálja, elvittük a gépet szervízbe, a csávó letiltotta a frissítéseket és már nem is volt ilyen probléma.

Nem jó öltet... Ágyú, veréb...
Pontosan meg kell keresni, mi fogja meg a gépet és megnézni, miért...

hispan1":2cs9yrwn mondta:
Más (kérdés): előfordul (mondjuk 5-ből 1x), hogy az svchost.exe valamiért 100% közeli processzorhasználtságot produkál, akkor is, ha nem csinálok semmit a gépen. Mondanom sem kell, ha akksiról megy a gép, ez kb megfelezi a telep élettartamát, így általában egyszerűen le szoktam állítani a kérdéses fájt feladatkezelőben... Jó volna viszont tudni, miért csinálja ezt?

Töltsd le a sysinternals.com-ról a Process explorert. A Task Manager helyett lehet használni. Érdemes is. Az szépen megmutatja, hogy melyik svchost példány melyik szolgáltatást futtatja. Ugyanis azokért felelős. Elindítja és felügyeli őket, ha valamelyik leáll, akkor újraindítja, stb. Az alap task manager nem tudja szétválasztani az egyes szálakat, így csak azt mutatja, hogy az svchost.exe eszi meg a procit, a procsessz explorer azt is, hogy melyik szerviz. Azt lődd ki, ha ki lehet, és kész...

dupla HSZ nem menő - hispan1

Van az automatikus indítások között egy tétel, aminek nincs neve, indítás helyeként is csak a system32 mappa van megadva. Hogyan lehet kideríteni, mi az?

gondolm futtatás msconfig és ott a legutolsó fül (meg ottvan a Saga álltal ajánlott Process explorer az télleg jó )

Szintén a sysinternals között van egy autoruns nevű cucc. Az szépen felsorolja, mi az ami automatikusan indul, mit indít a registry, mit egyéb starterek, melyik a "központi" melyik az, amit egy adott user profil indít. stb...
érdemes a teljes szoftverkészletet begyüjteni onnan, mert sok kis ügyes toolt tartalmaz és az egész nem több mint 20 mega, doksikkal együtt...

off
a dupla hozzászólás nem direkt volt, kissé begárgyult a firefoxom. Mostanában néha csak úgy magába dől vistán.
on

hispan1":3pskhbrq mondta:
Gondolod ezt nem az msconfigból tudom?

az automatikus indításnál fűlnél ott van hogy hely és parancs és ott megtudod nézni egyébként van ez a ccleaner nevű progi nah abban is megnézhetőek az automatiusan induló programok (szal ha nem simeredet szedd le mert ''kitakaríthatod vele a géped ''.... meg mást is tud és ingyenes )

Hát ebből nem sokat tudok meg:

msconfig.jpg

Tegnap óta minden elindítás után ilyen üzenetet kapok:
sql.jpg

Foggalmam sincs, hogy mit törölhettem le vagy mit csináltam, amiért ezt írja. Valakinek van valami ötlete?

passz... Mielőtt elkezdte írkálni, felraktam a Nokia PC Suite-ot, a Stalkerhez a Smart Mod Managert és a Sony Vegas 6.0-t és a Sony Picture Package-t, de az utolsó kettőt le is töröltem. A .NET Framework-el is kínlódtam, a Vegas-nak az 1.1 kellett volna nekem meg a 3.5 volt fennt, utána visszacsináltam 1.1-re. Most éppen a 2.0 van fennt (ha jól emlékszem a Smart Mod Manager-hez kellett).

Hát ez érdekes... mondjuk nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valamelyik említett programhoz kell esetleg adatbázis-rész külön. Nem tudom, mi lenne a megoldás :(

Vissza
Top Alul