Magyar Honvédség

zombimorzsi":metwteoq mondta:
Sem. A fegyveres harc egyébként borzalmas,hidd el. Nekem olyan idős emberek mesélték,akik megharcolták a második világháborút. Az maga a pokol,és nagyon kérlek,ne kívánd azt semmiféle formában. Nincs az az eszme,vagyon,terület,amiért érdemes volna vért ontani. Élni kell okosan,és nem meghalni.

a hábor×t és egyébként is mindenféle fegyveres harcot inkább jobb kerülni

A háború tényleg borzalmas , de néha elkerűlhetetlen.

Inkább ne is gondljatok háborúra.. MIndnkei ellenünk lenne + egyedül a légvédelmünk erősebb a környező országoknál. de ezt mivel szövetségben vannak máris nem ér semmit. Tehát vagy prbáljatok meg háború nélkül csinálni vlamit vagy üljetek a seggeteken mert még lemészároljátok az embereket.
Egyáltalán tudjátok kik irányítják a világot?? Hát mert nem a poltikusok. Az EU is egy nnagy.... na ha zet leírnám akkor erről is téma lenne tehát, csak tanuljatok az életről próbáljatok értelmes információhoz jutni.

Félreértettél, én nem azt mondom, hogy háború legyen, csak hogy fel kell készülni rá, ha mégis lenne. Mert ez az emberiség, a békében is a háborúra készülünk.

gabber 9511álltal linkelet képek között van egy m4-es verzió is nha nakünk akkor lenne m4 is :?

Sokféle információ van,effektíve végtelen számú forrásból ömlik,hömpölyög. Nehéz,majdhogynem lehetlen kiszűrni,mi igaz,mi nem. Egy pont után az emberek 80%-a feladja,no,meg ideje sincs ilyesmiken rágódni,hisz leköti őket a napi létük megszervezése. És ez szerintem normális alapállapot. Olyan,mint amikor az egészséges ember sem gondolkodik a halálon.
A háború gondolatától a legtöbb emberi specifikum irtózik,s én azt gondolom, a mi fajunk nem a harcra,ölésre ,gyilkolásra van beállítódva.

Bizony van M4-ünk, meg M60 is, anomeg ott van a hazai GEPARD is. :D

Zombimorzsi:
Na ez meg a másik nagy baj, hogy az emberek elkényelmesedtek, háborúban egy hétig se bírnák ki :!: :x

Nézd. A háború abnormális,természetellenes,elmebeteg dolog. Nem bírnák egy hétig se...Ja,senki sem bírná egy hétig se. A halál ugyenis nem válogat.
Amúgy meg,nem tudom,ki mondhatja el az országban magáról egyáltalán,hogy volt fegyveres konfliktus közelében. S,ha volt is,gyorsan menekült. Én is azt tenném,bizony isten. Azt gondolom,mindenki félti a kis tyúkszaros életét,mert abból csak egy van.

Nézd, igen biztos, hogy a legtöbben mentenék a szaros életüket, de lennének, akik szembeszállnának az agresszorokkal, mindenáron :!:
Mert az első a haza érdeke ugyebár.

Edit:
De hiányzik vosztrikov!

Pemi!
Arra kérlek,ha volna időd,akkor olvasd el a "Nyugaton a helyzet változatlan" című regényt Erich Maria Remarque-tól. Igaz,az az első nagy világégésről szól,de magvas gondolatok találtatnak benne a háborúval kapcsolatban.
vagy pedig olvasd el ezeket a sorokat,és akkor majd megérted,mit is akarok mondani:

Gyóni Géza:
Csak egy éjszakára...
Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
A pártoskodókat, a vitézkedőket.
Csak egy éjszakára:
Akik fent hirdetik, hogy - mi nem felejtünk,
Mikor a halálgép muzsikál felettünk;
Mikor láthatatlan magja kél a ködnek,
S gyilkos ólom-fecskék szanaszét röpködnek,

Csak egy éjszakára küldjétek el őket;
Gerendatöréskor szálka-keresőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor siketitőn bőgni kezd a gránát
S úgy nyög a véres föld, mintha gyomrát vágnák,
Robbanó golyónak mikor fénye támad
S véres vize kicsap a vén Visztulának.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket.
Az uzsoragarast fogukhoz verőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor gránát-vulkán izzó közepén
Ugy forog a férfi, mint a falevél;
S mire földre omlik, ó iszonyu omlás, –
Szép piros vitézből csak fekete csontváz.

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
A hitetleneket s az üzérkedőket.
Csak egy éjszakára:
Mikor a pokolnak égő torka tárul,
S vér csurog a földön, vér csurog a fáról
Mikor a rongy sátor nyöszörög a szélben
S haló honvéd sóhajt: fiam… feleségem…

Csak egy éjszakára küldjétek el őket:
Hosszú csahos nyelvvel hazaszeretőket.
Csak egy éjszakára:
Vakitó csillagnak mikor támad fénye,
Lássák meg arcuk a San-folyó tükrébe,
Amikor magyar vért gőzölve hömpölyget,
Hogy sirva sikoltsák: Istenem, ne többet.

Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára.
Csak egy éjszakára:
Hogy bujnának össze megrémülve, fázva;
Hogy fetrengne mind-mind, hogy meakulpázna;
Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

Krisztusom, mi kell még! Véreim, mit adjak
Árjáért a vérnek, csak én megmaradjak!
Hogy esküdne mind-mind,
S hitetlen gőgjében, akit sosem ismert,
Hogy hivná a Krisztust, hogy hivná az Istent:
Magyar vérem ellen soha-soha többet!
- - Csak egy éjszakára küldjétek el őket.

(Przemysl, november.)

Hát igen. De mi még itt vagyunk. Egyenlőre :roll:

Láttam a filmet nagyon jó volt, és öszintém mondom megértelek, megértem azt aki minden erejével a háború ellen van, de sajnos amíg ember lesz ezen a bolygón, addig háborúk is.
A könyvhöz még nem volt szerencsém, de kedvet adtál a beszerzéséhez.

Az utolsó időszak voltam,aki másfél évet húzott le a seregben.Az első harmad szívás volt,a többin jól szórakoztunk :D
:D Dinnyében csempésztük be a rumot :D

Megkérhetlek, hogy mesélj még arrol, hogy milyen volt ott az élet? 8) Érdekelne :D

jaja engem is érdekelne. én már szerencsére abba a generációba vagyok hogy nem kötelező a katonaság. :) :oops:

Hát,mit mondjak.
A komolyabb része az,hogy önállóságot tanultál,mert ott aztán nem törődött veled senki.Meg fegyelmet, ha nem csináltad a dolgod rendesen,nem mehettél haza(csak ezzel tudtak megfogni).
Én eléggé liberális gondolkodású vagyok,de szerintem nem lenne annyi kő-dobáló,kuka-égető,utcakő-felszedő,magával mit kezdeni nem tudó,unalmában balhézó fiatalember,ha most is lenne sorkatonai szolgálat.

A komolytalanabb része:Volt egy haverom,nevet nem írok,csöndes srác,egy hónap alatt 5ször,ha megszólalt.De ha ivott... Reggel bekísértük a laktanyába,két oldalról támogatva,egyikünk emelte a kezét,mintha tisztelegne az ÜTI-nek.Reggel század-sorakozó,bevágtuk a raktárba,aztán a szabadtérre vittük magunkkal.Ücsörgünk a füvön,halkan beszélgetünk,egyszer csak szól egy idősebb baka, vigyázzunk, jön xy alezredes.Mi rögtön nagy odaadással elkezdjük végezni a dolgunkat.Az ales körbenéz,egységparancsnokunk jelent neki,aztán tovább megy.Egyszer csak részeg haverom,előkerül és éktelen kiabálásba kezd:
-Hé,alezredes,gyere ide,szét váglak,a kurva anyádat,hogy rohadnál el..! és így tovább.
Hát mind,akik a közelébe vagyunk,ugrunk rá,száját befogjuk,kezét-lábát próbáljuk lefogni.
De a részegség akkora erőt kölcsönöz,öten is alig tudjuk lefogni.De ekkor az alezredes már messze jár,megúszta a haverom fogda nélkül :D

Szerencséje vol, hogy már messze volt az alezredes. :D :D :D
Amúgy egyetértek veled, tényleg jobb lenne, ha visszajönne a sorozás.

Vissza
Top Alul