Látogatói hardwerpark

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
L2-es procik egy része már jan-feb. körül megjelenik.

Hétköznapi felhasználáskor lehetetlen megállapítani, hogy a rendszer 2 vagy 4MB cache-el van megáldva. Szerintem ez nem éri meg a felárat és ezért jó vétel a E6300. Arányaiban jobb tuningot is lehet vele elérni alapfeszen. E6600 nem nyújt elég pluszt.

Mi a ráknak tuningolod ? :lol: Nem elég gyors alapon ? Vagy ennyire számít hogy 200ponttal többet kapj egy bencsmárkban ? ... :shock:

Nekem nem éri meg a 20ezer felárat, de ha már mindenképp el akarnám költeni akkor inkább veszek még 1Gb RAM-ot az X2 mellé és akkor lesz 2GB.

Chabi":2sx6n2kz mondta:
Mi a ráknak tuningolod ? :lol: Nem elég gyors alapon ? Vagy ennyire számít hogy 200ponttal többet kapj egy bencsmárkban ? ... :shock:

Viccelsz? :lol: Alapon 1,86Ghz és fórumon mindenkinek megy 3Ghz fölött ALAPFESZEN. Miért ne tuningolnék :wink:

ps.: nem csak 200 pontot számítana az :twisted:

pYura":2gy69rvr mondta:
Hétköznapi felhasználáskor lehetetlen megállapítani, hogy a rendszer 2 vagy 4MB cache-el van megáldva.

Én ezért kérdeztem, mivel TE írtad. Hétköznapi felhasználásra minek tuningolod ? Gyorsabban fogsz írni a fórumba ? :lol: Gyorsabb lesz ha netezel ? :lol:

Én eddig sem tuningotam és ezután sem fogok, mert nem érdekel, de a 2GB RAM-nak hasznát veszem. Hiába megy 3GHz-en a C2D ha kevés lesz egy-egy alkalmazáshoz (vagy játékhoz) az 1GB ami alatta van.

Chabi":34b3zlib mondta:
pYura":34b3zlib mondta:
Hétköznapi felhasználáskor lehetetlen megállapítani, hogy a rendszer 2 vagy 4MB cache-el van megáldva.

Én ezért kérdeztem, mivel TE írtad. Hétköznapi felhasználásra minek tuningolod ? Gyorsabban fogsz írni a fórumba ? :lol: Gyorsabb lesz ha netezel ? :lol:

Én eddig sem tuningotam és ezután sem fogok, mert nem érdekel, de a 2GB RAM-nak hasznát veszem. Hiába megy 3GHz-en a C2D ha kevés lesz egy-egy alkalmazáshoz (vagy játékhoz) az 1GB ami alatta van.

haha de vicces vagy ... ^^

Hétköznapi felhasználás: értsd: netezés, játék, filmezés stb, tehát nem professionális Maya/3DMark/Photoshop, anyámkínja kódlóprogramok.

Ezt a 2GB dolgot nemtom minek hozod fel. Én is ennyit terveztem bele...

pYura":1gmfyrsd mondta:

Te kérdezted hogy mennyivel jönnék ki drágábban ha C2D redszert vennék. :roll: (Miért én hoztam fel ?)

Nekem nem éri meg árban annyit rákölteni a C2D-re. Másra is kell a lóvé :)

Chabi":7muz3alm mondta:
pYura":7muz3alm mondta:

Te kérdezted hogy mennyivel jönnék ki drágábban ha C2D redszert vennék. :roll: (Miért én hoztam fel ?)

Nekem nem éri meg árban annyit rákölteni a C2D-re. Másra is kell a lóvé :)

Ja vágom, hogy ugyanennyi pénzből kevesebb RAM menne a gépbe, ha C2D-t vennél meghajol

ps.: hát igen a lakás-részlet elég gyilkos dolog nem1

Pedig 5 éve még ott tartott a dolog, hogy 128 MB helyett 256 MB kerül az 566 MHz-s gépbe és mennyivel gyorsabb lett, istenem. A windows intézőt nem 7, hanem 3 másodperc alatt nyitotta meg :)
Most meg már röpködnek a gigabájtok. Azért fura belegondolni.

Nem csak a windows miatt lett fejlesztve. Egyszerűen csak mondták, hogy kevés, ami benne van.
De ha már itt tartunk, ha egy windows megkövetelné, hogy fejlesszek, és az a windows érne annyit, fejlesztenék amiatt is. Ha egyesek egy-egy játék miatt képesek fejleszteni, akkor én a munkaeszközöm miatt miért ne tenném meg ezt? Mi ebben a kivetnivaló?

Az, hogy windowsnak kicsit más a realis gépigénye, mint egy új játéknak pattog1
"Mert, mondták, hogy kevés, ami benne van " fogatlan ez jó...

Mondták, és igazuk volt.
Én akkor még nem értettem annyira a dolgokhoz. Ment és kész, az volt az első gépem, nem volt viszonyítási alapom, hogy mennyire kéne gyorsnak lennie (pláne mert a suliban még annál is lasabb gépek voltak).

Én annál jobban élvezem a gépfejlesztést, minél jobban beleásom magam :)

E6400 @ 3200Mhz w/ 1,275V taps1

Aki kiváncsi lenne valamilyen tesztre szóljon... :)

Kicsit meg kellett hekkelnem a hűtőt, hogy rendesen felfeküdjön, CPU polír még csak ez után jön... kiváncsi vagyok hány fokot fog jelenteni. Összehasonlítási alapnak majd a 3700+ SanDiegot tudom mutatni, van egy kis táblázatom hmm

SCNJ1000big.jpg

taps1

ps.: túl nagy tudom, de ez tényleg túl nagy pattog1

Két kérdés:

1) Tényleg kell ekkora a procinak???
2) Engem már a zalmannnál is figyelmeztettek, hogy kiszakíthatja az alaplapot, szóval ne lóbáljam. Ezt mi tartja, vagy mihez ban rögzítve, hogy megáll???

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul