Hát,mit mondjak.
A komolyabb része az,hogy önállóságot tanultál,mert ott aztán nem törődött veled senki.Meg fegyelmet, ha nem csináltad a dolgod rendesen,nem mehettél haza(csak ezzel tudtak megfogni).
Én eléggé liberális gondolkodású vagyok,de szerintem nem lenne annyi kő-dobáló,kuka-égető,utcakő-felszedő,magával mit kezdeni nem tudó,unalmában balhézó fiatalember,ha most is lenne sorkatonai szolgálat.
A komolytalanabb része:Volt egy haverom,nevet nem írok,csöndes srác,egy hónap alatt 5ször,ha megszólalt.De ha ivott... Reggel bekísértük a laktanyába,két oldalról támogatva,egyikünk emelte a kezét,mintha tisztelegne az ÜTI-nek.Reggel század-sorakozó,bevágtuk a raktárba,aztán a szabadtérre vittük magunkkal.Ücsörgünk a füvön,halkan beszélgetünk,egyszer csak szól egy idősebb baka, vigyázzunk, jön xy alezredes.Mi rögtön nagy odaadással elkezdjük végezni a dolgunkat.Az ales körbenéz,egységparancsnokunk jelent neki,aztán tovább megy.Egyszer csak részeg haverom,előkerül és éktelen kiabálásba kezd:
-Hé,alezredes,gyere ide,szét váglak,a kurva anyádat,hogy rohadnál el..! és így tovább.
Hát mind,akik a közelébe vagyunk,ugrunk rá,száját befogjuk,kezét-lábát próbáljuk lefogni.
De a részegség akkora erőt kölcsönöz,öten is alig tudjuk lefogni.De ekkor az alezredes már messze jár,megúszta a haverom fogda nélkül