Linux

ThinpPad R50E-m van.

FN gombok meg működnek pengén, a középső gombot is sikerült görgetésre rábírni. BIOS-ban már korábban beállítottam a max fényességet, a Linux nem engedi.

Kérdéses parancs lefuttatásakor azt mondja, amit Te is, hogy nincs dev/thinkpad hely. Sudo-val futtatom szóval a hozzáféréssel biztos nincs gond, ellenben a dev mappába nem engedi létrehozni a kérdéses mappát.

Akkor passz. A http://ubuntu.hu/hirek/2008mar/hardy-beta#comment-20851 üzenetben fidusz azt írja, pont ilyen gépen használ ubuntut. Esetleg tőle tudsz konkrétabban kérdezni...

Egyébként úgy tűnik, ez az R széria sajátossága. A T szériánál segít a bios setup átállítása, az R50 és R60 tulajok panaszkodnak hasonló hibára.

A http://ibm-acpi.sourceforge.net/ táblázatában lehet látni, hogy az R50, R50e esetében a fényerő szabályzás kérdőjeles az ibm-acpi modulnál...

esetleg itt nézz még szét, hátha:
http://www.thinkwiki.org/wiki/Known_Problems

Windows volt ezen a masinán? Azzal jó volt?

továbbra sincs kétszeres HSZ! ha írni akarsz még valamit, ott az EDIT gomb a saját hozzászólásaidnál - hispan1

umugy meg visszatérve a fizetős linuxra, van ijen a redhat, és a suse disztribuciók valamijen szinten fizetősek. de nem ugy ahogy ti mondtátok. A LINUX mint linux le van védve hogy nem lehet pénzért árulni, de mégis van egy módszer ahogy pénzt lehet vele keresni profi szinten, mégpedig ugye az emberk küldenek bug reportot mert szoktak, és azt profi programozók kijavítják és csinálnak egy olyat hogy enterprice edition, de ott sem az OS-ért fizet az ember hanem a supporté. mellesleg az open sourcenak az a lényege hogy mindenki módosíthatja kénye kedvére ki is adhatja de csak sigorúan open source formában ami azt jelenti hogy a progi mellé a forráskódot is mellékli, hozzáadja, bárki felhasználhatja azt és tovább is adhatja. :D

Pont erről beszéltem a másik topicban: a támogatás, a terjesztés, a kiegészítő szolgáltatások adhatók el, nem maga az OS, de ettől még ez üzleti alapokra helyezhető.

:D hát én ijet nem mondok mert per pillanat visztára vagyok kényszeritve, és prolog-ban programozom. többiek játszanak én meg irok ide a tanárnöt meg szét ba***a az ideg hogy senki nem figyel rá. de otthonól csak lin alol irok ide, és mashova is:D

Mellesleg örülök hogy mindenféle platformon megy a fórum a belekontárkodásaim ellenére :D

Egy csomó dolgot, modot tettem bele, nem az én találmányaim ezek, csak mikor egy fórumon egyszerre sok van, abból lehetnek gondok. Meg itt a kinézet is, azt is baltával faragtam, de egész egységes mindenhol...

az eddig általam használt osszes OS alól tökéletes volt a weboldal (úgy mac, min MS, min linux)

Nem közvetlenül az OS, igazad van, csak pl a linux alá kiadott FF nem ugyanaz, mint a win alá csinált, így értettem. Tudod nekem ez egy állandó küzdelem, hogy nagyjából mindenhol ugyanúgy nézzenek ki az oldalaim, de szerintem ezt Te is tapasztalod :)

nos igen safari-n más a fontbeállítás, linux alatt iceweasel--el nem nagyon volt eddig gondom, marha IE de az sztornó ma már egyre kevesebben foglalkoznak az IE optimalizációval.

safarira visszatérve egy kicsit nem hajlandó betölteni az topikok mellé az uj hszt jelző csillagot ez csak nállam van?

használjuk az off jelölést, kérlek - hispan

IE és FF is betölti, safariról nem tudok nyilatkozni sajnos. Eddig ezt más még nem jelezte.

Vissza
Top Alul