Microsoft Windows Vista

wasaby44":1z78l6yn mondta:
utána egyből ki is nyomtam a francba mert beokádtam

Közizléssel összegyeztethetetlen képeket ne linkelj be, még akkor sem ha neked tetszik :lol: :wink:

Naszóval én is tok egy olyan képet belinkelni ami nagyon tetszetős az modnjuk inkább feszesebb és egy playmatre utal de ha nem lehet akko enm pedig vagy 20 kép lenne hajajaj hát ze van sajnos..

Ha nem látszanak ki a 18 éven felüli testrés(z)ek akkor csinálhasz neki egy külön topikot OFF topik alatt :lol:

Teljesen feltörték a Windows Vistát?
Samu József, 2007.03.06, 12:01. - CIO | Hardver/Szoftver
Computerworld címkék: microsoft, windows, vista, hacker

Ha eddig a "brutális erővel" generáltak szériaszámokat a Vistához, a legújabb hírek szerint már erre sincs szükség.

A múlt héten még egy "brute force" (nyers erő) kulcsgenerátor terjedt az interneten, ami nagyjából fél óra alatt volt képes használható szériaszámot generálni a Vistához, de egy másik kalózcsapat olyan megoldással rukkolt elő, mely a Vista egy beépített aktivációs metódusát használja ki, és ezzel nem kis fejfájást okozhat a Microsoftnak.

Az új törés a Vista, System Locked Pre-installation 2 (SLP2) mechanizmusát használja ki. Az SLP2 révén egyes PC gyártók gépeinél a felhasználónak nem kell aktiválnia az előtelepített Micorosoft operációs rendszert - ez már az XP esetében is így volt. Az SLP kombinálja az OEM saját tanúsítványát (certificate), mely az operációs rendszer telepítő médiáján - CD-n, DVD-n, vagy a gép egy partícióján - található, a BIOS-ban található azonosítókkal - egészen pontosan az ACPI_SLIC táblázatban lévő információval - és egy megfelelő termékkulccsal.

E három "hozzávaló" meglétével a Vista "elő-aktiváltnak" (pre-activated) látja a rendszert és nem futtat semmiféle további aktivációs procedúrát. A Gameguru Mania szerint az új törés nem más, mint egy BIOS emulátor, mely rendszer meghajtóként (system driver) fut. Ugyanakkor a másik két, fentebb említett hozzávalót is szolgáltatja a Vista átveréséhez és ezzel máris kész az "instant" törés.

(forrás www.gamestar.hu )

a window ternékei könnyen feltörhetőek még az überszuper vista is taps1

Csak a hitelesítést küszöbölték ki.

Elmondom most mindenkinek, mire megy ezzel az átlagember. Semmire. Felteszi a kis emulátorát, felteszi a vista-t is, aztán 2 hát múlva, amikor jönnie kellene a kritikus frissítéseknek, sz*rban van, mert a neten megbukik a hitelesítése. És máris védtelen... És akkor aztán hiába a legjobb tűzfal meg vírusírtó... Én csak ezért használok még XP-t... De hát erre senki sem gondol...
Másrészről nem feltörték a vista-t, csak becsapják. Ennyi. Ez ellen nem lehet védekezni.

mondjuk ne molyan drága a vista eredetiben mint annakidején az xp (asszem 40000 ft volt ) a legdrgább vista az most 29990.- (és ez már mindent tud és van belőle 64-bitesis)

jim67: ennyi pénzért még egy alapvista-t sem kapsz.

A fullos vista-k (amikkel lehet valamit kezdeni is) 100.000 felett vannak.

hajjátok ezt tényleg elnéztem :)

Windows Vista Home Basic 32-bit HU 23.900 Ft
Windows Vista Home Premium 32-bit HU 29.900 Ft
Windows Vista Home Premium 64-bit HU 29.900 Ft
Windows Vista Business 32-bit HU 36.900 Ft
Windows Vista Ultimate 32-bit HU 49.900 Ft
Windows Vista Ultimate 64-bit HU 49.900 Ft

http://www.edigital.hu/pages.php?pageid=216

nah akkor mesélek egy kis kernel ismeretet, mert látom vannak még hiányosságok! alapjában a win mindet szolgáltatás szinten futtatt, ezek a services dolgok...az egész kernel dolgot mikrokernelnek hívják, lényege az, hogy minden elem külön kommunikál a (HAL) réteggel hardver absztrakciós réteg, szóval nem tölt mindent egyszerrre be a memóriába ezért is gyors a dolog, de még mindig nemez a lényeg a linux a monolitikus és a mikorkernelt keverte össze és mindent egybe fordít le , persze mindig csak azt a részét , amelyet használnia kell! És akkor most jön a lényeg a microsoft mit talált ki a hitelesítés részére ugye van a hardveros hitelesítés, amelyet nem nagyon lehet átvágni, csak ha valamilyen renszer biost emulálnak alá, de ezt eeprom-ba égetve is meg lehet csinálni , akkor igaz részben máár nem emuláció,de mégis...a másik a kernel buherálás, amellyel szépen fel lehet nyomni a vindózt, mer' ezeket egy fasza cracker-nek nem okoz gondot szóval nem is kerülik meg a dolgot, nem is emulálnak, hanem egyszerűen egy olyan szubrutint alkalmaznak, amelyre nem gondoltak az ms-nél ez megy a vistában is, de a hardver dolgokat is megnézték ott már igen emulálni kell sajnos a kulcsok miatt, de ez nem az upgradre vontakozik. Az upgrade egy egyszerű reg key meg egy *.dll ezt nem tudom pontosan melyik, de a sys32 be kell betenni na mind1 én ezeket használom hozzá és minden frissítés jön bivalykönnyen...és a rendszer teljesen legállisá válik tőle.
És ezt nem nehéz beszerezni sem mert a gugle a barátod ugye :wink:
Na de van még egy fontos rész amit nem akarok kihagyni. Mi az, hgy valami védtelen? Nem nevezném a rendszert védtelennek azért mert nem szedtem le a mai 658894949-ik windows biztonsági javítás, mert az is lehet, hogy nem javítás, hanem egy fasza rootkit, amelyet nagyon szeretnek mostanában némi adathalászatra használni a cégek pölö M$, de még mindig nem elég a rendszer akkor jau ha nincsen minden szar rápakolva minden frissítés, mert nem szereti az egyszer előre megírt kernel azt, hogy beletesznek minden szart, persze tudom írtam, hogy mikrokernel meg mindent szolgáltatásként futtat,de ha egyszer kétszer nézzük akkor vannak olyan helyzetek, amikor egy egyszerű kodek is amely szolgáltatásként beépül minden galibát okozhat. Volt olyan, hogy reggel elindítottam az upgrade dolgot és délután készült el minden frissítéssel, majd ahogyan azt kell minden tönkrement lassult és újratelepítés lett belőle, ezért soha nem teszek fel frissítéseket, erre találták ki a megoldásokat, amelyeket tűzfalba és víruskeresőbe integrálnak,amit nagyon sok ideig tesztelnek ,hogy működjön a rendszerrel! Azokat azért frissítik ilyen gyakran. Jah és a vistát több esetben feltörték, és az is feltörésnek bizonyul, ha beleírok vagy módosítok valamiben egy sort.

nem Akarsz jönni a sulinkba infó tanárnak (a másik meg halt :) ) (jó ez vicc volt nem szép fal1 )

Nem bizony.

[GDC] Live for Windows Vista árak
[2007. március 07. @ 13:59 - Chesario]
A Microsoft végre közzétette a Live for Windows Vista program díjszabását, így végre megtudhatjuk, hogy mibe fog kerülni nekünk a teljes szolgáltatás.

Az Xbox konzolnál már bevált programhoz hasonló koncepcióval áll elő a cég. Az ezüst csomag itt is ingyenes lesz, ám az arany előfizetésért keményen a zsebünkbe kell majd nyúlnunk. Egy éves előfizetésért 49.99 dollárt, a három hónaposért 19.99 dollárt, az egy hónapos változatért pedig 7.99 zöldhasút kell letenni az asztalra. Azok számára, akik már előfizettek az Xbox Live rendszerén már nem kell fizetniük, mivel a Live for Windows Vista és az Xbox Live is egy előfizetés alá tartozik, így aki PC-n és konzolon is szeretné élvezni a játékokat a Live rendszeren keresztül, annak nem kell kétszer előfizetnie rá. Az új rendszer hamarosan megkezdi a működését, így lehetővé válik majd, hogy a PC-s és konzolos játékosok egymás ellen játszanak.

( www.gamestar.hu)

Vissza
Top Alul