Iván Degtyarev

Megérdemli a Folytatást?

• Igen

Szavazat: 0 0.0%
  • Nem

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0

SuperKocka

New Member
Csatlakozás
2010.12.11.
Üzenetek
134
Reakció pontszám
0
Hely
Pripjaty
Prológus

A nevem Iván Degtyarev. A Degtyarev családból származom, tehát meg kel hagyni egész jól élek. Vagyis élhetnék… A testvéremet és engem is kitagadtak a családból. Valami kis parasztgyerek jött és vitt mindent, ami valaha a mienk volt. Viszont volt egy másik testvérem is, Grigorij. Ő szépen éldegél valahol Hawaii-on, mert neki legalább adtak bőven zsozsettát. A másikról csak annyit tudok, hogy a Zónába ment, mert a katonaság elküldte kinyomozni mi történt a ’kopterekkel. Én most elindulok megkeresni őt, „Degtyarev őrnagy”-ot. Remélem sikerrel járok és megtalálom! A Fiókomban itt figyel egy PMM, 5 doboz hozzávaló tölténnyel. Elindultam a Zóna felé. Megkereslek, tesó, megyek!!!

1.fejezet - Medve

Megérkeztem a Zónába. A Kordon-ba érkeztem először. Furcsa volt az a hely. Volt ott egy bázis. A Hadsereg bázisának tűnt, de nem az volt! Ahogy odaértem-lopakodva- azonnal Stalker-ek fogadtak. Megkönnyebültem, elég kevesen fogadtak. Adtak egy bőrkabátot, meg egy gámaszkot, hogy legalább az alaphatásoktól védve legyek. Szükség is volt rá… A következő pillanatban a bázist elárasztották a vak kutyák. Szent Isten… Hatalmas vérfürdő közepette lőttem néhányat a Pisztolyomból, de nem sokra mentem vele. A vak kutyák elárasztották a bázist az összes Stalkert megölték, én éppen megmenekültem. Bele sem merek gondolni mi lett volna, ha nem tudok meglógni. Nemsokára egy kis faluba értem. Találkoztam egy Medve nevű Stalkerrel. Ő is Újonc volt. Pár órával előttem érkezett. Rögtön össze is haverkodtunk. Nála volt 10,000 rubel, nálam csak 8,500. Összedobtuk és megfeleztük, így mindkettőnknek jutott 9,250. Lementünk egy pince szerűségbe a falu szélén. Egy kereskedő üzlete volt. Egész pofás volt az üzlet, a kereskedő viszont furcsa volt. Elég tapasztaltnak tűnt. Na, de mindegy is. Azt mondta kedvező áron ad el nekünk, amit akarunk, ha segítünk neki és még jutalmat is kapunk, fejenként 2,500-at, valamint válaszol 2-2 kérdésünkre. Az egész jó, bár attól függ mi a feladat! Nem volt nehéz. Találkozni kellett egy szintén kezdő Stalker-csapattal és velük el kellett foglalni két táborhelyet, amit a mutáns kutyák őriztek. Szerencsére mindkét táborban csak egy-egy falkányi kutya volt, azt meg csapatban nem nehéz elintézni. Kész is voltunk, mentünk vissza Medvével a kereskedőhöz, javában gondolkodtunk mit kérdezzünk tőle, meg hogy mit veszünk a léből. A pincébe leérve találkoztunk 2 banditával. Azonnal rájuk szegeztük a fegyverübket. Erre bezzeg ők nem. Aztán mondta a Kereskedő, hogy újoncok vagyunk és nem tudjuk, hogy kijelölt helyeken már nem lövöldözünk egymásra csak nyílt téren. Vettük az adást és vártunk a sorunkra. Először ide adta a zsozsettát, majd kérdezhettünk tőle. Először Medve jött.
-Nos először is: Mesélj magadról kereskedő!
-Hát nem sok mesélni való van. Régen jöttem a Zónába, még az első Stalkerekkel. A nevem Sidorovich. Mindenki így szólít. Én mindenkivel szövetséges vagyok, kivéve a mutánsokat és a fanatikus Monolith-osokat. Én vagyok a legnagyobb kereskedő. Aki valamire való, az hozzám jár eladni, vanni. Aki valamire való, az hozzám jár feladatokért. Elég ennyi, vagy mondjam tovább?
-Rendben elég. Most te kérdezz, Iván!
-Oké. Nos Sidorovich. Mennyire ismered a Stalkereket? Mind itt a Kordonban, mind máshol?
-Hát mindenkit elég jól ismerek, aki errefelé járkál, meg azt is aki nem, mert aki errefelé járkál, az meséli, hogy mit csinált az, aki nem jár errefelé. Röviden: Igen, szinte minden Stalkert ismerek, kivéve az újoncokat.
-Rendben, kösz. Medve, te jössz!
-Ok. Ismersz egy Mityáj nevű Stalker-t? Ha tudod ki ő, mondd el amit tudsz róla!
-Igen, ismerem. Mikor egyszer kimentem a Zónából én hoztam be ide, mikor jöttem vissza. Elég rendes gyereknek tűnt. Ma már igazi veterán. Amikor behoztam, Farkas, egy volt Stalker kiképezte és megtanította mindenre, amit egy Stalkernek tudnia kell. Aztán egy nap lejött hozzám talpig véresen. Segítettem rajta, természetesen. Miután felépült megkért, hogy tanítsam meg kereskedni. Megtanítottam és elkezdett vándorkereskedni. Ő volt az első, aki így kereskedett. Aztán egy nap lejött hozzám és azt mondta: „Sidorovich, komám, megmentőm, öreg barátom. Elhívtak a Szolgálat-hoz, hogy ott kereskedjek és igen-t mondtam. El kell búcsúzzak, mert ezután mindig ott kell lennem és nem találkozhatunk többet.” Sajnáltam, sajnáltam, de hát nem volt az olyan nehéz. Na most, egyszer egy barom egyedül lerohanta a Szolgálat Agropromi bázisát és túl is élte. Mityáj meglógott és Janov-ba költözött, ahol közölte a hírt a Szolgálat alvezérével a és így alapult meg ott az új Szolgálat bázis. Na most, Mityáj kilépett a Szabad Stalkerek közé. Így most Mityáj Janovban tengeti napjait, Szabad Stalkerként.
-Szóval most ott kell lennie. Majd meglátogatom. Na, Iván kérdezd az utolsót!
-Rendben. Tudsz valamit Alexij Degtyarev-ről?
-Alexij, Alexij… Ismerek egy Alexij-t, de ő nem Degtyarev. Mondjuk egyszer mesélt róla egy Stalker, hogy is hívják… Bityek… Nem, Sütyök! Nem várj csak… Bütyök! Ez az, Bütyök a neve! Valmi olyat magyarázott, hogy ’kopterek miatt jött a Zónába. Többet nem tudok róla.
-Áh, értem. Megvolt a 2-2 kérdés. De várj! Ha mondok egy hasznos információt, akkor kérdezhetünk még egyet, egyet?
-Nos, ha tényleg hasznos akkor igen.
-Amikor jöttem be a Zónába, 1-2 órával ezelőtt, találkoztam a Stalkerekkel a bázison. Ők adták ezt a felszerelést. Eután pár pillanattal vagy 80 vak kutya érkezett a bázisra és csak én lógtam meg éppen. A vak kutyák most a bázison vannak.
-A francba! Na jó, ez hasznos volt, kösz az info-t! Kérdezzetek csak!
-Medve, te kérdezz!
-Merre van Janov?
-Ó, az messze van. Először is átmész Agroprom-ba. Onnan elmész Zaton-ba, onnan mehetsz csak Jupiter-be, ahol van a Janov állomás. A gond az, hogy csak néhány Stalker ismeri az utat az utakon.
-Kösz.
-Nos akkor most én kérdezek. Merre találom ezt a Bütyök nevű Stalkert?
-Vagy Zatonban a Szkadovszkon, vagy a Janov állomáson. Nem tudni mikor hol van.
-Értem. Nos akkor most rátérünk a felszerelésre.
-A kedvenc részem!
Volt 23,500 rubel-ünk. Abból vettünk pár konzervet, pár üveg vodkát közösen. Maradt 9-9 ezrünk. Én vettem egy normális Stalker ruhát, meg egy Viper 5-öt, 8 doboz lőszerrel. Medve egy Vadászpuskát vett egy kis söréttel, meg egy bandita ruhát, hogy álcázhassa magát. Összesen maradt 900 rubel-ünk. Ezt eldugtuk egy ház padlására abban a faluban. Jól elrejtettük senki nem fogja megtalálni. Mellé rejtettük még a régi bőrkabátomat.

2.fejezet - Karrieristák

Aznap este megittunk 2 üveg vodkát. Ezután elaludtunk egy pincében. Volt egy furcsa álmom. Egy férfi lőtte a város felől érkező Monlith-okat. Nem sokkal késöbb odament hozzá még három. Együtt lőtték a Monolith-okat egy darabig, aztán a három férfi az első férfira kezdett tüzelni, és egy hang eközben azt kiabálta: „Stalker! Meg fo…” És felébredtem. Már reggel volt. Medve még aludt. Gondoltam, addig beszélek a Stalkerekkel, hátha tudnak valami hasznosat. Rögtön az elsőt, akit megláttam megszólítottam.
-Hé, Stalker!
-Eh?
-Neved?
-Morgot.
-Jól mondtam, Stalker vagy?
-Aha, az. Mit akarsz?
-Nem tudsz valamit egy Alexij Degtyarev nevű Stalker-ről?
-Nem sokat. Tudom, hogy járt Zaton-ban, mert egy srác mesélt róla onnan. Csak ennyi.
-Értem, kösz.
-Remélem segítettem.
-Persze, viszlát!
-Viszlát!
Hát, ezt már tudtam. Ki az ott? Ismeretlen jelvény van a vállán. Megnézem.
-Hé, te!
-Huh? Megadom, megadom! Ahh, te nem ő vagy.
-Kérdeznék valamit.
-Persze, persze, kérdezz csak!
-Na, akkor: Ki vagy?, Tudsz-e valamit Alexij Degtyarev-ről?, Mit adsz meg?, Kinek?
-A nevem Vlagyimir. Erről az Alexij-ről nem hallottam semmit. 8000 rubel-el tartozom egy Medve nevű Stalkernek.
-Medve?!
-Medve. Ismered? Egyszerre értünk be a Zónába. Én le voltam égve, úgyhogy kölcsön kértem tőle erre a ruhára. Ez tegnap volt. Azóta nem adtam meg neki. Sajnos még nincs meg a pénz.
-Ismerem bizony. Legjobb és egyetlen haverom. Még alszik. Gyere csak, most lemegyünk hozzá. De várj! Még egy kérdés: Mi ez a frakció?
-Az enyém? Ez a Karrieristák jele. Egy barátommal alapítottuk. Most embert toborzunk. Egy osztagunk már van.
-Értem.
Azzal levittem Medvéhez. Felkeltettem Medvét. Persze egyből megismerte Vlagyimirt és neki akart ugrani, de leállítotam.
-Iván, tudod ki ez?
-Tudom, elmondta. Ezt az AK-t vette belőle a vállán. Nekem van egy ötletem, hogy lenne jó mindenkinek.
-Eh?
-Eh?
-Vlagyimir ideadja az AK-t. Te odaadod neki a pisztolyod, úgyis kettő van. Én meg odaadom neki a Viper 5-ömet. Így miénk a AK bő lőszerrel, övé meg ugyanannyi értékű fegyver. Mit mondotok?
-Tőlem rendben! -mondja Vlagyimir.
-Tőlem is. -felete Medve.
Megkötöttük az üzletet. Medvének is feltűnt a furcsa jelzés. Lejátszódott köztük is a párbeszéd. Vlagyimir azt mondta visszamegy a bázisukra Sötétvölgybe. Medvével ekkor egymásra néztünk. Ugyanarra gondoltunk. Elbúcsúztunk. Hagytuk, hogy elmenjen egy darabon, aztán Medve azt mondta, hogy egy Stalkertől mielőtt idejöttem hallott egy rövidebb útról Sötétvölgybe, ahol megelőzhetnénk, de Banditák őrzik és ott nincs tűzszünet. Kellet pénz is, amit tőlük vehetnénk bőven, úgyhogy arra mentünk. Odaértünk. A banditák azonnal tüzelni kezdtek ránk, ahogy megláttak. Heves tűzharc vette kezdetét. Az AK-t eltettük a rejtekhelyünkre a lőszerrel együtt, ezért az sem vált előnyünkre. 6-an voltak. 3-at már megöltünk, mikor meglőtték Medvét. Azonnal lelőttem a szemetet, aki meglőtte Medvét, már csak 2-en voltak. Lelőttem még egyet. Az az egy, aki még élt meglőtt engem. Ekkor reflexből pont az két szeme közé lőttem. Azonnal összecsuklott és holtan esett össze. Odakúsztam Medvéhez és elláttam. Szerencsére csak a kezébe lőtték meg, felépül. Engem lábon lőttek. Gyorsan bekötöztem. Biztosan felépülök. Elindultunk Sötétvölgy felé. Az út egy alagúton át vezetett. Az alagútban egyszer megpillantottam egy patkányszerűséget. Mutáns volt, de ez mit árthat! Ilyen kis senki! Ám mikor vagy harminc körül vett minket, felmásztunk egy autó tetejére. Kár volt lebecsülni őket! Ez is biztosan egy tipikus Újonc hiba. Mentünk tovább, miután lelőttük a kis rágcsálókat. Megérkeztünk Sötétvölgybe. Már csak meg kellet találnunk a Karrierista bázist. Medvének mindig jó ötletei vannak, meg is kérdeztem:
-Te, Medve!
-Igen?
-Most, hogy találjuk meg a Karrierista bázist?
-Ott jön az a Vlagyimir. Van távcsöved. Megnézzük merrefelé megy és arra lenézünk a távcsővel, ami legjobban hasonlít egy bázisra, vagy lehet belőle bázist csinálni, az lesz a bázisuk.
-Neked tényleg mindig jó ötleteid vannak.
-Ugye?
-Nem véletlen vagy te az én haverom!
-Hehe. Na, gyerünk előbb oda kell érnünk, mint neki.
Belnéztem a távcsőbe. Nem volt nehéz megtalálni a bázist. Ki volt téve egy zészló egy épületen, pont olyan, mint ami a Stalker vállán volt. Hatalmas sprintbe kezdtünk. Ha bárki előtt elhaladtunk volna, csak 2 csíkot látott volna, olyan gyorsak voltunk. Mintha az életünkért futottunk volna, pedig sebesültek voltunk. Megérkeztünk. Suttogva beszélgetni kezdtünk:
-Te, Iván! Változtassunk a terven. Először bújjunk az ablak alatti bokorba, onnan hallgatózzunk. Hátha kiderítünk valamit.
-Jó ötlet. Még mindig bírom az ötleteidet, haver.
-Kösz.
-Hé, megérkezett Vlagyimir.
-Látom.
Ezzel elcsitultunk és kíváncsian figyeltük mi történik odabent. Bement a Stalker és mondta:
-Hahahahahaha! Jól beszopattam őket, Vlagyimir! Gondoltam, hogy bekapják az AK-s csalit. Figyuzzatok, hoztam egy Viper 5-öt és egy PMM-et lőszerrel együtt. Kurva fasza volt, elmesélem: bementem a faluba és úgy tettem, ahogy te tennél, mikor megszólított Medve haverja. Levitt Medvéhez…
Ekkor mindketten hatalmas dühöt éreztünk. Berontottunk és a Karrierista frakció egy napos léte azonnal megszűnt. Hatalmas meglepetésként érte őket, ahogy beléptünk és elkezdtük őket szétlőni én a pisztolyommal, Medve meg a sörétessel. Mikor beléptünk azt kiabáltuk: Meghaltok, fasszopók! Átkutattuk a testeket. Mindegyiknek a PDA-jában megvolt a neve. Aki a faluba jött az nem Vlagyimir volt, hanem az ikertestvére, Róka. Megtévsztett minket. A szemétládája! De megjárták!
Még aznap este visszamentünk a faluba, nem akartuk megvárni azt, hogy leszálljon az éj és mi csak egy kis házban legyünk ketten, senki ne legyen körülöttünk. Nem bírtuk volna, fáradtan visszakullogtunk. Lementünk a pincébe, de nem tudtunk elaludni. Rájöttem, hogy alig ismerjük egymást, de mégis egymással vállvetve harcolunk és éljük meg a kalandokat.
Most véget akartam ennek vetni. Aznap éjjel beszélgettünk pár órát, végre jobban megismertük egymást.
-Medve! Ébren vagy?
-Nem tudok aludni. És te?
-Én se tudok aludni. Tudod, még nem sokat beszélgettünk mióta találkoztunk. Te nem ismernél meg jobban? Mert én téged igen.
-De. Kíváncsi vagyok pár dologra. Játszunk kérdezz-feleleket! Először te kérdezel, arra mindketten válaszolunk, aztán én. Majd jönnek a személyes kérdések. Rendben?
-Rendben, kezdem is. Miért jöttél a Zónába?
-Szerencsevadásznak és hallottam a Szabadság nevű frakcióról. Hozzájuk akarok csatlakozni. Valmaint meg akarom találni a barátomat Mityájt, akiről a kereskedőt kérdeztem, Sidorovichot. És te?
-Hát nekem csak egy célom volt mikor idejöttem, de aztán kettő lett. Az első, hogy mindenáron megakarom találni a tesómat, Alexij-t. A másik az pár órája jött. Segíteni téged!
-Hehe, értem. Na ez én kérdésem: Melyik frakciót szívleled a legjobban a Szabad Stalkereken kívűl??
-A Szabadságot. Egyszerű: Azt csinálnak, amit akarnak, csak néha kell parancsot teljesíteniük, remek a felszerelésük és a Szolgálat ellen harcolnak, akiket utálok. A Szabad Stalkerek a barátaik, és velük van Jar bácsi, egy régi haverom.
-Én is a Szabadságot kedvelem. Mint mondtam hozzájuk csatlakoznék.
-Rendben most 3-3 külön kérdés. Kezdd te!
-Oké. Fogtál a Zóna előtt fegyvert a kezedben éles helyzetben?
-Egyszer. Amikor egy betörő rontott a házba. A PMM-el meglőttem a lábát. Honnan jött a Medve név?
-Csak kitaláltam egy Stalker fedőnevet.
És így ment ez, míg el nem aludtunk.

3.fejezet – Vak kutyák és Vámpír

Másnap reggel lövésekre ébredtünk. Kimentünk a pincéből. Megláttunk 40 vak kutyát és 20 halott vak kutyát. Ugyanakkor megpillantottunk 12 Stalkert és 10 halott stalkert. Berohantunk Sidorovich pincéjébe és bezártuk magunk után az ajtót. Lerohantunk Sidorovichoz, aki vicces kedvében azt mondta nem tudván semmit:
-Mi ez a hangos csaholás, talán harci kutyákat képeznek? Hehe.
-A falut megtámadták a vak kutyák! Nekünk nincs felszerelésünk, nem tudunk harcolni ellenük.
-Jézus! Szerencsére itt ez a Radio. Kérhetünk erősítést a portyázóktól… Van ott valaki?... Vétel!... Jelentkezz!...Valaki!
-Sidorovich? Mi az?
-Kopaszfalut megtámadták a vak kutyák. Valószínűleg már egy Stalker sem él, aki itt volt. Kivéve kettőt, azok itt vannak lent velem. Két újonc. Szóval segítesz?
-Igen, az osztagommal errefelé járkálunk, nemsoká ott vagyunk. Majd találkozunk, úgyis van eladni valóm.
-Vettem.
Ez újabb jó alkalom volt, hogy beszélgessünk Medvével. Most a tervekről beszélgettünk.
-Iván!
-Igen?
-Mit csinálunk majd?
-Hogyhogy mit? Mikor mit?
-Hát úgy egészében.
-Először is keresünk itt egy vezetőt, aki elvisz minket Agropromba. Agropromban kell egy kis pénzt keresnünk, hogy vegyünk egy normálisabb felszerelést, mert arrafelé sok a mutáns. Aztán ott is keresünk egy vezetőt, aki elvisz minket Zatonba. Én ott beszélek azzal a Bütyökkel és onnan majd meglátjuk. Ha nem Zatonban van, akkor elmegyünk a Jupiteri Janovba, ahol a te barátod is van. Őt amúgy is meglátogatnánk. Aztán én folytatnám a keresést Alexij után. Te meg vagy velem tartanál, vagy nem.
-Aha, értem. És persze, hogy veled tartanék!
-Hé, Stalkerek! Mindjárt itt az osztag! Hamarosan kimehettek!
-Fasza!
-Sidorovich, gond van! Nem tudjuk leszedni őket. Most futunk előlük, néhány utánunk jött. A többi a faluban maradt.
-Picsába!
A kutyák egyre hangosabban ugattak. Amíg nem jön egy pár Stalker, addig itt kell maradnunk. Ez a Stalkercsoport valószínűleg berezelt, nem azzal volt gondjuk, hogy sok volt a vak kutya. De akkor hirtelen, egyre távolabbról kezdtük hallani a csaholást. Pár perc múlva már egyáltalán nem hallottunk semmit. Kimentünk. A faluval szemben lávő fán megláttunk egy Stalkert, egy Vintar BC-t markolt. Vagyis éppen akkor dobta el. A fa alatt szerteszét hevertek a vak kutyák. A Stalker leugrott a fáról, egyenesen felénk tartott, de persze fegyver nem volt már a kezében. Megszólított minket:
-Stalkerek! Kik vagytok?
-Én Medve, ő meg Iván. Te ki vagy?
-Vámpír. Egy újonc.
-Újonc? És lelőttél kb. 30 vak kutyát egy Vintarral?
-A fűben találtam egy halott Stalkernél és ki akartam próbálni. Meg hát ott voltak a vak kutyák, miért ne gyakorolhatnék rajtuk?!
-Mindenesetre kösz, hogy leszedted őket, itt kuksolhattunk volna egy hétig.
-Nincs mit. Na, én megyek, szevasztok!
-Várj, Stalker! Elkéne a lövész-képességed a csapatunkban. Medvének jó ötletei vannak, én jól tudok beszélni, de jól lőni egyikünk sem tud. Szerintem elkellenél nekünk, nem Medve?
-Szerintem is.
-Hát, nem is tudom fiúk… Biztos van elég célotok, nem akarom, hogy velem is foglakozzatok…
-Nyugi, van elég gondunk, egy már semmi.
-Hát, akkor semmi ellenvetésem.
-Remek, üdv a csapatban!
-Ja, üdv!
Már beesteledett. Megünnepeltük, hogy új taggal bővült a csapatunk. Természetesen vodkával. Rögtön elaludtunk. Istenem, remélem megtalálom Alexijt. Szerintem egész jófej ez a Vámpír is.

Folytatjuk…

Bocs a sok szünetért, csak elég hosszú lett a 4. fejezet, meg nem nagyon volt időm, de holnap vagy holnapután fent lesz a 4-5. fejezet.

Dobpergés... 4-5. fejezet:

4. fejezet – Relikvia, Vérszopó és Banditák

Reggel van. A skacok már felkeltek, nincsenek itt. Felmentem. A fiúk a pincelejáró két falához támaszkodva dumáltak.
-…találtad a Vintar-t?
-Igen, ott.
-És miért dobtad el?
-Tönkrement. Az utolsó kutyákat már pisztollyal szedtem le.
-Kár volt eldobni. Van egy technikus ismerősöm, meg tudta volna javítani. Egy hűtőszekrényből RPG-t csinálna neked, haver! Szóval, akkor azért nem hallottuk a lövéseket, mert a Vintar beépített hangtompítós. Heh, mekkora szerencsénk van nekünk Ivánnal!
-Miért, nem ez volt az első eset, hogy valami épen jókor jött?
-Á, nem ám! Volt az, hogy Iván bejött a Zónába. A vak kutyák épp akkor rohanták le a bázist. Egyedül ő lógott meg. Aztán velem volt az, hogy bejöttem a Zónába, 2 Stalker ugyanakkor jött be. Az egyik kölcsön kért. Aztán 1 nappal később… Hé, reggelt, tesó!
-Szevasztok skacok.
-Helló.
-Nem megyünk le Sidorvichhoz? Kéne egy kis lóvé, le vagyunk égve. Hátha van valami feladata.
-De, jó ötlet. De előtte: Vámpír, te miért jöttél a Zónába?
-Meg akarom keresni Ozzersky professzort. A Zónán kívül találtam ezt.
És a hátizsákjából elővett egy számomra ismeretlen relikviát. Medve se tudta milyen relikvia ez. Megkérdeztük Vámpírt, mi ez, de ő se tudta. Lementünk Sidorovich-hoz.
-Sidorovich! Tudod mi ez?
-Lássuk csak… Úristen! Ez egy Fegyvermadár relikvia! 2 éve nem találtak ilyet a Zónában. Valahogy csökkenti a kezed remegésének mértékét, ráadásul begyógyítja a sebeket.
-Ööööö… És te mennyit adnál érte?
-20,000 rubel.
-Wow! Az szép! Nem jó, Vámpír?
-De jó! De a tudósok többet adnának érte.
Medve ekkor átlátszóan közbe szólt:
-Szerintem gondoljuk át a dolgot KINT, fiúk!
-Oké
-Rendben.
Kimentünk. Medvének támadt egy ötlete.
-Figyeljetek! Kell a pénz, de a tudósok adnának érte 50,000-et is. Ezzel a „Galacsin”-nal könnyen meg lehet téveszteni bárkit. Nagyon hasonlít rá.
-Nem rossz ötlet. Én benne vagyok, csak nehogy észrevegye a különbséget.
-Nem fogja, ha bevetünk egy trükköt. Olcsó trükk, de hasznos! Majd én csinálom a dolgom csak adjátok ide mind a két relikviát. Ideadták. Lementünk. Én beszéltem.
-Nos, úgy döntöttünk eladjuk neked a relikviát. 20,000-ért és 1 kérdésért.
-Áll az alku! A kérdés most, aztán a relikvia, utána a pénz! Kérdezz!
-Merre találunk egy olyan Stalkert, aki elvisz minket Agropromba?
-Ó, hát olyan Stalkert sokfelé találsz, de a legjobb, aki biztosan nem vezet be egy Anomáliába sem, az Vászja. De most a Banditák fogságában van, a Sötétvölgybe vezető alagút itteni oldalán. Kialakítottak egy tábort. Most, hogy elmondattad, a Stalkerek biztosan jó pénzt adnának érte, ha kinyírjátok a Banditákat.. Vállaljátok? Így megmentitek Vászját is.
-Vállaljuk. Most pedig fogd, itt a relikvia.
Pontosan tudtam, mit kell tennem. Nyújtottam felé a relikviát, tágra nyílt szemmel figyelte, már nyúlt volna érte, mikor leejtettem a földre és lebuktam, mintha fel akarnám venni, közben a „Fegyvermadár” relikviát eltettem a jobb zsebembe, a „Galacsin” relikviát pedig kivettem a balból. Most odaadtam neki a hamis relikviát és megkaptam a 20,000 rubelt és egy Vintar BC-t, kizárólag a küldetés teljesítéséig. Lőszert nem kaptam hozzá, csak az a 10 golyóm volt, ami a tárban volt. Kimentünk. Kint elosztottuk a pénzt. Mindenki kapott 6,600-at, a maradék 200-at, meg hozzádobtuk a mi 1,800-unkhoz, így a 2,000-ből mindenki kapott még 660-at a maradék 200-at meg elszórtuk egy üveg vodkára. Így lett mindegyikünknek 7,260-ja.
-Na, most mi lesz? Elmegyünk Vászjához és kinyírjuk a Banditákat?
-Természetesen.
-Akkor már most indulunk is?
-Igen. Majd ott kigondoljuk a tervet. Indulás!
Elindultunk. Egy lejtőhöz értünk. A táborhely annak a végén volt, pont a Sötétvölgybe vezető alagút bejáratánál.
-Fiúk, meg van a terv. Itt ez a Vintar. Én felmászom a fára és fedezlek titeket, míg ti kiszabadítjátok a foglyot. A többit ezeken a rádiókon mondom. Értve?
-Értve. Megyünk. Utasíts mindenre!
-Oké.
-Pozícióban!
-Pozícióban! Meg van a terv. Kerüljétek meg a tábort.
-Rendben, pozícióban.
-Amikor leszedem, kapjátok el és vonszoljátok el valahova, ahol nem látják meg. 3…2…1… Most!
-Meg van.
-Következő célpont: Amikor beér az alagútba, leszedem. Nektek ugyanaz a dolgotok. 3…2…1… Most!
-Kész.
-Egyedül van a bokroknál. Ő a következő. 3…2…1… Leszedve!
-Eltüntetve.
-A fogoly már észrevette a hullákat, de a Banditák még nem. Már csak ketten vannak. A foglyot őrzik. Üssétek össze a fejüket, amikor szólok. Utána leszedem őket. Most!
-Lőhetsz.
Két lövés volt. Láttam, ahogy befúródik a szemeik közé. Borzalmas látvány volt. Megöltem egy embert és lehet, hogy akár egy régi barátom volt, aki a Zónába jött szerencsét próbálni. Pontosan hallottam, ahogy a töltényhüvely a földre esik. Istenem, nem kívánom ezt az érzést senkinek! Szörnyű volt. De erősnek kell maradnom.
-Tiszta! Fiúk, átkutatni a testeket, hátha találtok valami használhatót, utána foglalkozunk a gyerekkel. Ellenőrzöm a terepet.
És mintha megéreztem volna, úgy mondtam, mert a következő pillanatban már egy ember alak jött kifelé az alagútból.
-Fiúk, fedezékbe! Valaki jön!
Kijjebb ért. Most már láttam. Egy vérszopó volt az. Pontosan a testére céloztam. A fiúk már fedezékben voltak. Aztán hirtelen, akaratom ellenére a kezem megmozdult, most a csápja közé céloztam és reflex-szerűen azonnal lőttem. Odaért a lövés. Megbénult. Térdre rogyott, majd holtan esett össze. Annyi volt neki.
-Fiúk, tiszta! Egy vérszopó volt.
-Kinyírtad?
-Á, nem, én is az lettem! Persze, hogy kinyírtam!
-Jó. Találtunk használható dolgokat, majd megmutatjuk. Most visszük a foglyot.
Lemásztam a fáról. A fiúkhoz rohantam. A barlang szájában ott volt a halott vérszopó teste. Talán valamikor ő is ember volt. De lehet, hogy csak egy kis petéből fejlődött ki. Ki tudja. Ki tudja…
-Na mizújs?
-Az infot majd megmutatjuk, most foglalkozzunk a vezetővel. Rendben? Remélem tényleg ő az és nem átvert ez a Sidorovich.
-Azért valljuk be megérdemelnénk…
-Hát jó… De ő erről nem tud!
-Tény.
Odamentünk a sráchoz. Elég szakadt volt. Biztos nem maga miatt. A Banditák nem szívlelték az biztos.
-Ki vagy, Stalker?
-V…V…Vászja. Khm, khm…
-Értem. Gyere velünk!
-Khm, kösz, hogy megmen… khkhm… tettetek.
Visszamentünk Kopaszfaluba. Lementünk a kereskedőhöz. Adott 4,000 rubelt a Banditákért.
-Szép munka Stalkerek! Viszlát!
-Viszlát!
Kint beszéltünk a Stalkerrel.
-Szóval, Stalker, azt mondod te vagy Vászja?
-Én. Ismertek?
-Attól függ. Te vagy, aki el tud vinni Agropromba?
-Én.
-Akkor ismerünk. Téged mentünk kiszabadítani, mert el kell jutnunk Agropromba.
-Értem. El tudlak vinni titeket.
-Remek, de még ne!
-Jó. Figyeljetek srácok… Én csatlakoznék a csapatotokhoz. Úgy tűnik egész jó kis csapat.
-De te Veterán vagy. Mi meg egy csoport újonc.
-Én is úgy kezdtem. Meg legalább út közben tanítani tudlak titeket, ha veszély van jelzek. Jól jönnék.
-Ha akarod, mi nem ellenezzük. Medve, Vámpír?
-Tőlünk rendben!
-Üdv a csapatban!
-Kösz, srácok. Amúgy nem tűntök nekem újoncnak. Én ugyan már használtam ilyen tervet és bevált, szóval tudtam, hogy mire készültök, de a Stalkerek 98%-a nem ismeri ezt a trükköt. Ebben a helyzetben valóban ez volt a legjobb megoldás. Nekem igenis Veteránnak tűntök, még ha nem is vagytok azok.
-Köszönjük.
Megszólalt a rádióm. Sidorovich volt az.
-Hé, Stalker! Valamit elfelejtettem az előbb.
Lementem. Féltem, hogy rájött a relikvia-ügyre.
-Nesze, egy kis lőszer a Vintar-ba. Meg egy éjjellátó távcső.
-Kösz. Volna egy kérdésem. Hogyhogy nem hallották meg a lövéseket?
-Ez különleges fegyver. Beépíttettem bele egy hangtompítót.
-Nos, köszönöm. Mennyi lesz?
-Semennyi. Ingyen a szívességekért.
-Értem. Nos, viszlát! Mi már nem látjuk egymást egy darbig.
-Tehát elmentek Vászjával. Gondoltam. Viszlát!
Azzal kimentem.
-Nos mi volt? Rájött a relikvia-dologra?
-Nem, csak adott egy kis lőszert a Vintarba, meg egy éjjellátót, semmi gond.
-Akkor megúsztuk.
-Meg, hála a Monolithnak… Hehehe!
-Jó duma! Haha.
-Holnap indulunk Agropromba, lelkileg készüljetek fel az útra. Tehát: Aludjatok!
-Oké.
Lefeküdtünk, mindenki benyelt egy üveg vodkát, aztán kifeküdtünk. Nemsokára búcsút intünk a Kordonnak. Megint volt egy álmom. Ugyanaz volt, mint a múltkor, de most pár pillanattal tovább tartott. Most már a hang azt kiabálta: „Stalker! Meg fogo…” És felébredtem. Már egyre kíváncsibb vagyok.

5. fejezet – Az Út a Szemétdomb felé

Reggel van. Még csak Vászja és én keltünk fel. Kimentünk a pincéből nekidőltünk a falnak és dumáltunk.
-Szóval, te Veterán vagy, Vászja?
-Hát, mások annak mondanak. Bár most nem annak nézek ki, mert az exoskeletonomat egy bombabiztos rejtekhelyen hagytam. Szó szerint… Hehehehe…
-Heh?
-Haha. Fegyvereket gyártottam a Zónán kívül, így nagyon értek hozzájuk. Na a rejtekhelyemen beszereltem egy rendszert, csak én tudom kijátszani. A lényeg, hogy beszereltem egy szenzort, ami érzékeli az élőlények jelenlétét. Hozzábarkácsoltam egy zsinórhoz, ami egy RPG-hez van kötve, ami újratölti önmagát. Amint valaki belép, az RPG lő egyet és aki ott van, holtan összecsuklik. Imádom! A rejtek a Szemétdombon van, úgyis járunk arra majd beugrok és összeszedem ott a cuccokat.
-Nem megyünk a Szemétdombra. Agropromba megyünk, nem?
-Csak a Szemétdombról ismerem oda az utat, oda nem nehéz eljutni, te is egy szál detektor nálkül el tudnál jutni oda, tesó!
-Aham. Szóval, te miért is vagy a Zónában?
-Izgalomért! Untam a kinti életet, itt meg várnak mutánsok, Monolithok, meg minden. Imádom a Zónát.
-Értem. Régóta vagy a Zónában. Tudsz valamit Alexij Degtyarevről?
-Ismerem a csávót. Találkoztam vele Zatonban, pontosan Augusztus 3-án. Valami biztonságos helyet keresett, én meg elvittem a Szkadovszkra, az a legjelentősebb hely ott. Ha már ott voltam, megpihentem. Hallottam, ahogy mindenkit a lezuhant ’kopterekről kérdezgetett. Aztán legközelebb a Janov állomáson találkoztam vele, mikor Hawaii-al üzletelt. Többet nem tudok róla.
-Kösz az infót.
-Nincs mit, örmmel segítettem. Ez már járt, amiért kiszedtetek a Banditáktól. És…
-Helló, skacok! Miről beszélgettek?
-Most már semmiről.
-Ja, bocs, hogy félbeszakítottalak titeket, de mikor indulunk?
-Rátok vártunk.
-Szedjük le a padlásról a cuccokat, aztán indulás.
Felementünk a ház padlására, kiszedtük a cuccokat. Éppen jókor döntöttünk úgy, hogy lelépünk, a falut megtámadták a Zsoldosok. Voltak páran, a Stalkereknek semmi esélye.
Hátul távoztunk a faluból, Sidorovich pincéjét kucsra zártuk, a kinti kulcsot egy kolbászba dutuk és odadobtuk egy vak kutyának, megette, erre leszedtük. Most már elég messze voltunk a falutól, kicsit megpihentünk, mert sokat sprinteltünk. Vászja beszélni kezdett:
-Fiúk, a rejtekhelyről hozatatok egy AK-t és egy bőrdzsekit, meg egy kis lóvét. Miért nem használja valamelyikőtök az AK-t, az jobb fegyver, mint ezek?
-Huh, haver, ne is emlegesd! Hosszú történet majd elmondjuk. A lényeg, hogy átvertek minket és hamis az AK. De el lehet passzolni valakinek!
-Ahh, hát igen ilyen szemetek is vannak a Zónában. Aztán, megbosszultátok?
-Lemészároltuk az egész frakcióját.
-Jó duma…
-Nem duma, tényleg kinyírtuk a frakcióját. Igaz csak egy osztag volt, de kinyírtuk. Jó kis zsákmány volt.
-Phú, ez mikor volt?
-Tegnapelőtt. Az volt a második napunk a Zónában és máris 8 embert kinyírtunk. Utána meg már tudod mi volt velünk, találkoztunk Vámpírral és mentünk megmenteni téged!
-Áh, jó hogy mondod Iván. Ezeket találtuk a Banditáknál.
Elővett a zsebéből 2 PDA-t és 1 flash drive-ot, majd folytatta.
-A flash drive-on nem tudom mi van, de az egyik PDA-n találtunk 2 rejtekhely koordinátát, a másikon meg egy hangüzenetet, hallgasd csak meg. Meg van rajta egy koordináta is, talán meg kéne néznünk.
-Főnök! Azt hiszem holnap el tudjuk vinni a Stalkert hozzád. Biztos oda fogja adni a térképet, ha „szépen” kérjük, hehe. A koordináták megvannak hova kell vinni. Estére ott leszünk.
-Hmm, érdekes. A rejtekhelyek nem esnek útba, majd késöbb meglessük őket. Majd meglessük őket.
-Biztos, Vászja? Nem biztos, hogy lesz idő.
-Miért ne lenne?
-Mert holnap estére oda kell érnünk a Banditákhoz, de ahhoz túsznak kellene állnod. Van Bandita-ruhánk, át tudnánk verni őket.
-Nyugi, akkor is van időnk. És vállalom a túszkodást, biztos meg van a megfelelő terv.
-Meg van. –mosolyodott el Medve.- Majd elmondom.
-Medve, add csak ide a flash drive-ot. Az én PDA-mon van USB csatlakozó.
-Nesze.
Bedugtam a PDA-ba. Érdekes infót találtam rajta. Egy PDA-ról voltak róla lementve fájlok. Nézzük csak, itt van kié a PDA… Micsoda?! Alexij! Ez az ő PDA-járól lett lementve. A rejtekhelyemet feltöltöm a PDA-mra, csakúgy, mint a kapcsolatait és az infókat személyekről. Ezt majd még átböngészem. Sajnos róla nincs semmi. Nem sokra mentem vele, de több mint a semmi.
-Srácok, ekkora szerencsém csak nekem lehet! Ez Alexij PDA-jától lett lementve. De, mit keresett ez egy Banditánál… Ajjajj… Ez csökkenti a reményemet… De, sebaj, nem adom fel!
-Na jó, ideje indulni, hosszú még az út és sok dolgunk van még.
Mentünk. Az út zökkenés mentes volt. Amíg egy fél méter hosszú alagúthoz nem értünk. 3 bandita táborozott ott. Csakhogy Exoskeletonban! Abban még egy fejlövés sem halálos, csak ha normális fegyverrel adják. De nekünk van normális fegyverünk! A Vintar-om. A fiúkat elbújtattam, én visszamentem 50 métert és egy szikla mögé bújtam. Becéloztam az elsőt. 2 lövés. Egy halott. Becéloztam a másodikat, aki már észrevette az első halálát. Rossz helyre bújt. Egy lövés. Összecsuklik. Meghal. Becélzom a harmadikat. Csak a feje látszott ki. Két lövés. Annyi neki.
-Fiúk, előjöhettek!
-Szép lövések. Akárcsak egy Veterán.
-Kösz, Vászja. De ez csak szerencse, abból nagyon sok van.
-Nem, ez tudás! Higgy nekem. Én már csak tudom.
-Hát, jó, ha te mondod.
-Én.
-Na, nézzük át őket.
-Nézd át egyedül, Iván. Most nincs kedvem kutakodni.
-Oké.
Találtam náluk egy Bandita ruhát, 2300 rubelt, egy tökéletes állapotban lévő AK-t, és egy PDA-t, amin az az infó volt, hogy meg akarják támadni a közeli mutánstábort, mert jó hely lenne a Stalkerek megtámadására. Majd szólok nekik. Most van fontosabb dolgunk is.
-Oké, indulhatunk!
-Mit találtál?
-2300 rubelt, egy AK-t, egy Bandita ruhát és egy PDA-t.
-Osztozkodunk?
-Az AK és a Bandita ruha az enyém, a PDA használhatatlan már, a pénz a tietek, nesztek.
-Induljunk!
Már beesteledett, mikor egy raktárépülethez érünk. Tele van Stalkerekkel.
-Itt alszunk éjszakára, itt nem zargat minket senki.
-Ha te mondod, Vászja. Holnap elmegyünk a Banditákhoz, kíváncsi vagyok erre a dologra.
-Ja, oké. Medve, a tervet!
-Ó, jó hogy mondod. A terv a következő: Veszünk egy Stalker-ruhát, szét vagdossuk, téged bekenünk művérrel, felveszed a ruhát. A másikat elrejtjük. Ivánnal felvesszük a Bandita-ruhákat, majd odahurcolunk a Banditákhoz. Ott majd meglátjuk. De a lényeg: Ha azt mondom Szuperstalker, elkezdesz tüzelni, Vászjának meg odadobunk egy pisztolyt, hogy védje magát, míg leszedjük a Banditákat. Ha azt mondom Biztos ideadja, akkor vársz, amíg azt nem mondom Szuperstalker. De nem biztos, hogy mondom. Ja, és Vámpír. Felmászol egy magaslatra, a közelben láttam egyet a PDA térképén. Onnan fedezel ezzel a Vintarral.
-Honnan szedtél te Vintar-t?
-Heh, tudtam, hogy szükség lesz rá, úgyhogy, amit eldobott Vámpír elhoztam és itt megjavíttattam.
-Bírom a stílusod.
-Kösz.
-Na, itt van négy üveg vodka, megisszuk, aztán eltesszük magunkat holnapra.

Folytatjuk…

Kívánságod parancs...

6. fejezet – Élve vagy halva

Reggel. Lágy szellő, fényesen süt a nap. A távolból mutánskutyák vonyítását lehet hallani. Néhány ébresztő lövés is szól. Egy igazi reggel a Zónában. A lövésekre már mindenki felkelt.
-Na, figyeljetek. Estére kell odaérnünk. Medve, csak ott vesszük fel a ruhát. Vámpír, te felmászol a fára, onnan követsz minket a távcsövön át az egyik Vintar-al. Én magammal viszem a másik Vintar-t és az AK-t. A hely nagyon közel van, egy ellenőrzőpont a 100 Rad Bár felé. Állítólag nagyon kipofozták a helyet a Banditák, az a másodlagos bázisuk. Jelentősen megnőtt a mérete is, úgyhogy egy kész létesítménybe fogunk belépni. Ha beengednek. Na de nem ez a lényeg. Medve, szerelkezz fel. Vászja, menj vegyél egy Stalker-ruhát és tedd el. A másikba meg vágj párat a késeddel és ahol megvágtad kend be ezzel, a művérrel. Medve hozta kintről. Ja, és magad is kend be vele az arcodon, meg úgy sok helyen. Még sok idő van estéig, úgyhogy mondom a napközbeni teendőket.
-Kész a ruha és én. –szólt közbe Vászja.
-Remek. Szóval a terv mára: Vászja, te vedd fel az új ruhát és hozd el a te rejtekhelyedről a cuccot, Vámpír te elkíséred. Medve, te velem jössz, meglessük azt a két rejtekhelyet, amit a PDA-n találtunk. Értve? Igen? Akkor indulás!
-Ööö, Iván, a rejtekhelyem… Azon a helyen van, ahol most a Banditák…
-Ahh, miért Istenem!!! Pontosan hol?
-Mellette egy csatornában. Biztosan észrevennének.
-Észre vennének, az biztos. Akkor majd este felvesszük. Akkor ti mentek a közelebbi rejtekhelyre, mi meg a távolabbira.
-Rendben. Úgy hamarabb végzünk és lesz időnk lazítani.
-Bizony. Most indulás!
Elindultunk Medvével. Gyorsan odaértünk, nem volt messzebb 20 percnél. Szép dolgokat találtunk. Megyünk visszafelé, erre találkozunk Vászjáékkal, még mindig pakolnak.
-Vászja, mi a rosseb van?
-Tűzharcba keveredtünk 4 Szolgálatossal, valamiért nagyon nem akartak velünk megegyezni. Erre fejbe durrantom az egyiket, persze Vámpír gyorsan reagált, fejbe lövi a másikat. Volt egy kis bódé, kijött mögüle még 2, megleptek minket, el is találtak a combomon. Ők voltak azok.
Mutatott egy kb. 100 méterre lévő helyre, ahol 4 test hever.
-Phű, mi megúsztuk. Látom azért elég szépen kezelted a sebet. Na mindegy. Segítsünk felpakolni, vagy majd a raktárnál találkozunk?
-Hát, nem sok itt a cucc. Majd találkozunk.
-Akkor mi mentünk. Gyere, Medve!
Beértünk a raktárba, Vászjáék 5 perccel utánunk érkeztek. Kipakoltunk. A teljes zsákmány, egy kis lőszer AK-ba, egy hangtompító, 960 rubel, NATO távcső, pár üveg vodka, 6 doboz sör, egy PDA rajta újabb 1 rejtekhellyel, Jantar-ban. Valamint egy dokumentum, egy titkos földalatti laborról szól. Nem sok, de legalább valami.
-Osszuk el!
-Oké. Először is: a pénzből 240 jut mindenkinek. Aztán a lőszer Vászjának és Ivánnak. A hangtompító Medve pisztolyára jó, az övé. A koordináta feltöltve Iván PDA-jára, az már használhatatlan. A dokumentomot tegyük el a rejtekhelyre, itt is kéne egy nekünk. A NATO távcső az enyém, ezt szereztem egyik Szolgálatostól, egy TRS 301-es, csak nincs hozzá lőszerem. A sör és a vodka a készletekhez.
-Oké, nekem igazságosnak tűnik. Vászja, Iván?
-Nekem jó.
-Nekem is. Oké, a következő teendőnk, hogy eladjuk ezt a hamis AK-t egy kereskedőnek.
-Hé, stalkerek, engem érdekelne, műgyűjtő vagyok, hamis AK-m még nincs. Mennyit kértek érte?
-Ki vagy te?
-Pocok. Na, mennyi lesz?
-1 ezres.
-Rendben, bár meglep, hogy milyen olcsó.
-Nincs szükségünk pénzre, de azért valamennyi jól jön.
-Oké, tessék.
-Kösz, szevasz!
-Nos a következő 6 órában azt csinálunk, amit akarunk.
-Stalkerek! –szólt egy titokzatos, mély hang.
-Ki vagy és mit akarsz?
-Csak egy stalker vagyok. De nálam van ez.
Kihúz egy PDA-t a zsebéből.
-Van PDA-nk, köszi!
-Nem üres PDA. Hasznos információ van rajta.
-Miről van szó?
-Az akciótokról.
-Milyen akciónkról?
-Ugyan, hallottam a terveteket a Banditák másodlagos bázisával kapcsolatban.
-Már mindent tudunk.
-Nem hiszem.
-Na jó, mennyi?
-1000, és hogy bevesztek az akcióba.
-Nem veszünk be, már meg van a terv és semmi változtatást nem akarunk. Más árat!
-Akkor, 5000 és kinyírtok ott mindenkit!
-Nem!
-Akkor, viszlát!
Előhúz egy furcsa kést a zsebéből. Mind a két oldala hegyes volt. De nem is egyet vett ki, szétcsúsztatja, igazából 4 kés van nála. Még nem kapunk észbe, egyszerre eldobja az összeset. Körülbelül fél úton jár felénk, mikor mindegyikünk kap a pisztolyáért. De akkor egy halk csattanás, várjuk a halált, de nem jön. A kések a falnak csapódtak és egy lyuk van mindegyiknek a közepén. Utána még egy csattanás, közben már mindenki a földre feküdt, csak vászja nem, meg a késes csávó. A késes csávó is lefekszik, de ő már úgy, hogy nem kel fel. Lyuk tátong a homlokán, ömlik belőle a vér.
-Vászja, feküdj már!
-Nem, nincs veszély. Ez a Lövész volt.
-Az a Lövész?!
-Nem, egy másik Lövész. Ez a Lövész, halál pontosan céloz, és mindig a többet menti. Lehetetlen megtalálni honnan lő, csak azt tudod megállapítani melyik irányból.
Alig, hogy kimondja, belép az ajtón egy Stalker, Hangtompítóval ellátott Dragunov van a kezében. Valószínűleg ő a Lövész.
-Kösz, hogy megmentetted az életünket.
-Semmiség. Ez Késforgató volt, profi gyilkos. Vagyis profi gyilkos volt.
-Átkutatom volt nála egy PDA.
-Menj, Vászja!
-Szóval, ez a Késforgató milyen üzletet ajánlott?
-Egy PDA-t a Banditák másodlagos táborából, az nekünk most nagyon hasznos lett volna.
-Mit csináltok?
-Hosszú. Röviden annyi, hogy felvesszük ezeket a cuccokat és Vászjával túszt játszatunk. Onnan még nem tiszta a terv.
-Értem. Nem kéne nektek egy Mesterlövész?
-Vámpír fedez minket, igaz?
-Azt mondtátok, azt kell csinálnom, úgyhogy igen.
-Mennyire lő jól?
-30 vak kutya egy fáról, Vintar-ral és PMM-el, majdnem minden golyó a kutya homlokába.
-Nem rossz! De annyi Bandita ellen kevés lenne. Ketten többre megyünk ellenük.
-Oké, mennyit kérsz érte?
-Hát, csa…
Nem bírta befejezni a mondatot, mert Vászja hozta a PDA-t.
-Hallgassátok csak meg!
-„Heh, ezek az idióta Banditák még csak nem is kapizsgálják, hogy Én, Kopasz, Ürge, Táncos meg Fekete Stalkerek vagyunk. Ráadásul még meg is választották Feketét az új tábor-főnöknek. Istenem, csak ki ne derüljön, mert akkor azonnal végünk. Ennyi Banditával nem bírunk, pedig azért képzettek vagyunk. Kopasz és Ürge, még 3 Banditával elindultak, hogy egy foglyot ejtsenek, egy Vászja nevű Stalkert. A rejtekhelyét akarják. Persze útközben majd leszedik a Banditákat, a Stalkert meg elengedik. Táncost meg jól felszerelték és elindult 2 ugyanúgy felszerelt Banditával a Kordon és Szemétdomb határánál lévő mutánstábort megsemmisíteni, mert jó hely lenne a bázisunk megtámadására. Természetesen az a két Bandita is halott lesz. Én meg most indulok portyázni.”
-Ahhhh, megöltünk 3 beépített Stalkert. Csak nem olyan nagy gond, nem?
-De az, mert ők a Stalkerek legjobb emberei közül valóak voltak.
-Phú, akkor tényleg gond van. Ráadásul ez a Késforgató idióta még ezt is megölte. Tehát most egy beépített Stalker van a bázison, de ő az ottani főnök. Maradunk a tervnél, de nem ölünk meg senkit. Lövész, akkor jól jön a fedezet. Mit is kérsz érte?
-Hát, Vászja rejtekhelyének a helyét akartam.
-Az nem lesz jó, megközelíthetetlen, Vászja nekünk azt mondta.
-Akkor 10.000 lesz.
-És mennyit kérnél a puskáért?
-42.000-et.
-Felejtsd el.
-Jó, akkor 4.000-ért fedezlek titeket.
-Nesze. Így mindjárt más.
-Merre mentek a szemétdomb után?
-Agropromba. Miért?
-Én is arra megyek, az ottani Stalkerekkel van dolgom. Csak vigyázni kell, mióta a zsoldosok elfoglalták a Szolgálat bázisát.
-Mi, elfoglalták?
-Nem hallottad, Vászja? Pedig már egy jó hónapja volt ez. Most ott van a másodlagos bázisuk. Legalább annak a helyét tudni lehet.
-Nem jártam errefelé, ebből az egy hónapból, 2 hetet nem töltöttem a Zónában, 1 hetet a Kordonban voltam, hogy egy kis pénzt összekuporgassak. Másik egy hetet, meg fogságban és velük töltöttem.
-Értem. Nos, akkor nem kell fizetni, majd az Agropromba lévő út lesz a fizetés. Vászja, elviszel engem is?
-El.
-Remek, nos akkor mikor indulunk?
-Hát, 5 óra múlva, este hétkor.
-Addig mit csinálunk?
-Amit akarunk.
Medve, meg Vámpír lefeküdt aludni. Lövész kipucoltatta a fegyverét. Vászja meglátott egy régi haverját, el ment vele beszélni. Én meg csak kiültem a raktárépület tetejére és figyeltem a terepet. 4 órát ott ültem a tetőn. Az utolsó órában kipucoltam a fegyvereimet, meg vettem egy kis lőszert. Sajnos azokról az infókról, amit Alexijről írtak elfeledkezdtem, de majd késöbb elolvasom őket. 10 perc az indulásig. Felkeltettem Vámpírékat, szóltam Vászjának, hogy jöjjön és Lövész pont végzett a pucolással. Mondjuk az az 5 AK, meg a Dragunov biztos jó időbe telt.
-Oké. Vámpír, Lövész, foglaljátok el a lövész állást. Nemsokára utánatok megyünk.
-Vettük!
-Jó. Vászja, vedd fel a szaggatott ruhát és menj ahhoz a 400 méterre lévő tábortűzhöz. Nekünk még meg kell dumálnunk a dolgokat.
-Mit kell megbeszélnünk?
-Hogy hogy kivitelezzük az akciót. Tehát: Nem keveredhetünk tűzharcba, de közölnünk kell a Stalkerrel, hogy csak egyedül van, és ha úgy adódik, ki kell szabadítani. Bemegyünk és megkérjük, hogy küldje ki a Banditákat. Utána elmondjuk neki a szitut, és ha úgy dönt, kivisszük. Ha nem, hát így járt. Viszont ki vinni is próbáljuk meg úgy, hogy nem keveredünk tűzharcba senkivel. Gyerünk Vászjához. Ott felvesszük a Bandita-cuccot.
Megyünk Vászja után. Közben Vámpír beleszólt a rádióba, hogy mindketten elfoglalták a pozíciót. Felvettük a Bandita ruhát és utánuk indultunk. A fegyverünket végig Vászján tartottuk, de ez olyan szemét érzés volt. De végül is mindegy, odaértünk és rendesen be is értünk a Stalkerhez. Ő kiküldte a Banditákat, majd dumáltunk:
-Fekete?
-Igen, skacok. Látom, elhoztátok a srácot. Engedjétek el.
-Mi nem azok vagyunk, akiket gondolsz, de Stalkerek vagyunk. Az a gond, hogy 3 emberedet mi nyírtunk, 1-et meg egy Késforgató nevű alak. Nem tudtuk, hogy Stalkerek, de küldetésen voltunk és nem kíméltünk senkit.
-Úristen… Kopasz, Ürge, meg a többiek… Csak én… Miért!!!!!!!
-Nyugalom! Ki akarunk innen vinni. Ki is fogunk, feltűnés nélkül. A következőt kell mondanod…
Medve elmagyarázta neki, hogy mit csináljon, aztán újra Vászjára szegeztük a fegyvert és kisétáltunk a bázisról.
-Hé, álljatok meg! Hova mentek a főnökkel.
-Nyugi, Kosztya. Csak megyünk, mert elvisz minket a rejtekhelyre, ők meg elkísérnek. Ennyi.
-Oké, főnök, ne vedd tolakodásnak.
Úgy tűnt megússzuk, mert mindig akkora mákunk van. De most tévedtünk. Halljuk, amint a rádióban arra utasítják a bázist, hogy szedjenek le minket. Eszeveszetten rohanni kezdünk, viszont közben levettük a Bandita ruhát, hogyha Stalkerrel találkozunk, ne lőjön le minket. Mondom Vámpíréknak, hogy szedje le a Banditát, aki a PKM-el lő. 5 másodperc és csak egy hatalmas kiáltást hallunk. De még nincs vége, jött egy másik bandita a PKM-hez. Vámpír most nem tudott lőni, mert a tárban csak az az egy golyó volt, nem tárazott újra. Lövészen volt a sor, most egy durranás is hallatszott és úgy a hatalmas kiáltás. De még mielőtt leszedte volna minket hátba lőttek. Mindegyikünk ott fekszik a földön. Nem haltunk meg, azért ez szerencse. Vámpír és Lövész még egy darabban, de még a helyén. Elájulok…

Folytatjuk...

Vissza
Top Alul