Időkép (időjárási események , viharok... stb )

jah így már én is tudom kapcsolni Antal Józska meg a többiek tudom hallotról jót vagy semmit se inkább semmit se nem ide illik am se :D

Érdekes ez az időjárás: Európa nagy részébén ,,tombol a tél", mindenhol hó, hó és hó, Magyarországot meg nagyrészt elkerüli. Kíváncsi lennék miért van ez így mostanában...

holnap Converse cipőben akarok menni suliba, szerintetek megéri kockáztatni? :D

Igen, a Kárpátok koszorúja-valóban sok szélsőséges időjárási hatást kivéd. Úgy gondolom,nem véletlenül....Bár az utóbbi időben,mintha kicsit túl sok időjárási anomália lenne jelen. A múltkor láttam félelmetes felvételeket egy un. GÖRDÜLŐ FELHŐRŐL. Emlékezem,ilyet 1999 augusztusában,éppen azon a napon,amikor napfogyatkozás volt,szintén láttam kora reggel a város felett. Hatalmas felhőfront,utána embertelen erejű zivatar.De szerencsére gyorsan továbbvonult!
És ami a cipellőket illeti,én maradok a munkavédelmi bélelt bakancsnál.

olyan szinte minden évben van manapság... időkép.hu galériákban vannak "szépek" ... inkább félelmes mint szép.

REGGELT!!!!! najo nem idegesitem vele Jimet. szoval anomalia egy teljesen ecceru dolog miatt van magyarorszagon. oan ugyanis az orszagunk h nagyon nehez bejutni oda a felhocskenek, DE ha mar bent van akkor ki sem johet mar a felhocske :D :D a 99es napfogyatkozasra emlexem pedig meg pici voltam akkor :D de mar akkor is imadtam a gorogdinnyet(nem tudja vki miert gorog???? miert nem malaj??? vagy sved? vagy francia??? miert pont gorog????) szoval szep napfogyatkozas volt nagyon.

Nos,igen. Az ország-medencejellegénél fogva-különösen alkalmas az un. "okklúziós front" létrejöttéhez. Ilyenkor a szibériai eredetű hideg és az atlanti eredetű nedves frontrendszerek felettünk találkozva képtelenek kimozdulni,borzalmas hideget okozva,gyakori csapadékkal. ilyen volt 1986/87 tele is..A hőmérő higanyszála több helyen -28 fok körül volt.
Hasonló abszurd helyzetet idézhet elő az,amikor a hideg nedves légtömegek csekély légmozgás okán felettünk maradva napokon át tartó ködös ,párás időt okoznak,ami-főleg a nagyvárosok felett-a szmoggal keveredve eléggé kellemetlen,meg egészségromboló is egyben. A legextrémebb ilyen szituáció 1988 kora tele volt,amikor az égbolt valósággal barna színűre váltott a sok szenny miatt.

aza minusz 28 fok nalunk volt most szombaton. oan volt mint a holnaputan cimu filmbe. ellattunk oan messzire h az csak na. gyogyoru szep tiszta ido volt. egy felho nem volt az egen. :D :D vasarnap napkozbenre felhos lett az ege ezert aztan elkezdett melegedni :D

Azért elég félelmetes volt. A tetőről,kb 20m magosról néztem az egészet,s északra egész messzire lehetett látni,s ott világosabb volt a táj,ahol az árnyékkúp nem volt olyan sötét.
Aztán meg elhallgattak a madarak,és gyorsan esett a hőmérséklet is. nem is csodálkoztam rajta,hogy az ókori civilizációkban az embereket ez a jelenség halálos félelemmel töltötte el!

ja, delutan jottem haza a busszal, es egy kicsit erdekes volt a taj errefele. lattad a magasfeszultseg kabeleit aztan oan 50 meter utan nem lattal semmit. egy nagy feher fal kodekent, aztan utana semmit. eleg erdekes volt

én nagyszülőknél voltam , emlékszem , nem mertek kinézni , még a redőnyöket is lehúzták , de valóban szép volt .

Én Balatonon voltam akkor.
Furcsák voltak a színek.A fa,a virágok,az emberek és a házak színei.
Olyan árnyalatokat láttam,amilyeneket se addig,se az útán.

Vissza
Top Alul