Magyar felsőoktatás II [aktiv]

hispan

New Member
Csatlakozás
2006.06.23.
Üzenetek
13,102
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Webhely
hispan.hu
Vitatéma: a magyar felsőoktatás

Beszélgetések a magyar felsőoktatás helyzetéről, múltjáról és jövőjéről.

Na jó, bővebben. Az MA; BA stb. kérdéseket úgy zárnám le, hogy nem kell ide "mesterképzés"; "általános diploma" (ami xart se ér) miegymás, hanem csak annyi, hogy lenne egy limit (csúnyán fogalmazván "darabszám") éscsak és kizárólag annyian...nem többen, s nem kevesebben nyerhetnének felvételt felsőoktatásba. Most nem akarok senkit se esztergályosnak adni (küldeni :wink: ) de viccen kívül: jobban keres egy jó szakmunkás, mint egy frissdiplomás (persze ez NEM általánosítható)..nem szégyen az, ha valaki nem megy csak azért felőokt.-ba mert most ez a "divat" ("trendi", ahogy a gyíkok mondják). Szóval nem tudom, van-e még mit hozzátolnom ehhez a monológhoz.... :lol: majd agyalok ..ja igen: "nem az a lényeg, hogy milyen munkát végzel, hanem hogy hogyan végzed azt a munkát"...

Utóbbi mondatoddal egyetértek :)

A megoldás teljességéhez persze hozzátartozna, hogy ha az alsóbb végzettségeket (pl érettségit) megint annyira értékelnék, mint régebben... De nem is csodálom, hogy nem ér annyit, mert ami most van érettségi, az egy vicc...

Mit gondolsz, lehet hogy a közép- és felsőoktatás lezüllesztése módszeresen megy....? A középoktatást mos akarják szétb..ni pl. a szakközepek, gimik körzetesítésével. VALÓS példa: te egy faluban élsz, mondjuk Szentmártonkátán. Jó fejed van. K...va okos vagy. Szeretnél Bp-re felvételizni a Trefort Ágoston 2 tannyelvű szakközépbe, fel is vesznek, mert ténleg kiemelkedő teljesítményű vagy....gondold tovább aztán. DE KÖRZETESÍTÉS UTÁN HA BEVEZETIK: lehetsz de ba...ott okos, de te a Nagykátai körzet vonzáskörzetében élsz a faludban, úgyhogy maradsz ahol vagy, Bp-et felejtsd el, mész a nagykátai gimibe, aztán majd lesz ami lesz. Persze, ha egy hülye tróger valaki, de adott körzetben él, azt a körzetileg illetékes szki\ gimi akkor is köteles lessz felvenni, ha egy télleg' egy buta,ostoba, primitív "hátrányos". Az illető az adott elit szki\ gimiben elfoglalja a helyet az értelmesebb elől, és az osztály szintjét a leghülyébbhez köteles igazítani a tanár, így miatta nem haladnak stb....na, ez szándékos lezüllesztés.
Noha persze ha valaki nagyon gazdag, akkor megengedhet a gyerekének elit középiskolákat, mik fizatősek, komoly pénzekkel évenként, ilyen most is van. Úgy érzem, l(noha most is van) lesz egy "plebs" (köznép) amelyik tényleg baromi ostoba, meg lesz egy új "nobiles" (nemesség). Ezt persze ne szó szerint értsétek, de errefelé tendálunk, mondom, a helyzet most is xar, de rosszabbra fordítják egyesek.

Uff, beszéletem!

Nem hiszem, hogy ezt a körzetesítés dolgot tényleg megcsinálnák. Szerencsére kisebbik öcsém most felvételizik, ő még szabadon dönthet. Abban egyetértek, hogy nem lenne jó, ha bekövetkezne a körzetesítés...

Akinek ingere van kérem ide írja az egyetemmel/főiskolával kapcsolatos dolgait, vizsgaidőszakot, bánatot, örömet; ne a többi topikot offoljuk szét.

Nos, szerintem a társalgóba is válszolhatnék, de nem akarok dádát, így jól nevelt fórumozóként betartom amit a moderátorok kérnek! :lol:

Debreceni közgázon tanulok.

Pécsen Villamos Mérnöknek tanulok! Ennyit akartam csak, ja meg még annyit, hogy ha itt bőgünk egymásnak az nem fog semmit sem érni, mert Mi nem tudjuk a dolgokat megváltoztatni!
És amondó vagyok, ha elsírjuk egymásnak, hogy már megint ez meg ez a gond senkinek nem lesz jobb, általában nem szoktam ilyenekkel foglalkozni, mert ahogyan feljebb írtam felesleges, mert egy fecske nem csinál nyarat, mi csak szarfoltok vagyunk a gépezetben :lol:

Szerintem ezzel midenki tisztában van és attól még beszélni lehet róla :wink:

szntem ha az ember kiadja magából az aggodalmait, akkor igenis megnyugszik valamelyest... én idén 2 tárgyból vizsgázom csak, a többi vagy sikerült és megajánlott jegy, vagy nem (3 olyyna van sajna) :D sőt még az indexem sem vettem fel, szal én nem vagyok ideges.

"élni csak szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes!" :)

pYura":235wxwj6 mondta:
Szerintem ezzel midenki tisztában van és attól még beszélni lehet róla :wink:

Na pont az ilyen tud felbosszantani a legjobban, a nagy nyugodság meg a mégnagyobb magabiztosság, tudom okos gyerek vagy, mer' orovisra nem vesznek fel mindenkit,de szerintem végképp nem segít ha beszélünk róla, persze ez csak az én véleményem :lol: .

Akarsz beszélhetünk róla :DD
Kb 1 hete megmértem a vérnyomásom: 114/64 - 57-es pulzus :DDD
Ahogy hallom azért a villlamosmérnöki sem sétagalopp :wink:

Teljesen mindegy, megbeszéljük-e, vagy sem, mert nem rajtunk múlik.
De ha ez valakinek segít, akkor beszéljünk :)

Meg kitudj a végén még lehet betéved az oktatási miniszer fia :D

Vissza
Top Alul