Gondolom ekkor energia leginkább egy kisebb gömbvillámban tárolódik. VinoBob,neked már írtam,de a többieknek nem-szóval nem önismétlés-,hogy egy "kalsszikus" villámcsapás már fel is gyújtja a tetőt,és nem áll meg a kémény gallérjánál.(még szerencse...)Érdekes módon a csattanást nem előzte meg semmiféle fényjelenség sem,távolabb lakók pedig azt mondták nekem,óriási robajjal volt. Nekem egyáltalán nem tünt hangosnak pedig....
A szüleimnél-akik melletünk laknak- az ottani számítógép egy az egyben dezintegrálódott,abszolúte hasznavehetetlen,most hoztam el a bevizsgálásból. A rajtuk túl lévő szomszédságban állítólag kiugrottak a villanyórák a dobozból, a közvetlen lábszomszédomnál a falak 10 mp-ig remegtek, az asztali dvd meg kimúlt csöndesen.
Tőlem úgy húsz méterre levő,az útca túl oldalán levő házban gyakorlatilag minden elektromos eszköz beadta a kulcsot,ja ,és hogy érdekes legyen,a szétrobbanó kémény szilánkjai kb. még ugyanilyen távolságban is ott vannak mindenhol,körben.
A gömbvillám jelenség azért nagyon gyanús nekem,mert közvetlen a becsapódás után láttam még két gyöngysorvillámot is.
No,igen. Az a cica mindíg ott van ,ahol én,folyton a nyomomban,hízeleg,"beszél" állandóan.Mivel nem mozdul a terasz környékéről sem igazán,gyakorlatilag ott lakik,ezért elneveztük Portásnak. Több ízben lecsekkoltam a nyári szünetben,s tök mindegy volt,ha késő este,ha kora hajnalban mentem ki-totál véletlenszerűen-akkor is jött elém,üdvözölt. Jó egy ilyen kis kedves jószág a háznál.