Jó napot software ászok !
A minap belefutottam egy érdekes jelenségbe, gondoltam megosztom. (Nem vagyok egy informatikus zseni !)
A céges szgépem elvitték újrainstall meg programtelepítés és hasonlók miatt. Kaptam helyette egy tartalék gépet ideiglenesen ami újra lett húzva frissen. Gondoltam gmailbe bejelentkezem mert kollegával szoktam azon chatelni. Valamiért nem indult elsőre a szokott módon hanem valami Google internetes adatlapvalami jött fel. Nézegettem erre írja : internetes böngészési előzmények megjelenítése. Rányomok közben értetlenkedem, hogy miféle előzmények lehetnek mikor kb félórája nyomtam be a gépet. És lássa(to)k csodát az összes korábbi netes nézelődéseimet listázta szépen sorban, azt is amit az otthoni gépemről csináltam ! NAbazzeg! Mivaaan ? Aztán olvasom hogy a google mint szolgáltató üzleti célokkal gyűjti az általa szolgáltatott tartalmakról bla bla a MINDENT és ezt szépen hozzáfűzi a gmailes profilomhoz ! (2008-ig bezárólag) Akinek van gmailje és google-t használ keresőként az tudjon róla hogy gúgli jóbarát MINDENT rögzít róla.