Infok

igen azt jelenti csak nemnagyon látom értelmét,ha benne lenne gy póló az isten lenne

Nos akkor elmesélem én is mit tapasztaltam. A kíváncsiságom vezérelt így beszereztem egy testpéldányt a játékból, hogy tényleg olyan rossz, mint azt sokan írják. A lényeg, hogy Orosz ver.
Szépen feltelepült nem sokat problémázott, azt tudni kell, hogy sajnos az asztali gépem tönkre ment, így csak laptopon tudtam kipróbálni a játékot, a beállítások olyan medium szintűek. A fűvet és a shadow quality-t levettem, mert nagyon fogta szegény vasat. A gép egy ibm 2giga rammal felszerelve és atixpress kari van benne meg egy mobil 1.5 intel proci, azt hittem, hogy nagyon rosszul fog futni, tévedtem. Némi beállítgatás a részletesség terén, az is olyan közepes, csak helyenként kellett levennem minimumra, de élvezhetően megy.
Aztán indítottam is a játékot, persze amatőr szinten, nos itt kicsit csalódtam, mert annyi a fegyver és a töltény mint az állat. Ennyi a Soc-ban nem volt összesen, kicsit megkönnyíti a dolgot, emberek nem is öltek meg csak egy anomália meg egy vaddisznó.
Kilépéses hiba nem is forudult elő, sem textura sem semmi más, néhol az AI furcsán viselkedett valamint az autoquest lassan reagált, de minden ment a maga útján..
A hangulata a játéknak, amíg jutottam, számomra király, s nem hoz szégyent a stalker fő játékára, miért mondják rá sokan hogy ezt egy rossz játék? Nem tudom max. csak a feszültséget keltik.
Beszéltem más emberekkel, nekik sem lépett ki és ők is inkább az ai-re panaszkodtak, persze megvárom az angol nyelvű változatát a játéknak, mert úgy még is csak élvezetesebb ha érti is az ember mi van, azt nem tagadom, hgy swampland-en volt amikor sokan voltunk szaggatott mint a pokol, de ez csak egy két alkalom volt és sok ai harcolt velem. Persze a swamp a legnagyobb, anno azért sírtunk , mert nem volt swamp, most van, most márs a szar, fos csak tudjuk valamit mószerolni, szidni, véleményem az, hogy mindenki maga próbálja ki s utánna vonja le a következtetéseket, mindig lesznek ezen felül elégedetlen emberek, ezen nem lehet változtatni. Persze aki nem inge ezt nem veszi magára.
Élvezetes legalábbis számomra, az, hogy nem elég szabad?! Nem éreztem volna eddigi barangolásaim során.
Én csak ajánlani tudom mindenkinek, s bőven elég megvenni véleményem szerint az alap játékot, mivel abban van a lényeg minden más matérai csak hab a tortán! :lol:

Metro":150pnrnw mondta:
Tibi, neked működik az artifact detektor? Amúgy van hozzá angol fordítás, én azzal toltam végig.
Ki is tette már valaki, próbáld ki azzal. A ruszkival elég idegesítő.

Nekem mükszik a detector, nemtom neked milyen verziód van, és milyen patch. Most találtam meg a 6. artifactot, és mind a 6 különböző.
Ami nekem van CS, az amióta bemásoltam az angol scripteket, mintha kicsit stabilabb lenne.
Patchel, patch nélkül, ugyanúgy megy, néha kilép, és akkor megint protect.dll-t kell másolni. De a mentések mindig működnek. Most patch nélkül tolom, annyi a különbség, hogy a patcheltbe, a táborokban levő láda tele van töltényekkel, a patch nélkülibe üresek. Vannak azok a fémtáskák, amibe patch nélkül nincs semmi. A patch nélkülibe a mapon nem jelöli a pályatöltőpontokat. Más különbséget, nem vettem észre.

Translator programmal készült angolosítás a játékhoz. Nem olyan vészes, én majdnem mindent megértek vele, akár végig is lehet vele tolni a gamét. Az előzőleg postolt verzió kicsit javítva lett (inventory, képernyőn megjelenő és pda szövegek).

http://www.sendspace.com/file/wshksq

SZERK:
StotheG:
"Ami nekem van CS, az amióta bemásoltam az angol scripteket, mintha kicsit stabilabb lenne."

Nem hinném, hogy az angolosított xml fájlok stabilabbá tennék a játékot, egy darab script sincs bennük.

Nos én is kipróbáltam a CS-t. Igazából nem értem miért kell annyit szidni ezt a játékot! Nekem a sebességgel semmi bajom nem volt pedig nincs erőgépem, sőt a konfigom lassan 4 éves! 1280x1024-ben medium beállításokkal játszottam DX8 módban. Néha megakadt de ezt a kevés RAM okozhatta mert akkor elkezdte tekerni a wincsit, de ez csak 1 pillanatig szokott tartani és nem sűrün. Szóval a konfigom egy 3Ghz-es Pentium 4 proci 1G RAM-mal, és egy 324/213-ról 515/218-ra tuningolt Radeon 9600 (vanak ám tartalékok benne rendesen!). Ez nem egy csúcskonfig de közepes beállítások mellett magas felbontáson is tökéletesen élvezhető a játék. Kb 2 órát játszottam vele és egyszer kilépett a játék. Aki sűrün ment annak nem érdekes. Bár még csak a mocsárban barangoltam (és azt hiszem nem is megyek tovább!) azt kell mondjam nagyon jó a hangulata. Hibát a kilépésen kívül nem tapasztaltam. Illetve nem tudom hiba-e de az autoquest elég sűrűn meggondolja magát. Ez alatt azt értem hogy, volt amikor odaértem az egyik quest helyre kiírta hogy: "The quest cancelled" A hangulat szerintem kitűnő! A detektor pedig működik, viszont csak akkor hasnálható ha pisztoly vagy csavar van az embernél. Csipogni csak akkor kezd ha már nagyon közel van az artefact. Ezek csak akkor láthatóak ha kb 1-2 lépésre van tőlük az ember. Ezt a játékot biztosan meg fogom venni és ezt mindenkinek ajánlom!

Még annyit a GS értékeléséről hogy nem rajongói szemmel tesztelik a játékokat. Tehát nem azt értékelik hogy kimaradt-e a bár vagy sem illetve, hogy honnan nem lehet visszafordulni. Főképp a hangulat, a grafika és a bugok mennyiségéből ítélnek (ami úgy vettem észre nem több mint a Socnál volt, bár még csak keveset játszottam vele!)
Nem kellett volna látatlanban következtetéseket levonni szerintem...
huhh ennyit még nem írtam sosem :) talán nem hagytam ki semmit :D

Véleményem szerint egyre-jobban arra lehet következtetni, hogy sztem gépfűggő a gáma, hogy milyen bugos (bár ez kicsit fura volna), illet persze verziófüggő. Nem tudom hány verzió szivárgott már ki a végleges játékból, vki tudja? De én azt veszem észre, hogy szinte mindenki más bugokat talált, és mindenki más élményekről számol be..

Véleményetek?

Ha már ilyen szépen átcsúszott a megjelenés szeptemberre, akkor a GSC-s bácsiknak nincs kedvük kiadni egy szeptemberi naptárképet is? :oops: Mondjuk vígaszdíjnak... :D

nos nem akrok nagyképű lenni de itt van pár kép tölem :) max felbontás max anntialassing max...minden (kivéve wet surface és füst efektek mert xp-n még nem lehet bekapcsolva..... legkisebb fsp szám az kb 25 volt patch nélkül meg kb 30 )

http://kepfeltoltes.hu/080828/ss_marcel ... es.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/080901/ss_marcel ... es.hu_.jpg

az egyik képen ott van az a híd (amit előzetesebn is láthattunk..... nha próbáljatok oda eljutni... szerintem elsőre nem fogtok :))) )

Jim pontosan milyen géped van, mert szerintem már írtad csak elfelejtettem.... leírnád újra?

Mindenesetre megnyugtató hogy a rémhírek ellenére egy gyengébb gépen is tökéletesen fut a játék. (Nálam:P)

Véleményem szerint egyre-jobban arra lehet következtetni, hogy sztem gépfűggő a gáma, hogy milyen bugos (bár ez kicsit fura volna), illet persze verziófüggő.

A verziófügőségről nem tudok nyilatkozni mert alapból feltoltam az 1.5.3-at viszont szerintem régebbi gépekre jobban van optimalizálva cucc. Fogadni mernék hogy a legtöbb gondja azoknak van akik DX10-ben futtatják a játékot. (Mert ugye ezt utólag toldották hozzá a motorhoz) Szerintem aki megkaparintotta és volt rá lehetőség már csak azért vistát rakott fel hogy full grafikán DX10-zel élvezhesse a játékot. Bár lehet hogy hatalmasat tévedtem ezzel kapcsolatban, de szerintem valami ilyesmi lehet :?

és mit nem engedélyez a dx9 csak a dx10,a füstöt meg az esőt a dolgokon?ennyi?

épp az a baj hogy régebbi gépeken siralmasan lassú (értem ezalatt a dx8-ban való futást. nem is értem minek hagyták benne, ha legalább olyan gép kell a dx8-hoz mint ha dx9 fullba tolnád, de akkor meg ki fog dx8ba játszani.... fura)

Egyik lejjebbi hozzászólásomban olvashatod a konfigom. Nem egy erőgép de nekem gyorsabb mint a Stalker. A töltések legalábbis érezhetően javultak. És DX8-ban nyomom! Azért majd megpróbálom a dx9-et is bár nem sok esélyt látok az élvezhető futásra...

Vissza
Top Alul