Időkép (időjárási események , viharok... stb )

Ajjajjaj megyek eddzőtáborba Sz a r vasra.
Ez önmagában nem is lenne probléma, csakhogy egy panelrengeteg kellős közepén van a szállás, ami egy kollégium dél felé néző ablakokkal, sötítítőfüggöny nélkül.
Ott pedig amúgy is prostituáltmódra meleg van.

Tanácsot kérek, hogy hogyan lehet költséghatékonyan védekezni ez ellen az irdatlan nagy meleg ellen.
Ja és hideg zuhanyt nem lehet venni, mert valamiért szinte forró termálvíz folyik a csapból. lol2

Valahogy old meg az ablak besötétítését,újságot ragasztasz az ablakra,vagy valami.
Edényben vizet az asztalra vagy bárhova,a párolgás hőelvonással jár.
És igyál sokat!3-4 liter víz kell ilyen melegben.

én celofánt vennék(amivel a sütő alját be szoktuk teríteni ) aztán azt szerelném fel valahogy az ablakra.. meg vinnék sört sokat :D ... habár ha nincs hűtő akkor inkább nem .

Jim! PONTOSÍTSUNK!
Szeged város a Köppen-féle osztályozás szerint Cf tipusú,azaz mérsékelten meleg,egyenletes csapadékeloszlással,emelett,ha a Trewartha-féle osztályozást tekintjük,akkor meg D.1. ;azaz kontinentális éghajlatú,hosszab melegebb évszakkal jellemezhető.
Csapdékeloszlási indexe bizony nagyon is szélsőséges 203-867 mm,s ha ezt növényföldrajzi aspektusból értékeljük,akkor az előbbi inkább a sivatagra,az utóbbi meg az erdősült területekre jellemző.
Ezek mellett az ariditási index nem nagyon tér el az átlagos magyarországitól,ugyanis a vegetációs hőmérsékleti középértéke nagyobb,mint 17,5 Celsius fok,s így a terület egészen pontosan meleg-száraz!
A város és környékkének klímája már ezredévek óta arid,azaz száraz,amit az őshonos flóraállományok jelenléte is alátámaszt!
Az,hogy szubmediterránná válik, bizony nagyon is várható és valószínű a globális klimatikus változás miatt,minden valószínűség szerint a következő 10,uszkve 30 évben,de az is lehet,a folyamat sokkal gyorsabban lezajlik majd,ami viszont az ország egyéb tájait is érinteni fogja!
Ijesztő,de 2050-re már 37 igazán forró nap lesz egy évben Magyarországon, azaz ekkor 30 Celsius fok feletti lesz a hőmérséklet. Összehasonlításként azt írják, hogy most még átlagban 22 ilyen nap van évente.

Úgyhogy,javaslom,MOST AZONNAL VEZESSÜK BE A SZIESZTA INTÉZMÉNYÉT,MINDENHOL!!!!

Az alufólia nem rossz ötlet, bár a lavóros megoldástól azért viszolygok, mert lehet, hogy fülledt pára fogja borítani a szobát 20 percen belül, aztán mehetek "Indiána Dzsonszozni" a száradó törölközőkön, hiszen olyan lenne a klíma, mint az esőerdőben.De azért kipróbálom majd, hiszen próba szerencse.
A sokat ivás meg nem lesz probléma, amúgy is elég szomjas típus vagyok.
Köszönöm szépen a segítséget!

Kiscsillag!
Vércukrodat mikor méretted utoljára? Kérdés komoly!

zombimorzsi":2fsew4h6 mondta:
Jim! PONTOSÍTSUNK!
Szeged város a Köppen-féle osztályozás szerint Cf tipusú,azaz mérsékelten meleg,egyenletes csapadékeloszlással,emelett,ha a Trewartha-féle osztályozást tekintjük,akkor meg D.1. ;azaz kontinentális éghajlatú,hosszab melegebb évszakkal jellemezhető.
Csapdékeloszlási indexe bizony nagyon is szélsőséges 203-867 mm,s ha ezt növényföldrajzi aspektusból értékeljük,akkor az előbbi inkább a sivatagra,az utóbbi meg az erdősült területekre jellemző.
Ezek mellett az ariditási index nem nagyon tér el az átlagos magyarországitól,ugyanis a vegetációs hőmérsékleti középértéke nagyobb,mint 17,5 Celsius fok,s így a terület egészen pontosan meleg-száraz!
A város és környékkének klímája már ezredévek óta arid,azaz száraz,amit az őshonos flóraállományok jelenléte is alátámaszt!
Az,hogy szubmediterránná válik, bizony nagyon is várható és valószínű a globális klimatikus változás miatt,minden valószínűség szerint a következő 10,uszkve 30 évben,de az is lehet,a folyamat sokkal gyorsabban lezajlik majd,ami viszont az ország egyéb tájait is érinteni fogja!
Ijesztő,de 2050-re már 37 igazán forró nap lesz egy évben Magyarországon, azaz ekkor 30 Celsius fok feletti lesz a hőmérséklet. Összehasonlításként azt írják, hogy most még átlagban 22 ilyen nap van évente.

Úgyhogy,javaslom,MOST AZONNAL VEZ
ESSÜK BE A SZIESZTA INTÉZMÉNYÉT,MINDENHOL!!!!

meg-hajol ez aztán az írás. a szieszta az felőlem gyühet.... 2050-ig meg van idő aztán van orosz a klánnál majd megdumálom , hogy pár üveg vodkáért cserébe hadd lakhassak nála :D

de a vizes törülköző a tarkódra is jó megoldás... szerintem

Hát asszem valamikor csak volt mérve, de már nem tudom mikor, de nem hiszem, hogy cukorbeteg vagyok.

heh!Azt hiszem,legjobb volna rajzfilmfigurává válni,és elmenni South Parkba. Ott folyton tél van. Rövid időszakokat kivéve,ha jól tudom :D

Igaz igaz!
Bár érdekes lenne, ha Mrs.Gerrison tanítaná az embert... lol2
De én szerintem el tudnék ott éldegélni.

Igen tavaly ilyenkor épp egy nagyon nagy vihar előtt voltunk :) Emlékszem mert hegyaljafesztet elmosta 8)

Harmadfokú hőségriasztás.Phüü...
Éjjel sem hűl le kellemesre az idő.
A Firefox-kiegészítő Forecastfox szerint :
easycapture1z.jpg

hehe, nekem a szobamba van ennyi reggelente :D bar most ment vegig egy vihar nalunk es a 38 fokrol lement 21 fokra a homerseklet szoval minden ajto ablak nyitva van :D

Nekem is ilyen nagyon meleg van a szobámba :S Königs-ét mondjuk tudom miért van meleg :D :D

Neked se hosszú az agyad :D svédországba lakik :D :D

Vissza
Top Alul