nah akkor mesélek egy kis kernel ismeretet, mert látom vannak még hiányosságok! alapjában a win mindet szolgáltatás szinten futtatt, ezek a services dolgok...az egész kernel dolgot mikrokernelnek hívják, lényege az, hogy minden elem külön kommunikál a (HAL) réteggel hardver absztrakciós réteg, szóval nem tölt mindent egyszerrre be a memóriába ezért is gyors a dolog, de még mindig nemez a lényeg a linux a monolitikus és a mikorkernelt keverte össze és mindent egybe fordít le , persze mindig csak azt a részét , amelyet használnia kell! És akkor most jön a lényeg a microsoft mit talált ki a hitelesítés részére ugye van a hardveros hitelesítés, amelyet nem nagyon lehet átvágni, csak ha valamilyen renszer biost emulálnak alá, de ezt eeprom-ba égetve is meg lehet csinálni , akkor igaz részben máár nem emuláció,de mégis...a másik a kernel buherálás, amellyel szépen fel lehet nyomni a vindózt, mer' ezeket egy fasza cracker-nek nem okoz gondot szóval nem is kerülik meg a dolgot, nem is emulálnak, hanem egyszerűen egy olyan szubrutint alkalmaznak, amelyre nem gondoltak az ms-nél ez megy a vistában is, de a hardver dolgokat is megnézték ott már igen emulálni kell sajnos a kulcsok miatt, de ez nem az upgradre vontakozik. Az upgrade egy egyszerű reg key meg egy *.dll ezt nem tudom pontosan melyik, de a sys32 be kell betenni na mind1 én ezeket használom hozzá és minden frissítés jön bivalykönnyen...és a rendszer teljesen legállisá válik tőle.
És ezt nem nehéz beszerezni sem mert a gugle a barátod ugye :wink:
Na de van még egy fontos rész amit nem akarok kihagyni. Mi az, hgy valami védtelen? Nem nevezném a rendszert védtelennek azért mert nem szedtem le a mai 658894949-ik windows biztonsági javítás, mert az is lehet, hogy nem javítás, hanem egy fasza rootkit, amelyet nagyon szeretnek mostanában némi adathalászatra használni a cégek pölö M$, de még mindig nem elég a rendszer akkor jau ha nincsen minden szar rápakolva minden frissítés, mert nem szereti az egyszer előre megírt kernel azt, hogy beletesznek minden szart, persze tudom írtam, hogy mikrokernel meg mindent szolgáltatásként futtat,de ha egyszer kétszer nézzük akkor vannak olyan helyzetek, amikor egy egyszerű kodek is amely szolgáltatásként beépül minden galibát okozhat. Volt olyan, hogy reggel elindítottam az upgrade dolgot és délután készült el minden frissítéssel, majd ahogyan azt kell minden tönkrement lassult és újratelepítés lett belőle, ezért soha nem teszek fel frissítéseket, erre találták ki a megoldásokat, amelyeket tűzfalba és víruskeresőbe integrálnak,amit nagyon sok ideig tesztelnek ,hogy működjön a rendszerrel! Azokat azért frissítik ilyen gyakran. Jah és a vistát több esetben feltörték, és az is feltörésnek bizonyul, ha beleírok vagy módosítok valamiben egy sort.