Látogatói hardwerpark

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
hispan1":3gj7knmh mondta:
Nem tudom, miért vesz midnenki Pro-t. Engem a beszerzőm lebeszélt és elárulta, hogy 5e forinttal többért megkapom ugyanazt XT-ben és láss csodát, az XT tényleg gyorsabb.
Igaz, hogy ezt már nemigen javallatos húzni, de mondjuk innen már nincs is hová...

Azért veszek Prót, mert csak az volt elfogadható áron használba. :P

Üdv!

Nem tudom milyen vga-t vegyek. geforce 6800 ultra vagy geforce 7600? akinek van tapasztalata(meg akinek nincs) irhatna véleményeket a két kártyáról, hogy miben különböznek. sokat segítene!

Csak mert nekem ez a tapasztalatom. Erre voltál kíváncsi, én elmondtam.
A helyedben vagy egy X1600-ast vennék, (Pro vagy XT) vagy bármilyen, ennél magasabban kvalifikált ATI-t.

Bővebben:
Nekem eddig mindig ATI-m volt, bevált. Most egy X1600XT-m van, átlagon felül teljesít.
Ami az alaptétel: az, akitől szerzem az alkatrészeket és aki általában a gépeimet összerakja, hetente nagyjából 15-20 gépet szerel össze, szóval ért hozzá. Namost ő csak külön kérésre foglalkozik nVidiával, mert általában ATI-ban utazik. Az ő véleményére adok és szerinte az ATI egyszerűen jobb. Tény, hogy nem volt még nVidia kártyám, de nem is lesz, ez is tény :D
Ez az én véleményem, Biztos mások másképp vélekednek.
A dolog érdekessége egyébként még, hogy ő a nagykerből 3 év garanciával szerzi a kártyákat, de 5 évet ad rá (legalábbis a rendszeres vevőknek). Nyilván ennyi idő alatt az ember cserél kártyát, de attól még 5 év garancia, az kiemelkedő (persze, ez rövid távon egyeltalán nem szempont, nem szokatz ezek tönkremenni, hacsak te magad nem égeted el).
Hosszű távon egyébként jómagam egy kát kártyás CrossFire rendszerben gondolkodom, bár még nem döntöttem el, megéri-e a dolog vagy hoigy hordoz-e magában akkora teljesítmény-potenciált, mint amennyivel többe kerül egy kártya, mint 2.

Értem, kösz!
Csak azért kérdeztem mert miután mondtad hogy inkább ati x1600-t vegyek elolvastam egy halom cikket erről a kártyáról, és ahol csak olvastam mindig az utolsó helyre rakták a középkategóriás kártyák sorában, és azt írták hogy a 7600-as jobban megéri. ennek az ócsárolásnak van alapja vagy csak ati gyűllöletből fakad(ami elég rosz hogy egy magazin gyűlöl vmilyen gyártót).

Olvastam a CroosFire-ról meg az SLI teszteket véleméyneket, és szerintem ez csak amolyan csúcskategóriás kártyáknál éri meg, mert veszel mondjuk két 60ezer ft-s kártyát SLI-ben vagy CrossFire-ben, az már 120ezer, és csak 20-25%-os a teljesítménynövekedés, és kis szerencsével 120ezerért már olyan csúcskártyát találsz, ami ezt 20-25%-t kenterbe veri. én így gondolom, de ha olyan a kártya akkor akkor lehet hogy SLI-ben CrossFireban sokkal nagyobb teljesítményt képes elérni. Ki kell próbálni, méregetni, számolgatni, és majd kiderül hogy éri meg. :D

Az, hogy egy szaklap nem szeret egy gyártót, kiadót, fejlesztőt, stb. bevett dolog, persze nem jó. NEm tudom, hol olvastál erről,m de ők hiába tesztelnek meg írnak, ha egy olyan emberrel konzultálok, aki meg látja ezeket működésük közben és szerintem sokkal jobban tudja még a szakújságírónál is azt, hogy mi húzodik meg egy-egy kártya mögött. Szerintem. A döntés persze a Tied.

A PROHARDVEREN olvastam többek közt. Szerintem én is megkérdezem egy két szakértő véleményét majd még... Még pár kérdés, mi a különbség ha egy proceszor 3500+-os és ha simán 3500Mhz-es? Ez a "+" jel mit jelent :?:

Én nem tudok róla, hogy lenne 3500MHZ-s processzor. Ha ezeket AMD-nél olvastad, akkor nem az órajelre vonatkoznak. A megnevezések (pl 3,2) csak az Intelnél vonatkoznak egyértelműen az órajelre.

Elnézést hogy Belepofázom!! :D Szerintem meg Nvidiat vegyél, de hogy milyet az attól is függ ,hogy mihez veszed...Ultrát meg semmiképp, inkább GT-t, ami a RivaTuner progival Ultrára modolható...AGP-d van????? :?:

JannusQ":c345nrkg mondta:
Üdv!

Nem tudom milyen vga-t vegyek. geforce 6800 ultra vagy geforce 7600? akinek van tapasztalata(meg akinek nincs) irhatna véleményeket a két kártyáról, hogy miben különböznek. sokat segítene!

7600GT-t vagyél, mert újabb benne a mag (G71) és jobban is húzható, mint a 6800GT (Ultra) teljseítményben is jobb ha sok szűrőt, SM 3.0-t támogató játékokkal foglalkozol. Ja és egyébként 6800Ultrat már nem gyártanak, szóval SLI is miatt is a 7600GT érné meg jobban.
Nézd mezt az oladlt: http://rover623.tar.hu/

JannusQ":8pn7isi3 mondta:
A PROHARDVEREN olvastam többek közt. Szerintem én is megkérdezem egy két szakértő véleményét majd még... Még pár kérdés, mi a különbség ha egy proceszor 3500+-os és ha simán 3500Mhz-es? Ez a "+" jel mit jelent :?:
Jaj.... szóval ez úgy van, hogy az AMD mivel alacsonyabb órajelen azonos számolási sebességet képes elérni, mint az Inteles procik, az AMD szakemberei elrendelték, hogy a buta emberek megértésk, hogy a 2200Mhz-ez processoruk az olyan gyors mint egy 3200Mhz-es P4. Tehát a 3200+ nem tényleges órajel, hanem egy Intelre vontakoztatott analógja.

nVidia vs. ATI: mindkettő szar, de azért vedd meg valamelyikat ha játszani akarsz :D nézz meg teszteket, hogy abbana a játékban amit te majd nyomni szeretnél melyik kártya muzsikál jobban. Képminőséget is nézd meg. Tuningolhatóságot is... stb.

Anonymous":hf5vy7wc mondta:
Elnézést hogy Belepofázom!! :D Szerintem meg Nvidiat vegyél, de hogy milyet az attól is függ ,hogy mihez veszed...Ultrát meg semmiképp, inkább GT-t, ami a RivaTuner progival Ultrára modolható...AGP-d van????? :?:

Az ultra csupány annyiban különbözik, hogy 350Mhz helyezz 400-on megy a core és 1000 helyett 1100-on a RAM. (mondjuk kicsit több feszt is kap, de ez nem számít, mert fesz emelés nelkül a legtöbb GT megy Ultra szinten... nekem is ment)
SZóval tegyél fel Xtrem-G drivert vagy simát és tegyél fel hozzá coolbits-et. Riva tunert hanyagolnám :)

Ha már a húzásról esik szó...
Amíg az X700-as volt a gépen, addig az ATI Tray Tools minden további nélkül megállapítota a biztonságos maximális húzhatóságot (addig húzta, míg hibát nem észlelt). De mióta betettem az X1600-ost (driver+ATI TT reinstall), azóta sem a maximáklis húzhatóságot nem állapítja meg magától, ha meg én akarom scak úgy emelni az órajeleket, azt meg nem jegyzi meg... (nincs frisebb verzió, de akkor lehet, hogy ezt a kártyát nem szereti?)

Köszi a tippeket és válaszokat mindenkinek! :D
Lehet hogy a programban be kell kapcsolni azt hogy "alkalmazzam a beállításokat indításkor" vagy valami hasonlót....

hispan1":gjburugm mondta:
Ha már a húzásról esik szó...
Amíg az X700-as volt a gépen, addig az ATI Tray Tools minden további nélkül megállapítota a biztonságos maximális húzhatóságot (addig húzta, míg hibát nem észlelt). De mióta betettem az X1600-ost (driver+ATI TT reinstall), azóta sem a maximáklis húzhatóságot nem állapítja meg magától, ha meg én akarom scak úgy emelni az órajeleket, azt meg nem jegyzi meg... (nincs frisebb verzió, de akkor lehet, hogy ezt a kártyát nem szereti?)

Legújabb verziót használd! (pl. guru3d.com) Olyan nincs, hogy nem szereti a kártyád, mert még nekem is (7900GT) is megy ;)

Onnan szedtem le a legújabb verziót legutóbb, de mivel most rendszercsere volt, lehet, hogy jó lesz.
Ja amúgy nekiálltam a 64 bitnek, fel is tettem a szükséges rendszert csak épp az a baj, hogy olyan ok hardweremet nem ismerte fel és azokhoz olyan nagy mértékben nem volt 64 bites driver, hogy kénytelen voltam maradni a hagyománoy felállásnál. Ennyit erről.

Na most feltettem és ugyanaz. Sem nem "segít" magától megtalálni a maximumokat, ha meg én nekiállok kézileg, akkor azt meg nem jegyzi meg. Nem szereti ezt a kártyát :D

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul