hispan
New Member
Gyerekek egy zemezi SATA meghajtó volt! Ezer éve összerakott gép, berakta eredetit, boot-olt, berakta másoltat, nem. Ezt láttam, öcsém HP-ja megerősítette. Adja isten, hogy ne így legyen.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Megjegyzés: This feature may not be available in some browsers.
hispan1":3mgx5t3a mondta:Gyerekek egy zemezi SATA meghajtó volt! Ezer éve összerakott gép, berakta eredetit, boot-olt, berakta másoltat, nem. Ezt láttam, öcsém HP-ja megerősítette. Adja isten, hogy ne így legyen.
hispan1":3mgx5t3a mondta:Hidd el ha olyan mutatta volna, aki nem ebből él, én sem hiszem el. De ezek után boldog vagyok, hogy van még remény![]()
SaGa":1taxme2e mondta:hispan1":1taxme2e mondta:Gyerekek egy zemezi SATA meghajtó volt! Ezer éve összerakott gép, berakta eredetit, boot-olt, berakta másoltat, nem. Ezt láttam, öcsém HP-ja megerősítette. Adja isten, hogy ne így legyen.
Eccerű. sz@r a másolat. Vannak érzékenyebb olvasók, amik minden ipari hulladékot nem olvasnak be, főleg, ha azt a szakértő 52x-es tempóban írta fel. Egy másik olvasó ugyanazt csont nélkül beolvassa. én is dobtam már ki dvd írót azért, mert az általa íert lemezek kb 30%-át rajta kívül más nem olvasta, csak véletlenszerűen. igaz, ez pár gyári DVD-t sem olvasott be, csak ha a Nap épp úgy sütött...
SaGa":3e9fmm0s mondta:hispan1":3e9fmm0s mondta:Hidd el ha olyan mutatta volna, aki nem ebből él, én sem hiszem el. De ezek után boldog vagyok, hogy van még remény![]()
Tudod milyen sokan élnek olyasmiből, amiről halovány fingjuk sincs?
A PC világban vidáman el lehet lébecolni úgy, hogy megfelelő darabszámú cserealkatrészből összelapátolsz és eladsz olyan masinákat, amik abban az összeállításban működni látszanak, de a legkisebb módosítást már nem élik túl. Még szervizelni is lehet, csak türelmesen kell cserélgetni az alkatrészeket.
Az oprendszereket "telepíteni" szintén nem kell túl sok ész, csak egy egér, meg egy mutatóujj a jobb kézen, amivel a Next és az Ok gombot lehet piszkálni...
hispan1":339hble1 mondta:No comment. Biztos jó dolog szakbarbárnak nevezni valakit, akit nem is ismersz.
Ma már nem, de amikor kezdtem a szakmát, még használtunk szkópot és bios trace kártyát alaplapi hiba keresése, meg javítottunk forrasztással flopy meghajtót (az első ilyenre ráesett egy 80 megás, teljes magas vincsi, leszakadt pár mini tranyó a nyákról, az értéke meg több volt, mint két havi fizum, így megérte foglalkozni vele pár órát), meg alaplapot IC cserével (akkoriban még szabvány, TTL és CMOS IC katalógusban fellehető IC-kből állt egy PC. Még az első 386-osom is ilyen volt, a chipset későbbi találmány)...Widra":339hble1 mondta:. A szervizelés esetében, pedig tényleg dobom, cserélem, mert nem lehet ilyen szintű integráltsági mellett egy SMD alkatrészt cserélni.
SaGa":3egk2x6v mondta:hispan1":3egk2x6v mondta:No comment. Biztos jó dolog szakbarbárnak nevezni valakit, akit nem is ismersz.
A szakbarbár teljesen mást jelent. Az ért a szakmájához, de azon kívül semmi máshoz.
Az ismerősödre az eleje lehet hogy áll, de az általad ide beírt két esetből nem az jött le, a másik részét meg nem tudom, mert nem ismerem.
Megjegyezném: a szokott stílusomhoz képest, amivel az "informatikus kollegákat" minősíteni és eligazítani szoktam ilyen benézések környéknén, nagyon is finom voltam, pont azért, mert nem ismerem az illetőt. Ha itt dolgozna a környezetemben a többi kollegához hasonlóan, nem lettem volna ilyen visszafogott... A fő feladatom már 20 éve számítógépes rendszere építése, és üzemeltetése, különös tekintettel a nehéz esetekre, legyen az háklis felhasználó, vagy érthetetlen, megmagyarázhatatlan hibajelenség.
Az a baj, hogy teljesen más tapasztalatokat szerez az, aki egy cégnél gépeket szerel össze, és mást az, aki az összeszerelés után, ezres nagyságrendben üzemeltet is, vegyesen mindenféléket. Ez utóbbi az ilyen kategórikus kijelentések helyett (nem bootol a sata cd olvasós gép, másolt cd-ről) előbb körülnéz, gondolkodik, majd uána nyilatkozik. Így is előfordul, hogy érnek meglepetések, de nem gyakran...
Ma már nem, de amikor kezdtem a szakmát, még használtunk szkópot és bios trace kártyát alaplapi hiba keresése, meg javítottunk forrasztással flopy meghajtót (az első ilyenre ráesett egy 80 megás, teljes magas vincsi, leszakadt pár mini tranyó a nyákról, az értéke meg több volt, mint két havi fizum, így megérte foglalkozni vele pár órát), meg alaplapot IC cserével (akkoriban még szabvány, TTL és CMOS IC katalógusban fellehető IC-kből állt egy PC. Még az első 386-osom is ilyen volt, a chipset későbbi találmány)...Widra":3egk2x6v mondta:. A szervizelés esetében, pedig tényleg dobom, cserélem, mert nem lehet ilyen szintű integráltsági mellett egy SMD alkatrészt cserélni.
igaz, elég gyorsan elmúlt ez az időszak, így a frekimérő, generátor, szkóp és társai vagy 15 éve ülnek a szekrényben, hasznukat már nem vesszük...
Amikor 40 rugó egy monitor, a mérnökóradíj meg 30-80, akkor nem fogunk hibát keresni és forrasztgatni egy monitorban sem, megy a kukába. Sajnos...
NINCS KÉTSZERES HSZ! - hispan1
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.