Interjút készítene az RTL...

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Nightwatch":3t26jw0e mondta:
Nyugodtan írj fel megköszönném, részleteket elmondanád? :lol:

NightWatch:pontosan mit értesz részletek alatt?Hogy miket kéne mondani vagy miről kéne beszélni?Vagy hogy milyen lesz a forgatás?Őszintén szolva fogalmam sincs.Figyelj.Kb 2-3 héttel ezelőtt irtam az RTL KLUB Fokusz stábjának egy levelet hogy mi lenne ha velünk forgatnának és rá kb egy pár napra jött a válasz e-mailben hogy forgatnának.Na felhivott a riporter elmondtam neki hogy én hogy lettem Csernobil mániás ehhez nagyban hozzájárult az hogy kiskoromban hisz 85ös születésű vagyok ugyebár azokban az időkben még szovjet mintára tervezték a városunkat BP-et mivel a panelok is olyanok mint ruszkiban igaz azért sokkal jobb állapotban:):)akkor 80as években sok Kamaz,Ural,Zil,Ziu,Lada,Moszkvics,Volga járta az utakat hogy az UAZ-t ki se hagyjam:):)Tehát az oroszos dolgok iránti érdeklődésem ezekkel kezdődött hogy oroszos panelok akkor oroszos autok.2000-ben aztán megismertem a TATU együttest kiknek a zenéjük és a klipjük is bejött az már csak talán a véletlen műve hogy ők is oroszok:):):):):):):)Tehát a TATU-val is nőtt az oroszos dolgok iránti vonzalmam.Csernobil mindig is érdekelt de ahogy nőtt ez a vonzalom az oroszos dolgok iránt igy ez is egyre jobban érdekelt.Erre már csak extraként jött a STALKER hogy egy Csernobilban és környékén játszodo játék készül.És ezekután jöttek még olyan kisebb vonzalomkeltők számomra mint a nagy sikerű Ellenség a kapuknál cimű film Jude Law-al és Ed Harris-el ahol szintugy oroszos dolog van:helyszin,fegyver,ruha,tankok stb........akor még ide sorolhatnám a Call of Duty-t amiben szintugy mehettél oroszokkal is(nekem speciel azok a pályák voltak a kedvenceim).Mondtam a riporternek is hogy én Csernobil mániás vagyok de még vannak a Csernobil Klub-omban lévő emberkék akiket szintugy meg lehetne kérdezni ki miért csatlakozott vagy speciel miért vágyik ki oda.És ezekután jutott eszembe mivel a Klub-omban lévő 50tag közül idáig 4 jelzett vissza hogy jönne utána jutott eszembe kedvenc játékom magyar rajongoi oldalának tagjai vagyis TI.Hisz elvégre nekünk Stalker-eseknek is meghatározza valamilyen szinten az életünket Csernobil hisz imádjuk eme játékot amely ott játszodik.És mondom egyrészt hátha köztetek is van olyan akit esetleg érdekelne.Ugyhogy mondom konkrét részleteket nemtudok mondani.Irtam az rtl-nek ezt a témajavaslatot (és én mondván egy probát megér)álmomban se hittem hogy válaszolni fognak és ráadásul forgatni is akarnak majd.Azt irtam nekik hogy egyrészt ez talán egy izgalmas riport vagy cikk lenne azoknak akik szokták nézni a Fokusz másrészt talán eme kis riporttal is egy parányi emléket állithatunk a hajdan ott lakoknak és a likvidátároknak.Ezért irtam meg hát ugye közeleg az évfordulo.Sok ember biztos még nem is hallott ilyenről hogy Csernobil Mániás vagy hogy valaki oda vágyik.Előre szolok nemtudom hogy az emberek mármint a nézők milyen szemmel fognak minket birálni de majd meg is mondom a riporternek hogy a Klub-om tudomásom szerint csak én vagyok Csernobil mániás mert nemtudom még hogy más is e az a klubbol vagy hogy itt köztetek.De ugye most nem az a lényeg hogy valakinek ez a mániája vagy sem hanem az hogy van egy ilyen közösség mint a myvip-en a Csernobil Klub vagy mint itt a Hardwired-en TI a Stalkeresek(enge is beleértve persze:P:P:P:PA lényeg az hogy megkaptuk a lehetőséget hogy elmondjuk véleményünket a balesetről vagy hogy kit miért foglalkoztat ez a téma és szerintem ilyen alkalom egyszer adodik igy ki kell(ene)használni.Ezért is van az hogy ugymond "toborzok" emberkéket mivel minél többen vagyunk annál jobb.Még mondta a riporter hogy max majd nálam is forgatnának egy 10 percet ahogy tolom a Stalker-t nemtudom majd hogy vágják össze.Szerintem ugy lesz hogy lesz a szokásos rizsa hogy éppen ma 22 éve hogy megtörtént a tragédia pár tudos muksi nyiltakozik aztán pedig gondolom mi jövünk.Aki látta a 2006-os évi Tények videot az tudja hogyan(myvip-en profilomon fel van téve)Tehát ott is ugy volt hogy megemlékezés aztán pedig jött szoba a játék.Na ez is valahogy igy lesz szerintem megemlékezés majd pedig Csernobil Mániások vagy valami ilyesmi ami konkrétan kapcsolodik a témához a megemlékezés témájához.Ugyhogy konkrét részleteket nemtudok.Időpontot se helyszint nem beszéltem még meg a riporterrel.Ugy volt hogy e hét keddjére kellett volna annyi embert amennyit csak lehet de ugye eleve asszem ennyi idő alatt lehet hogy belátta ő is hogy nem biztos hogy tudok elég embert szerezni a másik meg hogy husvét volt.Azt mondta mikor még ugy volt hogy keddre kellenek az emberkék hogy rajtam kivül minimum 3-4 ember de utána ugye a husvét miatt felhivott hogy majd még jelentkezik hogy hogy állok és igy egyrészt több idpm van emberkéket beszervezni másrészt azt mondta valamikor áprilisban forgatnánk.Eleve aggodtam nehogy beüssön valami probléma mivel én pont 26átol megyek nyaralni de mondom hát akkor már nem lesz semmi hisz aznap kéne leadják a riportot szoval biztos ilyen április közepe fele lesz vagy nemtudom.Amint megtudok valami ujat ami létfontosságu pl helyszin,idő közlöm mindazokkal akik érintettek eme témában mármint jelezték hogy részt vennének a forgatáson.

eleinte aggodtam hogy senkit nem fog érdekelni mivel ugye mindenki szeret viccelődni.gondoltam rá hátha páran vagy ne adj Isten legtöbb emberkét nem érdekli a dolog mert kacsának viccnek fogja fel hogy :ooo persze majd a nagy Russiánboj irt az rtl-nek és ők akarnak is vele forgani.Mondom én se hittem el mikor jött az e-mail.Szinte át is rohantam egyik barátomhoz kocsival mivel nem tudtam elérni telefonon.A TV2-nek is irtam még korábban ugyanigy ezt a témát feszegetve de ők még csak válaszra se méltattak.Az rtl klub-ban legalább volt annyi becsület hogy ne adj Isten azt irták volna hogy nem köszönjük de hála a jo égnek nemcsak hogy válaszoltak hanem nem is akármit hanem azt hogy Forgatnánk:):)Tény hogy idáig jogositványom letételének napja volt az eddigi legszebb életemben és most ez volt a másik.Persze ez sokban mulik azon hogy hány embert tudok beszervezni.Idáig én vagyok 2 barátom a Csernobil Klub-ol ember és innen pedig Jim67 és NightWatch.Tehát idáig 10en vagyunk de jo lenne még több ember.H1SPANT-t is kérdeztem de ő azt válaszolt hogy nem tud jönni SAJNOS.Kár pedig jo lett volna de sebaj.Előre is szeretném neki megköszönni a közreműködését az "IGE hirdetésével"kapcsolatban valamint a bizalmát és a többi tagnak is akit érdekel.Hisz manapság ha kapsz valami levelet rögtön arra gondolsz aha jo vicc,persze.Épp ezért probálok minél több embert meggyőzni és beszervezni hogy ITT A LEHETŐSÉG és nem viccelek.Aki elhiszi annak köszönöm aki meg nem majd magára vessen a riport leadása után......

na az előbbi HSZban a Csernobil klub-ol szo után lemaradt a szám tehát idáig ÉN meg még 2 barátom jelezte hogy jönne akkor a Csernobil Klub-bol 4 ember és innen még ti 2en.Igy jön ki a 9 emberke idáig:):)Megkérdeztem még egy valakit mert ő a munkahelye miatt nem biztos hogy tud de választ még nem adott azért irtam ugymond 10-et.Ugyhogy mondom amint tudok helyszint és időpontot rögvest közlöm mindazokkal akik jelentkeztek hogy legyen nekik is elég idejük jelezni hogy pl:Főnök április X napra szeretnék kivenni egy szabadnapot ha megoldhato.A témát nem muszáj megmondani már ugy értem hogyha valaki azzal állit elő a fönkhöz vagy az osztályfönökhöz hogy Csernobil Riporta megy lehet hogy kinevetés lesz a vége.Lehet mondani hogy........áá nem is tudom ezt rátok bizom ki mit füllent:):):):):):)

RUSSIANBOY":2bh9pq1l mondta:
Tibi:nekem a myvip profilomon van egy video a 2006os Tényekből amikor megemlékeznek a katasztrofárol azt nézd meg hátha találsz valami számodra fontos környezeti mondatot anyagot.....amugy téged érdekelne a forgatás?(ha igen akkor majd a másik topickba válaszolj.)Köszi.

Köszi, a vidóet megnézem eljen .

A forgatás annyira nem érdekel, úgyse tudnék mit mondani. De ha majd meglesz, megnézem :)

RUSSIANBOY":220y2l2i mondta:
na az előbbi HSZban a Csernobil klub-ol szo után lemaradt a szám tehát idáig ÉN meg még 2 barátom jelezte hogy jönne akkor a Csernobil Klub-bol 4 ember és innen még ti 2en.Igy jön ki a 9 emberke idáig:):)Megkérdeztem még egy valakit mert ő a munkahelye miatt nem biztos hogy tud de választ még nem adott azért irtam ugymond 10-et.Ugyhogy mondom amint tudok helyszint és időpontot rögvest közlöm mindazokkal akik jelentkeztek hogy legyen nekik is elég idejük jelezni hogy pl:Főnök április X napra szeretnék kivenni egy szabadnapot ha megoldhato.A témát nem muszáj megmondani már ugy értem hogyha valaki azzal állit elő a fönkhöz vagy az osztályfönökhöz hogy Csernobil Riporta megy lehet hogy kinevetés lesz a vége.Lehet mondani hogy........áá nem is tudom ezt rátok bizom ki mit füllent:):):):):):)

egyébként valami konkrét helyszín vagy valami van már ??

helyszin szempontjából szerintem budapest lenne a legjobb

én például győri gimnazista vagyok, és az ofőm elég rugalmas, szoval szerintem budapest lenne a legjobb, esetleg a paksi atomerőmű.....
Paksi Atomerőműről mi a véleményetek ott nem lehetene?

A másik ami a mániát illeti... :wink: Majd ha találkozunk egyszer megmutatom a munkáimat amiket a fizikatanárommal csináltam, ELTE-n végzett fizikus.....
Például az egyik része: A dózis csökkenése 20 évre visszamenőleg.
Magyarul, én nem csak a filmeket nézem róla és olvasok róla én már a megértésén dolgozok. Ki lehet számolni az aktivitást négyzetméterre lebontva, elnyelt dózist, aktivitást 22 év távlatából satöbbi... én azt mondtam a tanáromnak hogy meg szeretném ezeket a dolgokat tanulni, ő azt mondta, hogy rendben van fiam de ez nem lesz sétagalopp. Talán csak azért ment bele, mert látta a lelkesedésemet. Azóta minden nap konzultálok vele helyesek-e a számításaim. Ami önbizalmat ad ezen a téren az az, hogy helyesek csak hiányosak itt-ott. Azt hiszem koromra tekintettel ezt elnézhetjük, hogy mondjuk egy oldalas számítás után elvesztem a fonalat.... (93-as februári vagyok, de néztek már egyetemistának mert 198 centi magas vagyok).

A tanárom is azért segít nekem ebben szerintem, mert látja bennem a lelkesedést, ha kelll felkelek hajnali 3-kor ha eszembe jut valami egy álmatlan éjszaka alatt. Rengetegszer volt olyan, hogy iskolai tananyagra alig tanultam valamit mert ezt csináltam minden mennyiségben. Ennek láttam is kárát. Ezért van az hogy néha este 10 után ülök neki.

Hátrányaim ellenére, például az hogy nem vesznek komolyan a korom miatt, csak amikor előveszem azt a piros füzetet és megmutatom, hogy mit műveltem eddig, szerintem ugyanolyan komolyan tudom venni ezt a témát. Ezt az RTL-eseknek is elmondom, hogy ez játék ami a számítógépen van , de ami a prypjati lápban van az valóságos, és ha tudatlan az ember akkor veszélyes.

a másik komolyabb téma a kiutazás. Mielőtt bárki bármit mondana felvázolom az előkészületeket dióhéjban.

Első az egészség és a biztonság. Mindenkinek aki ki kíván jönni kötelező orvosi vizsgálaton kell résztvennie, esetleg egésztest-számláláson (20 percen keresztül tetőtől talpig lemérik az ember aktivitását).

Második. A szállás,élelmezés. Szállásra mindneképpen Szlavuticsban kerülne sor, az étkeztetésre is. Ne feledjük az ukránoknál jóval olsóbb minen mint nálunk! Ide sorolhatom az utazást. A buszt hónapokkal előtte le kell foglalni, ami elvisz Szlavuticsig. A buszt ami az erőműhöz visz lehet hogy szolgáltatja a helyi idegenvezetői iroda, ennek utána kéne érdeklődni, HA mennénk.

Harmadik. Az engedélyek. A Zónába nem lehet besétálni mint a játszótérre vagy a kolbászgyárba. Ha jol tudom 2-3 minisztériumtól kell engedély. De ebben nem vagyok biztos ezért is vettem fel a kapcsolatot a kijevi magyar követséggel. Most várom válaszukat.

Negyeik. Szervezés. Mindenkinek aki részt venne az utazásban részt kéne vennie az előbb felsorolt dolgok szervezésében. Ha csak 20-an lennénk az oldalről és még egy 40 fős buszt se töltenénk meg akkor esetleg hozzátartozók között is keresgélhetnénk óvatosan. Testvér, Szülő rokon akit érdekel és vállalkozna rá az is jöhetne.
Most azt gondolhatjátok hogy ez baromi drága. Ha a teljes költséget osztjuk 40-el ( minimum ! ) , figyelembe véve azt hogy az ottani ellátás és élet fele az itteniének talán harmada, nem lenne olyan drága mulatság, persze biztosat csak akkor lehetne modani ha mindennek tudjuk az árát.

Aki jelezni kívánja részvételét egy ilyen úton az előbb mérlegeljen mit tud elvállalni mit szeretne látni,tenni és elérni. Kérem az érdeklődőket így döntsenek! Felelősséggel tartozunk egymás iránt egy ilyen úton, komolyan kell venni minden részletét. várom a hsz-eket :wink:

hát gratula ehhez a nagysikerhez ugy értem engem is érdekelnek a dolgok de én nekem többször kell elmagyarázni mire megértek valamit.A tanárod persze látván a lelkesedést azért segit mert látja hogy nagyon foglalkoztat téged ez a téma és tudásra szomjazol és ez neki is egy jo pont hogy adhat tudást egy lelkes nebulojának.Amugy a riporter is mondta hogy ő is ismeri és tolja a játékot szoval ő is Stalker fan:):):):):):):):)engem leginkább ezek a dolgok érdekelnek hogy milyen hatást gyakorol a sugárzás az állat és növényvilágra hogy alakulhatnak ki mutácios rendellenességek stb......pl az ilyen lelakott lerombolt "itt megállt az idő" tipusu helyeket mint Pripjat nagyon birom mert ilyenkor mindig előjönnek a fejemben a képek amint gyerekek játszottak az utcán amint családok sétáltak ahogy gurult egy VAZ az utcán hazafelé menet szoval ezek a képek igy bevillannak.Pl azt csak nemrég tudtam meg hogy az oriáskerék nem volt használva mivel Május 1-én nyitották volna meg azelőtt mindig azt képzeltem el hogy vajon hány kisgyermek ült fel rá csodálva a tájat és a közelben lévő erőművet.De azt hiszem ezt az infot is itt olvastam a Hardwired-en.Paks:hát azt nemtudom.Nekem az is megfelelne mert elkocsiázok oda és a vidéki emberkéknek is valamelyest közelebbi helyszin volna de szerintem BP lesz(majd meglátjuk) valamint nem hiszem hogy az erőmű előtt jo lenne forgatni ugyanis sokak lehet hogy pánikkeltésnek fognák fel hogy ugye Csernobilrol van szo és a Paksi atomerőmű a háttérben?Bár egyik ismerősőm édesapja ott dolgozik de ha ő is vállalná nemtudom mondhata e valamit az erőműről mármint Paksrol mert gondolom ott is van ilyen cégtitok vagy hasonlo szoval nem hinném hogy csak ugy nyilatkozhat mert teljesen más mikor nekem meséli és más hogyha most X ember látja a tv-ben.Rögtön jönnének olyan kósza hirek hogy előfordulhat itt is meg stb...ez senkinek se hiányzik ugyhogy szerintem BP lesz a helyszin de majd meglátjuk mit mond a riporter.

egyik legjobb barátom édesapja a vezérlőteremben dolgozik... Ebben teljesen igazad van, hogy a háttérben a paksi erőmű lehet hogy félelmet keltene.

a negyedik témával irnék egy pár sort.Szerintem először azt kéne jelezni ki kiván jönni és utána az engedélyekért folyamodni mert ha most mindenki maga szervezi nem biztos hogy időben megkapja vagy pont aznapra.Nemtudom hogy zajlik egy ilyen de lehet hogy én most bemegyek megkapom április 10-re az engedélyt te meg ugyanaznap folyamodsz engedélyért te meg lehet hogy 11ére kapod meg.Tehát most ha mennénk busszal akkor már ott kavarodás lenne hogy pl nekem mai napra szol te meg csak holnaptol jöhetnél be a zonába.Az igaz hogy olcsobb minden viszont azzal is számolni kell hogy esetleges vesztegetés mivel az ukránok szeretik a pénzt és kötöszködnek néha.Pl mikor én voltam kint faterral Ukrajnában fuvart vinni hazafelé a vámos nem akart beengedni csak ugy hogy fate odarakott az utlevél mellé pár pénzt......érted?Tehát hazafelé jövet a saját országomba nem akart beengedni csak egy kis megkenés ellenében.Az is igaz hogy mindenki felelősséggel tartozik a másik iránt viszont aki jelentkezik egy ilyen utra az nagyjábol tudja és azzal hogy jelentkezik rá vállalja a kockázatot hogy esetleg sugárzást kap vagy valami baja lehet mivel ez nem egy Kiskunmajsai Fürdőbe valo utazás :):):):):):) szoval nem veszélytelen az tény.itt pl ütköznének gondolkodásmodok mert én annyira ki akarok oda jutni hogy még az se érdekelne hogyha belehalok.Tudom ez most hülyén hangzik talán őrült vagyok gondoljon mindenki amit akar de persze ezekután lehet hogy lenne olyan aki inkább azt mondja:Köszi nem megyek élni akarok.Na most ezzel nem elbátortalanitani akarok másokat az utazástol csak attol függ hogy ki mennyire akar kijutni.Én pl nagyon kiakarok de nekem a nyelv az egyetlen hátrányom ami miatt nem megy.Az angolt is kikorom ota tanulom de nem megy egyszerűen nem megy.Most egy ujabb nyelv megtanulásába ezekután bele se kezdek.Én viszont mikor mondtam barátomnak hogy kimennék oda és megkérdeztem jönne e ő nemtudom mért.Mig én kimennék mert látnom kell addig lehet hogy ő egy kalandnak fogja fel holott az is de nem veszélytelen.Fater is mondja hogy nekem valszinüleg nincs veszélyérzetem.Lehet...nemtudom.De azt tudom hogyha alkalmam nyilik rá hogy kimenjek oda sulit munkát félretéve akár adnak szabadnapot akár nem rögvest kimennék oda mivel egy nem mindennapi helyszin és elmondhatnám:igen voltam ott.És ez szerintem sokkal többet ér (legalábbis számomra) mint akár egy New York-i akár egy Hawaii vagy egy Párizsi nyaralás.

NHa akkor én is írok magamról én Szegedi gimnazista vagyok (90-es )
és ez a 2. félév az atomerőművekről és ilyenekről szól (vajon milyen témát kaptam..... CSernobilt :)

Szerintem budapest lenne a legjobb helyszín.... mondjuk paksra is eltudnák valahogy jutni de az kicsit húzósabb lenne.

edit 1

szerintem felvehetnénk egymást msn-re aztán ott beszélhetnénk a részletekről

énmég gyereknek számítok, bár többet tudok a témáról mint az átlag felnőtt...ezen a honlapon aki ide ír vagy akit kicsit is érdekel, többet tud az átlagnál erről.

a nyelvtudás, hát igen az egy érdekes dolog. Én idén kezdtem rohammunkában az oroszt, azzal azért megértetem magam ott most már ott tartok, hogy egy csernobilról szóló szövegből megértem a lényeget.

www.chnpp.gov.ua - ezen a honlapon minden fönt van, az angol nyelvű verzió rendkívül hiányos, ezért aki ért a cirill abc-hez annak jo kis nyelvtörő gyakorolás a fris hírek rovat :lol:

msn címen bárki felvehet, akit érdekel a téma vagy szeretne róla beszélgetni! én is bátorkodtam jim67-et és Russianboy-t már felvettem ha nem gond... :wink:

ha olyan helyszín lessz akkor el tudok menni (ahonnan átszállás nélkül van valami) DE ha valahol az ország másik felében (pl: sopron környékéne ) akkor NEM

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul