Ki mit tanul?

Egyetem???

• Igen

Szavazat: 0 0.0%
  • Nem

• Nem tudom

• Összes szavazó
    0
Tibi":133ywtob mondta:
Ezért nem gondolkodok én egyáltalán fősuliban vagy egyetemben, inkább az OKJ-s tanfolyam mint ez a kínlódás a nagy semmiért.

:lol: én is így voltam , de majd meg fogod lenni, hoy az okj-s képzés egyenlő a NAGY 0-val . Sajnos 1 évet elszartam az életemből azzal a döntésemmel , hogy én mégpedig hálózatépítő rendszergazda akarok lenni... A szakképzés olyan mintha azér járnál be a suliba mer meleg van... meg stb. Pár osztálytársam azt hiszi ha végeznek ŐK leszenk a RENSZERGAZDÁK... AHA , majd ha egyetemre továbbmennek akkor talán. Szóval érdemes elgondolkozni..

nem kell sok év hozzá, és az egyetemi alapdiploma (bsc-s) kb egyenértékű lesz az érettségivel... ezért is érdemes mindenképp tovább tanulni...

és javít a munkanélküliségi statisztikán is.. :)

Hát én úgy vagyok vele h annak kéne tovább menni egyetemre akinek az átlaga minimum 4 gyes azokból a tantárgyakvból amiket kérnek és szerti is csinálni. Mert azért nincs értelem h diplomám legyen de sz@rt se értek hozzá amit tanultam. Mert ha a zh i és vizsgái éppen h 2 sek akkor nem volt értelme h azt tanulja mert egy oylan embertől veszi el alehetőséget aki sokkal jobban tanulná és jobb lenen belőle. De itt megint csak a legtöbb esetben a szülő a hibás mert azt hiszi h az ő gyerek is képes minderne mint a másiké de nem fogják fel h ha nincs annyi esze és nem azt akarja tanulni amit a szülei akarnak akkor nem értem miért nem hagyják h anank tanuljon amit szeret és tud.Meg az egész szakmunkásképzésen is javítani kéne. Mert lehet diplomád ha pl csak 2-es votlál belőle ami nem egyen értékű aki szinte végig 4-5 volt. Mert ha a 2-es fel is veszik egy idő után kirúgják mert látják h szinte sík hülye a munkájához.De lehehtne javítani ezeken ha lennének már 11től kedzve tovább tanulással kapcsolatos tanács adások h mindenki elmondáná h minek akarna tanulni és h azon a területen a piacnak szüksége van e még több munkaerőre vagy már túlkínálatos a piac. Mert értelem szerűen igy azokat a tovább tanulási lehteőségeket ajánlják majd ahol szüksége van a piacnak a munkaerőre mert túlkeresletes. Vagyis ha optimizálva lenne a tovább tanulás és szakmunkás képzés akkor talán egyensúly közeli állatpotban lehetne hozni a piacot.

11.től kezdve :lol:

Az már rég rossz. Nyugaton 13-14 éves korban már eldől, hogy ki fog műszaki pályára menni,és annak megfeleően választ középsikolát, ahol azt tanulja amit kell, és innét kikerülve kb olyan szinten van, mint itthon egy BSc-s. Utána választhat, hogy elmegy dolgozni a szakmájában vagy továbbtanul, hogy több pénzt tudjon keresni. Gyakran mind a kettőt csinálják, mert van egy munkahelye, ami fizeti a tanulmányait, vagy a keresetéből tudja fizetni.

Régen( 20-25 ) éve itthon is hasonló képp volt ( azzal a különbséggel, hogy itthon nem volt tandíj ), csak szét lett verve a rendszer.

Én vendéglősnek tanulok ezen belül pincér,szakács,(cukrászat elméleti szinten),üzletvezetés!
Sok kommenteléssel egyet értek olyan szinten hogy eléggé silány az oktatás!
Szerencsére nálunk ilyen gond nincsen mer profi módon oktatják nekünk amit kell,
plusz ott van a folyamatos szakmai gyakorlat is,amit hogy ha napra bontok le akkor 10napból 7 csak szakmai gyakorlat! Ilyen mellett az ember aztán tényleg meg szokja a munka hevét :) :D

Én részemről Humán tagozaton vagyok és ha minden jól megy akkor konduktornak megyek. Legalábbis remélem.

Már szakosodtam úgyhogy regionális elemző (geográfus) leszek. :)

hispan":27rxqxxr mondta:
Jelenleg történelem/pedagógia/kommunikáció BA, ha felvesznek MA-ra, akkor történelem tovább, ha nem, akkor rendőrtisszté konvertálódom a tervek szerint.

Ha egyik sem, akkor tényleg elmegyek fizikusnak vagy kozmológusnak.

Updatelem a saját posztom: MA-ra felvettek, jelenleg Történelem / Hadtörténelem specializáció (hivatalosan asszem az a neve a specnek, hogy Háborús és egyéb konfliktusok a XX. század második felében, de ezt igazából senki sem tudja már :-D)

Ha újrakezdeném...
Ha újrakezdeném,bizony messzire elkerülném a felsőoktatási intézményeket! Minek tanulni olyan sokat,ha potentát munkanélkülieket gyártunk szériában?
Feleslegesnek tartanám erőlködni a sok értelmetlen zh-val,vizsgával,inkább tanulnék valami olyan szakmát/szakmákat,amiket ki tudok használni,amikből jobban,kevesebb stressz mellett megvagyok.
Ma már ez a véleményem.
Egyszerűbb lehetne az életem,sőt lehet, a magam ura lehetnék. nem úgy mint most,amikor lehetek akármilyen tisztességes,szakmailag törekvő,becsülettel dolgozó,csakis és kizárólag az örökös rettegés a részem,hogy mivel nem önmagamnak parancsolok,hanem más emberek akaratát hajtom végre,bármikor feleslegessé válhatok,mehetek koldulni,munkanélkülinek,árkot ásni,inam szakadtáig!
Húsz éve ezzel kelek,ezzel fekszem.
Megvallva az igazat ,jobbadán egy hatalmas címeres ,barom ökör,egy eszetlen marha tahó segg vagyok,hogy hagyom,hagytam magam.
De,meg is érdemlem.(Igaz,mást nem is tehettem volna,meg volt kötve kezem lábam...)
Ha meghallgatjátok egy tutyimutyi vénember tanácsát,AKKOR LEGYETEK ÖNNÖN MAGATOK FŐNÖKEI,ÉS PARANCSOLÓI,ÉS CSAKIS AZT CSINÁLJÁTOK MUNKA GYANÁNT,AMIT ÉLVEZETBŐL IS TENNÉTEK!!!

A többi nem érdekes,lényegtelen.

Morzsi! ezen kene valtoztatni :D nem munkanelkulieket kene beloluk csinalni hanem egy ertelmes fejlodo nepet, ahol mindenkinek van munkaja es maximum a keresetet lehetne a tanultsaggal valtoztatni.

Van egy mondás ami nagyon aktuális és talán engem is nagyon jellemez.
Az optimisták angolul tanulnak.
A pesszimisták héberül.
A realisták lőni...

Ha van kedvetek és lehetőségetek gyertek ti is gyakorolni Kecskemétre a Kill House-ba vasárnaponként nagyon sok segítséget kaptok akár fegyver választás vagy akár fegyver használat terén.

Én airsoft fegyvere gondoltam és azt 16 éves kortól engedély mentessen lehet használni szervezett játékokon szülői beleegyezéssel! Mást is használhatsz egyesületi szervezett formában (légpisztoly, légpuska)
Tűzfegyvert 18-tól ha jól tudom.
Én konkrétan az alapoktól gondoltam a fegyverhasználat elsajátítását és kezelését, hogy ne birkaként jöjjenek emberek játszani és egy estleges játék során tudjanak jól nemes ellenfelekként harcolni.

Én lőfegyverekre gondoltam. Ami alatt van, az már mind megvolt.... airsoft, légpuska, íj...

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul