Rat.
A frakció war. Nézd meg a mappot, ott a mocsárnál vannak kis falvak, egy templom, meg a a vizen levő. tornyos bázis. Összevissza lehet őket foglalni, de egyet muszály, mert csak majd az ottani guide vihet el a Cordonra. A térképen láthatod, hogy azokat a falvakat, egy körbemenő út köti össze, szóval lehet összevissza, de mivel útba esik, ezért jobb sorrendbe. Neked nincs sok közöd a foglalgatáshoz, mert a Clear sky tagok, automatikusan, mennek folalni sorba, több-kevesebb sikerrel. Egyedül nem is nagyon lehet elfoglalni, mert ha nincs ott senki rajtad kivül, addig senkiföldje. Kiirtani nem nagyon lehet frakciót, mert vannak elfoglalhatatlan területek, ahol folyamatosan újratermelődnek. Nektek a fishing house az. Kb egy óra alatt ellehet foglalni a területeket, és mehetsz a Cordonra. Még nem mentem tovább Cordonnál, de ott nem lehet foglalni. Ott a a katonaság PKM-el, ha kiirtod őket, visszatermelődnek.
A fegyó tuning az olyan, hogy javithatsz pontosságán, gyorsaságán, tárméretén, visszarúgásán, és kell rá venni szereléksint a távcsőhöz. Nem látszik a fegyveren, de anélkül nem tudsz rá távcsövet rakni.Nagyon sokba kerül, úgyhogy nem érdemes minden fegyvered tuningolgatni, csak amit huzamosabb ideig fogsz használni, pl ha Ak-74-hez jutsz, azt érdemes. Obokan nem jobb.
Javitás azért jól jöhet kisebb feyvereknél is. Még az elején pár foglalás után, ha részt veszel bennük (magyarul legalább egy embert lelősz) kapsz egy mercenary ruhát, nem egy nagy pláne, de én azért ráraktam ami kell.
A ruhának a sugárzás, elektrosokk, becsapódás... ellenálló tulajdonságán lehet javitani. Lehet könnyiteni a súlyán, külön kell bele venni nightvision, sugárzás ellen gázmaszkot is lehet, nemtom látszik-e mivel nincs külső nézet. Kell venni tárolót az artifactokhoz, különben nemtod őket használni (itt nem az "övére" rakja).