Látogatói hardwerpark

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
A 64bit-el járó teljesítmény növekedést csak 64bit-es op.rendszer alatt tudod kihasználni 64bit-es programokkal. :D (www.start64.hu)

MSI 945P Neo

Supports Intel® Dual Core Technology

Tehetsz bele dualcore (kétmagos) P4-et.

Értem, az is valami. Talán triviálisnak ható kérdés, de van olyan, hogy kétmagos 64 bites? Vagy a 2 mag eleve 64 bitesként működik?

A kétmagos processzorok mind 64bit-esek. Ezt ne úgy képzeld el, hogy 32bit+32bit = 64bit, hanem pl.: dualcore 3GHz Pentium = 2db 3GHz-es 64bit-es Pentium4 processzor.

Értem. Még egy kérdés, bár a dolog a Vista megjelenésével elveszti aktualitását:
Most ha a 64 bites procimon 32 bites Windows megy, a 64 bitnek semmi előnyét nem látom. De ha egy kétmagos (és most mellékes, hogy az 64 bites) procin megy egy 32 bites Windows, az tevőlegesen is gyorsabb lesz tőle pusztán a proci újabb felépítéséből fakadóan, vagy olyan program (olyan OS) kell, ami képes kihasználni a 2 magos procikat? Ezt csak azért kérdem, hogy érdemes-e a jelenlegi 3GHz-s 64 bites egymagost egy ugyanilyen 2 magosra cserélni? (Todom, tudom, minek?; de nekem mániám, hogy a Windows villámgyors legyen...)

1.- 32bit-es windows-on nincs előnye a 64bit-nek mert maga a rendszer csak 32bit-es utasításokat hajt végre.

2.- A windows XP alapból 2 processzor foglalatot támogat ami nem egyenlő a dualcore vagy a legújabb quadcore processzorokkal. 1 foglalatban dualcore procival is érezhetően gyorsabb az XP működése, rendszerműveletek...lemezkezelés. Viszont ha egyéb alkalmazásokban is szerenéd előnyét látni a 2 processzormagnak akkor olyat kell hogy használj ami támogatja is. Vagy ha egyszerre 2 dolgot csinálsz pl.: vírusírtás alatt játszol egy egyszálra írt játékkal akkor nem fog belassulni a játék mert a vírusírtó mint másik programszál a második processzor magot fogja használni.

Értem, tehát végső soron van értelme...
Egyébként minden attól függ, hogy az előző procit beszámítja-e, akinél ezt csinálom. Mert csak úgy 35e forintért nem veszek egy kétmagost, annyira nem kell, de ha már csak ráfizetnem kell, akkor miért ne?

Windows nem a dual-coretól lesz gyorsabb :lol: Töredezettségmentesítés, spyware, adware írtás, reg clean, vírusírtás használ neki. Meg persze a dual-channel is dob valamennyit.
Játék közben nem fogsz vírusírtani még 16 maggal sem ha ugyanazt a vinyót scenneled, amin a játék fut.

Hang számolásra ott az X-Fi, fizikára meg a +kártya (VGA akár jövőben)

Amíg nincs igazán elterjedve a dual-core (számítógépek 80%-a) nem fognak rá olyan mértékben optimalizálni, hogy single-core-al élvezhetetlen lesz bármilyen játék. Biztos beletesznek midenféle extrákat, de nem lesz létszükséglet még egy jó darabig.

No azért én megcélzom ezt a két magot, pár napon belül kapok ajánlatot, hogy mennyiért tudja rá becserélni a régit...

Gratula a pontszámhoz, nekem még sosem volt 5000-nél több pontom igaz én nem is tudom soha jól beállítani a dolgokat :(

pYura":1yjcyzdo mondta:
Windows nem a dual-coretól lesz gyorsabb :lol: Töredezettségmentesítés, spyware, adware írtás, reg clean, vírusírtás használ neki.

Főleg ha egy dualcore procival full sebességen tudsz két feladatot egyszerre csinálni azok közül amit felsoroltál. :wink:

Hispan ! Van még egy lehetőség a rendszer / lemezkezelés (virtuális memória) sebességének növelésére: 2 vinyó összefűzése = RAID

Chabi":2l0gbn6i mondta:
pYura":2l0gbn6i mondta:
Windows nem a dual-coretól lesz gyorsabb :lol: Töredezettségmentesítés, spyware, adware írtás, reg clean, vírusírtás használ neki.

Főleg ha egy dualcore procival full sebességen tudsz két feladatot egyszerre csinálni azok közül amit felsoroltál. :wink:

Hispan ! Van még egy lehetőség a rendszer / lemezkezelés (virtuális memória) sebességének növelésére: 2 vinyó összefűzése = RAID

lol ezeket így is egyszerre szoktam, amíg nem vagyok gépközelben :P

Chabi":6ey5jpbr mondta:
pYura":6ey5jpbr mondta:

És ez a RAID pontosan miben áll?

hispan1":18g1iall mondta:
És ez a RAID pontosan miben áll?

RAID-nek több fajtája van, de 3 az ami általános az otthoni felhasználók körében.

1.- összefűzés 2 vinyóval: pl.: 160GB+160GB = 320GB hardverszinten (RAID vezérlő) gyorsított lemezekezelés. Kb 40-50%-os írási és olvasási sebesség növekedés. A 2 vinyó egy RAID rendszerben összefűzve 1 nagy partícióként is hasznáható.

2.- tükrözés 2 vinyóval: pl.: 160GB+160GB = 160GB hardverszinten (RAID vezélő) gyorsított lemezkezelés. Kb 80-90%-os írási és olvasási sebesség növekedés. A tükrözést az adatvesztés ellen alkalmazzák.

3.- összefűzés és/vagy tükrözés 4 vinyóval: 160GB+160GB +160GB+160GB = 320GB (640GB) hardverszinten gyorsított lemezkezelés. Kb 80-90%-os írási és olvasási sebesség növekedés. 4 vinyó összefűzése vagy 4x-es tükrözés az adatbiztonság miatt (inkább szerver szinten használják), vagy 2 összefűzött vinyó tükrözésére használják.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul