Linux

felnyomtam a gépre, egész laza darab lett könnyen használható, szóval tudom ajánlani!

És ezt az új verziót mennyire érdemes feltenni notebookra?? Vagyis mennyivel növekedhet kb az üzemidő kb??. Jobban megéri mint a win 7?? Mert ha igen akkor lehet h felteszem notebookra csak nem tduom h van e hozzá külön változat. :D

Jah még vmi játékok elindulnak rajta pl. Stalker meg cs source??:D

linuxot nem azért tesz fel az ember , hogy játszogasson , az a 2 produktum biztos hogy nem megy, szerintem az üzemidő sem fog megnőni , viszont netezére meg akármire jobb mint az xp .

Jó cxsak mert ha megéri akkor asztalira is föltenném. Mert én sem használtam még. Akkor nálam felejtős mert megvan szokva a win7 és vhogy ha nem nő az üzemidő neteséközben akkor nem tezsme csak azért kelett volna ha megyek vhová és netezek a buszon. pl ha megyek BP-re

Játékos gépre semmiképpen. Vannank környezetet emuláló programok, amik segítségével el lehet indítani játékokat és más MS-re íródott alkalmazásokat, de nem érdemes szenvedni.

Ellenben olyan gépre, ami régebbi, vagy csak munkára használja az ember, érdemes. Azt olvastam ubuntus fórumokon, hogy az üzemidő szignifikánsan nőhet (elvégre a linux teljesen másképp használja a gépet), de mivel ez egy elfogult vélemény, majd csak akkor adok rá, ha én is tapasztalom.

Végső megoldásként lehet egy gépen linux és windows egyszerre. Még csak előpartícionálni sem kell, először felmegy a windows, utána a linux (utóbbi telepítésénél kiválaszthatod, mekkora lemezterületet kapjanak az egyes OS-ek), majd kapsz egy rendszerválasztót minden indulás után. Sok linux user azért tart egy windows-os részt fenn, hogy játszhasson, de minden másra linuxot használ.

És a Linux sokban jobb mint a Windows? Stabilitásra meg egyebekre gondolok :)

linux nem rossz dolog, webservernek streaming rendszernek, programozásra, fejlesztésre. kb. ezekre használom én. stabilitás tök jó, de azért tud érdekes dolgokat produkálni. a wind persze jobban támogatott, sok sok nagy gyártó rá fejleszt, NI, TI össze nyáktervező , szimulációs program (persze léteznek alternatív programok linuxra is ).

a mindennapi dolokra windows-t használok, néhol nyomom a linuxot meg ha megy a meló ezerrel.

Barin":3vsxrif0 mondta:
És a Linux sokban jobb mint a Windows? Stabilitásra meg egyebekre gondolok :)

Ez szokott lenni az első kérdés és mindig attól függ, hogy mire kell.

Ahogy widra is mondta, hétköznapi dolgokra egyszerűbb egy windows, de ha van egy olyan géped/környezeted, ahol mondjuk csak dolgozol (dokumentumokkal) vagy netezel, arra jobb a linux (ha másért nem, hát azért, mert nem szedsz össze mindenféle vírusokat a neten...).

Tény, hogy ez nem egy olyan kiforrott dolog, mint a windows, ha felmész ubuntu fórumra, sokan azzal kezdik, hogy "jó-jó, de már 5 perc után a terminálon keresztül kellett módosítanom ezt-azt"... Vagyis eltarthat egy ideig, mire tökéletesen egy adott gépre szabod. Igaz viszont, hogy rengeteg segítség és leírás van a neten az ilyen dolgokhoz. Vannak (vagy voltak) gyermekbetegségei, ilyen volt pl a frissítés utáni kavarodás néha (bár állítólag a 10.04-ben a frissítést is egyszerűbbé tették).

Általában megvan az a nagy előnye a nyílt forráskódnak, hogy ha kell valamilyen program, akkor azt magától letölti a rendszer, vagy elvisz a letöltőközpontba, ahol te válogathatsz, és persze minden ingyen van és minden legális, továbbá szinte minden feladatra van ma már többféle program.

Vizualitásában sem marad el a windows-októl, egy kis munkával legalább olyan csicsává lehet tenni a maga átlátszó ablakaival, effektjeivel és mindennel együtt, mint mondjuk egy win7-et - akinek persze van erre igénye.

Én msot ubunturól írok :D. Nekem tetszik :D. Legalább ha a winfossal vmi gond lenne vírus vagy vmi akkkor inen egyszerű leírtani.
Én winfos alól tettem fel és kb 5 perc altt végzett is 30gb-t választottam ki de windows alatt 30gb-t jelez ki h foglalt de ubuntunál meg azt h 24gb szabad :O.
De egyébként elég egyszerű kezelni :D. És úgy hallotam h lehet rajta programozni :D. Kiispróbálom a leírások segítségével kisseb progikat szórakozás képpen :D.
Frissítés egyszerű, tetszik h tettek bele olyan csevegő programot amin egyszerű msnezni chatelni :D:

Én most telepitem fel virtual boxba a debian 6.0 Squezze -t :D .Állitólag stabilabb mint valaha .. na erre kiváncsi leszek.Ha jól emlékszem free bsd hibrid lett belőle vmi..

Vissza
Top Alul