Időkép (időjárási események , viharok... stb )

(Aha,nehogy ő kapcsolja fel már a lámpát. Az magától felkapcsolódik,a villanyóra meg feszes vigyázzban áll,és nem mér,ha Chuck közeleg. Tudjad azért!)

A szenem és a tűzifám még kb. április közepéig gazdagon kitart. A Dávid-féle naptár szerint-ha lehet hinni benne-akkor még negyedik hónap elejére komoly hidegeket és-horribile dictu-még havazást is mond!

Nincs okunk panaszkodni, a németeknél meg szakad a hó és óriási káoszt okoz a közlekedésben, ma mutatták az rtl-en.
Dávid naptáram nekem is volt, de nem igazán jöttek be a jóslatai.

zombimorzsi":2eu2n14k mondta:
A szenem és a tűzifám még kb. április közepéig gazdagon kitart. A Dávid-féle naptár szerint-ha lehet hinni benne-akkor még negyedik hónap elejére komoly hidegeket és-horribile dictu-még havazást is mond!

Nálunk most megy el a 3. autó tüzifa, még kb 1-1,5 köbméter van belőle. Szenet nem használunk. Eddig minden télem 4 autó fát (egy kocsi az 5 köbméternyi fát jelent) tüzeltünk el - árban ugyanott van, mintha gázzal fűtenénk, csak éppen azzal nem lehetne így felfűteni a házunkat. Reménykedem, hogy nem kell még egy autóval rendelni. Most novemberbe üzemeltük be az új kazánt, mert a régi (sajátkezűleg gyártott) 20 év után megadta magát. A "mesterember" ismerősünk aki beszerelte azt mondta, hogy ezzel majd lehet spórolni, mert kisebb a tűztere, meg jobb a víztartály kialakítása is. (Körbeöleli a tűzteret.) Egyenlőre nem igazán lehet észrevenni... Mindenesetre nem a legjobb a helyzet, mert hagytuk kint állni a fát aztán behordtam ugyan januárban, de azóta még nem igazán száradt ki. Most meg nem ad olyan meleget. :?

Jelenleg - 6 C°-ot mutat a hőmérő az ajtóban (!). Bár tény, hogy napközben sütött a Nap, de nem volt meleg ahogyan odakint rendeztem az udvart. Még melegebbet még!

Barin: Igen! :D

Tibi ezt akartam ide most írni. előbb hívott nagybátyám aki hamburgban él és ő mondta hogy ott nagyon nagy hó van. remélem idáig nem jön el

update: Dutch ezt szépen egyidőbe írtuk :D:D

Ma reggel kinézek és havas minden, kb 1,5 cm. Itt Veszprémben -8 C, ezért úgy tünik megmarad.
Tudtam én,hogy még nem kell elrakni a télikabátomat :)
Remélem 15.-ére jó idõ lesz, mert nem akarok másfél órát ilyen idõben eltölteni a koszorúzáson.

pár éve márc 15. akkora hó volt , hogy öröm volt nézni , és az ünnepség előtt elvótunk a hóban :P

Igen,arra én is emlékszem. Előtte valószínűtlenül erős,északi irányból fújó széllel jött a hav,és apró,tűskeként szúrta a képemet a motoron.

Vissza
Top Alul