Időkép (időjárási események , viharok... stb )

Jó idő?
Tegnap délután-lehetett úgy 15-16 óra körül-elérte a várost egy vihar. Dörgött,villámlott,én meg úgy húzgáltam szét a vezetékeket ,mint akinek elmentek otthonról. (tudjátok,miért..)
Elég komoly mennyiségű csapadék hullt mifelénk,de a városom északi ,de különösen észak-keleti szektorában-ami egyébként teli van kiskertekkel,fóliákkal,gyümölcsösökkel-mindent szétvert a jég.
Láttam is,hogy a szivárvány alatt ott a marha nagy fehér felhőgomolyag.erősen emelkedik felfelé,mondtam is,"na,ez biztos jeget hoz",hát úgy is lett.

Errefelé is dörgött-villámlott, meg persze ömlött a víz. Az út szélén egy méter széles patak csordogált lefelé :D . (ugyanis kicsit lejt a házunk előtt lévő út, a feljebb lévő vízelnyelőt meg eldugította az őszi falevél, a kht-sek meg még nem értek rá hogy kitakarítsák...)

Na,az sajnos jellemző. Nálunk is megkezdték-tavaly ilyenkor-a vízelvezető árkok közmunkásokkal történő megtisztítását,igazítását,de aztán szépen abba is maradt. Leginkább üldögéltek,eszegettek,vakaróztak,de a munka nem nagyon haladt.(Ezt napi négy órában!)
Már bocsánat,de én rendszeresen végzek fizikai munkát,többek között földmunkát is,úgyhogy kb. tudom,milyen ütem szerint kellene haladni annak,akinek ez a feladata.
Így aztán a vízelvezető árkok,átereszek nincsenek beszintezve,nem folynak sehová,s ebből pusztán az a tagadhatatlan előny bír származni,hogy az olvadékvíz, az eső, a viharok által hozott nagy mennyiségű eső az utcán levő fáimat táplálja,és megmarad a talaj higroszkópossága,s ennek okán nem mozog sehová az épület alapja.
Úgyhogy igazából ami rossz,az valójában inkább jó. Minden esetre érdekes.

Most jövök futásból elég érdekes idő volt. Mikor elindultam kinéztem az ablakon épp elállt a reggel óta szemerkélő eső, és kisütött a nap, gondoltam végre elmúlt a rossz idő. Aztán ahogy kiértem megint elkezdett csöpögni és hirtelen már csak azt vettem észre, hogy kopogott a fejemen a jég :/. Nem volt vészes nem esrett sokáig utána meg csak gyengén szitáló eső volt és megint kisütött a nap. Aztán váltakozva hol esett hol nem és hol sütött a nap hol nem. Aztán felfigyeltem a távolban csúnya sötét fellegekre és akkor láttam meg egy tubát. Csak néztem, hogy mi az, mert először nem akartam elhinni, de aztán egyre biztosabb voltam benne, és végül le is ereszkedett 1-2 perc múltán, és rendes tölcsér lett belőle ami már talán tornádónak is nevezhető. Néztem az időképet:

http://www.idokep.hu/?oldal=live

ott azt írják, hogy csak tuba, de ez a kép az egytem mellől készült és még elég korán ekkor még szerintem én nem is láttam mert amikor én észrevettem sokkal vastagabb volt a teteje, és ahogy ereszkedett le sem vékonyult el csak a leg alja, de egészen biztos hgoy földet ért, mert nyílt terepen láttam és kb 8-10 km-re lehetett tőlem, az egyetemtől meg 15-20. Valahol Bana felett érhetett földet és kb 5 percig lennt is volt. Na midndegy még sosem látta ilyet életemben. Aztán esett megint egy kicsit és végül elállt 5-10 perc után, de csak egyik felől, és ott valami iszonyat erősen kisütött a nap, és egy akkora szivárványt láttam, amilyet még soha. Egészen nagy volt, hatalamas, és szinte világított, kár hogy nem volt nálam gép. Előtte is volt egy fél szivárnyány a szokásos távolságban, viszont amilyet még nem láttam mögötteis volt szorosan 2, tehát egyszerre 4 szivárvány volt látható, és egészen sokáig.kb 10 percig látható is maradt. Szarrá áztam de megérte végülis kimenni, mert ilyen őrült időjárást nem mindennap lát az ember. Vagyis lehet, hogy majd az éghajlatváltozás miatt mindennapos lesz, de eddig nem volt az.

itt estt is meg nem is , sütött is a nap meg stb . Ha szerencsénk lesz akkor az a cella eléri Szegedet is :D

Ma 11 óra 54 perckor kisütött a nap! Hurrá ! Vasárnap óta nem láttuk errefelé.

"Jött egy felhő mi leszállt közénk
És mi nem szálltunk fel oly könnyedéén"

LOL

http://www.idokep.hu/?oldal=hirek&id=801

Pár érdekes kép a vulkáni hamuval fűszerezett naplementéről:

Marek-Nikodem-DSC_5138_1271374065.jpg

Gareth-Pinckard-Sunset-3_1600x1080_1271364022.jpg

Robert-Hoetink-Orangered-sunset-01_1271362369.jpg

Érdekes, hogy a kitörés helyszínén sakri fény is volt:

Kristinn-R.-Kristinsson-067_1270771813.jpg

A végítélet napja immáron közelg. S megmondatott,sokasodni fognak a jelek!

Az utolsó kép olyan mint ha egy tök másik bolygó lenne, érdekes ez a színkavalkád.

A hamu nem tudom hogy pontosan hol jár, de itt most tisztult ki végre az idő.

Nekem nagyon tetszik az utolsó kép.Valami megfogott benne.Ilyennek képzelem a zónában a naplementét.

Vissza
Top Alul