Döntse el mindenki miután kipróbálta, én már egyszer végigvittem és le is töröltem, mert nem akarok játszani vele többet, legalábbis most így gondolom.
Az egész játék olyan volt, hogy csak megyek mindenfelé, semmi érdekes nem volt a sztoriban, az egész game arról szólt hogy lineárisan haladok elõre, és lövök, kb minden sarkon egy nagy csapat bandita állja az utadat. Én egy darab videót nem láttam, csak az intrót meg az outrót, lehet hogy valami kihagytam, nem tudom. Szerintem nincsenek benne videók.
Freeplay egyáltalán nincs, már az elején is az van hogy guide teleportálgat össze-vissza, bár tudsz menni level changereken is, de akkor kb minden pályán csak sétálgatsz, mert ha nem csinálod a sztorit akkor nem történik semmi. A sztori lényege elvileg az hogy meg kell találni Strelokot.

Milyen kreatív, ugye?

Na mind1, én például elmentem Agropromba, Yantárba, Dark Valleyba, anélkül hogy csináltam volna a sztorit, és kb nem történt semmi. Az Agroprom underground bejáratát is alig találtam meg, küldetések után tudtam csak a guidével beszélni hogy teleportáljon oda, mert a térképen nem volt jelölve semmi. Imádtam a SHOC-ban azt hogy oda megyek ahova akarok, na ez itt nincs, én még olyat is láttam hogy tele volt erroral a log file, mert úgy mentem egyik pályáról a másikra hogy csak átrohantam.
Aztán kezdtem megint új gamet. Army Warehouse nekem jobban tetszett Freedom bázisként, most már csak pár Zombi stalker van ott, Yantárban a bunker zárva volt, nem jöttem rá hogy hogy kell bemenni, a gyárban Psy Emission, lekapcsolni nem lehet, a Zombik meg valamiért nem lõttek rám. Na mind1, túléltem, de ami Red Forest után van az már tényleg sok, nem hogy semmi Freeplay, az egész fullosan lineáris, az NPP-t meg kb 5 perc alatt megcsináltam, ott annyi a lényeg hogy ott van Strelok, van rajta egy electro anomália, kb olyan mint a Hegylakó, és bele kell lõni egy csomót Gauss gunnal, aztán megfekszik, jön egy scripted blowout, kapod az ending videót, és game over. Nem tudom ki hogy van vele de én nem ezt várnám egy STALKER játéktól.
Random blowout sincsen benne, nem is tudom hogy mit akart a GSC ezzel a játékkal, olyan mint valami Internal Alpha :?
De persze tolja végig mindenki, mivel ez is STALKER...