Ki mit tanul?

Egyetem???

• Igen

Szavazat: 0 0.0%
  • Nem

• Nem tudom

• Összes szavazó
    0
Végzett kőmüves vok..
Gerinc és izületi problémák miatt( +elhízás)abbafejezve.
Érdekes hogy pont a tanár úr van ugyanazon nézeten mint jómagam.
Unokatesóm gyakorlatilag álltalános iskolás kora óta zsinorban tanult.vállalati jogász diplomája van és mellé a doktori címe.első munkahelye:postai kézbesítő,második:irnok a helyörségnél.most 3 éve munkanélküli poedig szereti amit tanult,1x-üen nem kell senkinek mert tele van velük a munkaerőpiaci padlás.Kecskeméten.
Amikor indították ezt a szakot Kecskeméten valami 250-en kezdték asszem..Szülei milliókat fizettek ki tandíjjra,tanfolyamokra,egyéb képzésekre.3 nyelv perfekt a srác.És ez a tettrekész tudáshalmaz az otthoni családi vállalkozásban pörgeti a mézet és kalapálja a kereteket...Sok ismerősöm gimi után természetesnek veszi hogy őő aztán megy az egyetemre.Kérdem tőle minek?erre meghatároz 1 olyan szakot amire vagy qvára nincs szügség,vagy már most is többszörösen telített a munkaerőpiacon.És ők halálos nyugalommal veszik ezt tudomásul.Várja őket a sok áttanult éjszaka, tudás ,okossdág, fekveok*dós buli,pia ,pi*a,apjáék,az állam, pénzének költése.1 dolog nem várja őket:A MUNKA.nem azért sírok mert ezen jótétemények kimaradtak volna nekem.Kicsit úgy érzem fiaink,és lányaink qvára nem is akarnak fizikai munkát végezni.Miért is tennék?26-28-éves korukig etetik-itatják őket.és utánna ők az értelmiségiek..és sokszor nyiltan lenézik a szakmunkást.A munka szeretete van kihalóban..hiszen nem divat izzadva dolgozni.

Ezért tart itt az ország, mert sok az értelmiségi aki szellemi munkát végez, és a sok jó magyar mesterembereknek pedig nincsen munkája/megrendelése. Én amondó vagyok, hogy több szakmunkás képzést kéne előnyben részesíteni, aki nem tanul és nem dolgozik pedig sürgősen válasszon valamelyik közül, mert így le leszünk maradva a többi országtól. Mondjuk ez már félig jó munkásember topic, de mindegy. Végezetül: azok a legboldogabb emberek , akik verejtékben fürödve térnek haza szeretteik körébe, s nem azok akik egész nap egy irodában gubbasztanak.

nem tudom ti hogy vagytok vele... én jobban szeretem a fizikai munkát mint a tanulást... utóbbi lefáraszt, előbbi kikapcsol szellemileg... és mikor hazaérek igaz hogy hullafáradt vok, de jó a kedvem :D
suli után semmihez nincs kedvem... csak nézek ki a fejemből... végül erőt veszek magamon és kimegyek fát vágni és utána mintha feltöltődtem volna :D
Fizikailag gyorsabban regenerálódok mint szellemileg, ezért jobban kedvelem a fizikai munkát! Plusz annak látom az értékét minden hétvégén:D (bár nem nagy pénz, de ennyi idősen elegendő hogy kedvemre vegyek meg ezt azt)

Amúgy mint írtam már a szakmám gépi forgácsoló, vagyis esztergályos volna ha nem lenne ilyen tetű a szaktanárom, de mivel ilyen átmegyek kereskedelmire :D

Én véleményem :
Per pillanat általánosban most fejezem be a 8 .évfolyamot szóval én inkább a pályaválasztó fiatalságot képviselem. Én sosem gondolkodtam gimnáziumban , pedig mindenki ( tanárok , barátok , szülők ) szerint ott lenne a helyem. A jelenlegi álláspont szerint 28. vagyok az általam elsőnek megjelölt helyen tehát gyakorlatilag már felvettek ( 35 fős osztályokat vesznek fel ) . Közlekedés-Logisztika szakon leszek. Miután meglesz az érettségim jelentkezni akarok helikopter-sárkányosnak a Repülő és Légvédelmi intézetbe. Persze a szakközépben minden képesítést megakarok majd szerezni ( asszem kb 7-et lehet megszerezni , a menetjegyellenőrtől a veszélyeshulladék szállítási szervezésig + leakarom tenni a logisztikai ügyintézőit is ) , és ha nem vesznek fel a Repülő és Légvédelmi intézetbe akkor meg megyek valamilyen főiskolára logisztika szakot folytatni és végül elhúzok az országból . Még jó , hogy a tanárim szerint az angol nyelvet nekem találták ki. A tanárom szerint legalább felsőfokú nyelvvizsgát simán össze tudnék hozni , pedig a tanárom nem ma kezdte a szakmát s nem éppen azok közé tartozik akik túlbecsülnék az embert . Szerintem ebben a kis szövegben minden benne van az én jövőelképzeléseimről.

sulyid
nem szeretnélek megbántani téged
.Az állam és a szüleid pénzén tanulsz majd amikor már tehetnél valamit elhúzol a fenébe..gratulálunk..
persze én is kimehetnék kukásnak angliába ahol 6 órás munkaidő mellett a keresetem 1/3-át félre tudom tenni éhezés nélkül.mert elektronikai hulladékkezelőként törött plazmákat dobálnék a darálóba..1-ik haverom kint van és ezt csinálja..azt mondja esős napokon néha 1 kicsit vizes lessz..nem mocskos,nem izzadt...esővizes.. 1 picit..

Az a nagy szomorú helyzet,hogy amíg sulyid barátunk eljut az egyetemre,főiskolára,ha nem kap államilag megtámogatott képzést,meglehet évi-de akár fél évi-egymillió is lehet a tandíja,ehhez számítsuk hozzá a közlekedést,étkezést,és ha nem otthon a saját városában él, a lakhatást is,ami nem éppen kutyafüle!
Ilyen kondíciók mellett-és ne legyen igazam-én biza megértem,ha elmegy. Ugyanis,mire elvégzi az öt évet,simán összejön neki úgy 5-8 millió adósság,és azt a magyar bérezésből hét élet alatt sem fogja visszafizetni.
Külföldön könnyebben megkeresheti a kenyerét,senkinek nincs előírva-szerintem-hogy éhezve és nyomorogva kellene itthon kínlódni,ha nem feltétlenül muszáj.
Persze,ez az ő személyes döntésén,és leginkább a reális lehetőségeken múlik.
Magyarul,ha ő,vagy a szülei fizették ki az egész "muzsikát",akkor diploma után nyugodtan mehet,sőt senki nem tehet neki szemrehányást.
Más a dolog fuvallata,ha az állam is besegített! Persze sokakat az sem dehonesztál,és ez is egyfajta valós jelenség.

Vissza
Top Alul