Hírek

Sobald eine neue Episode von Stalker angekündigt wird, erfahren Sie dies natürlich umgehend auf GameStar.de. Das Team von GSC Gameworld hatte die Arbeiten an Stalker 2 im April dieses Jahres endgültig eingestellt. Es bleibt abzuwarten, ob ein anderes Studio die Entwicklung fortführen oder ein komplett neues Spiel machen wird.
Röviden: Vagy egy másik stúdió folytatja a GSC leállt fejlesztését vagy egy teljesen új játékot készítenek.
A bitcomposer a játékkészítés jogát (liszenszet) vett, és hozzá a terjesztõi jogot az egész földre.
(Úgy tûnik, hogy az ukránok játékkészítési jogai lejártak és azok visszaszálltak az írópárosra, amely újra
eladta).

megy ám a bullshitgenerátor 1000rel :D a játék jogai nem szálltak vissza senkire, főleg nem a strugatsky tesókra, mivel nem az övéké volt eredetileg sem. a németeknek meg még mindig fingjuk nincs arról, hogy mit vettek meg.

fyi: http://gsc-game.com/

de a stalkert a film alapján csinálták a filmet neg a könyv alapján nem ? Normál esetben úgy néz ki, hogy ha valamit felhasználnak valami máshoz akkor megy a jogdíj a szerző felé. Pl ha a star wars alapján csinálnak egy játékot, akkor a stúdió fizet az IP használatáért. Tehát ha én megveszem a star wars IP-t akkor bárki aki játékot akar eladbni vagy képregényt vagy fogkefét, vagy happy meal menüt vagy bármi mást a star wars égisze alatt annak jogdíjat kell fizetni felém. Na most az a kérdés, hogy ki a stalker IP tulajdonosa ? Ha a stalker kitalálójának Strugatsky-t tekintik, akkor nála kell, hogy legyenek a jogok is, nemde ? Kivétel ha már valaki más megvette, de akkor mit adtak el ?

A filmben a könyvben meg a játékban annyi a közös hogy stalker, zóna meg anomália de nem sok az összefüggés köztük. Nem ismerem a háttértörténetet de szerintem a GSC-sek nem vettek jogokat Sztugackijéktől, nem véletlen hogy a játéknak az a címe hogy „S.T.A.L.K.E.R.” Nem pedig „Stalker” mint ahogy a könyv borítóján is szerepel :) Szóval szerintem itt két külön dologról van szó, egyrészt a S.T.A.L.K.E.R. mint a már meglévő pc játékhoz tartozó jogok meg van a regényhez tartozó jogok mint pl a regényből készült játék, és ezt írják a gsc-game-en is (ha hihetünk nekik márpedig miért ne :) ). Szerintem a bitComposerék egy olyan játék készítésére vettek jogokat amiben a Piknik az árokparton-t játszhatjuk végig vagy pedig a Sztugackij-féle stalker univerzumban játszódó történetet implementálhatnak. Ha így van akkor nem igazán tudom hová tenni :) vagy valami kifinomult jogi trollkodás vagy tényleg nem tudták hogy mit vesznek és majd kapunk egy oldalnézetes mario-klónt amiben a stalkerekkel piknikezhetünk az árokparton :)

A játék az kifejezetten filmadaptáció,mégha a történet és a helyszín nem is ugyanaz, de pl a főhős strelok a filmbeli színészről lett mintázva. A film meg mint tudjuk regény adaptáció. Szal elvileg Sztugackijéknak jogdíjat kellett volna kapniuk a filmért. Az már csak hab a tortán, hogy a SZU-ban akkor nem létezett az IP mint fogalom. De a mai jog szerint a GSC-nek fizetnie kellett volna jogdíjat a játékért valamilyen irányba, vagy megvennie az IP-t, nem tudom hogy ez megtörtént e egyátalán (hogy pl a Metro esetében volt e ilyen azt sem tudom, de pl Star Wars, AvP, ezek mind fizettek, de fordítva is pl a Resident Evil vagya Mortal Combat, Street Fighter stb).

Baromi kíváncsi leszek, hogy mi lesz ebből. Örülnék, ha a Stalker maradna a GSC-nél, és teszem azt, inkább kiadnák először a Smrter 0.45-öt, közben meg fejlesztenék a 2-t.

Valójában nincs köze hozzá, de ha már megint legalább három évet kell várnunk a stalker 2-re, akkor a Gsc-ben lehetne annyi, hogy felkarolja valamelyik tehetséges moddert, és kiadja a modot, mint kiegészítőt.
Ha mindannyian belegondoltok, a leírások alapján a Smrter Pripyat 0.45 az a mod, amelyik tökéletesen összefoglalja az első három S.T.A.L.K.E.R. játékot.
Pótolja azt, ami hiányzott anno a Shadow Of Chernobylból, és ad is hozzá egy csomó új dolgot.

A bitcomposer vett valamit, ők maguk sem tudják mit, de azt hitték abban a valamiben benne van a gsc féle franchise is, és ebbe bele is buktak, mert nincs. Ugyanakkor a gsc honlapján olvasható a hivatalos közlemény, túl van tárgyalva a dolog. (Arról nem is beszélve, hogy még 8havi jogdíjjal (royalty, ki hogy fordítja, de sokpéz) lógnak a gsc-nek a cop kapcsán)

btw a roadside piknik filmjogai is el vannak adva évek óta, tehát azt sem vehették meg, a kör szűkül, a könvjogok nem sokra hatalmazzák fel őket, annyit tudnak, hogy csinálnak egy stalker nevű játékot, a könyv alapján, de semmit nem használhatnak a gsc féle játékból, ha csak nem kötnek szerződést, de szerintem gsc nem fog velük egyezkedni többé.

Én a SMERTER-t sosem fogom tudni komolyan venni.Részben a csontváz kutyák óriás pókok és rosszabbak.Persze sok jó van benne, ki fogom próbálni és biztos jó lesz, de sosem tudom az ilyen apró, de számomra nagyon szemet szúró baromságok miatt 1005-osan élvezni.

Szerintem a pókokkal egyáltalán nincs gond. Maximum egy kis Resident Evil hangulatot kap a játék.
Ezt nyilván azok tudják értékelni, akik anno játszottak a RE 2-vel, annál parásabb játékot nem sokat ismerek :-) A csontváz kutyákkal én sem értek maximálisan egyet, én nem úgy csináltam volna meg őket, mint Smrt.

Resident evil ide vagy oda, ez a S.T.A.L.K.E.R..Más az atmoszféra, nem kell bele RE.Független attól, hogy ki milyen játéknak tartja a Resident Evilt, attól még nem illik bele.De ez csak az én szubjektív véleményem:D

Eléggé régen látogattam erre az oldalra (STALKER 2) ezért kérdezném
vmelyikőtöktől, most akkor lesz sztóker-2, vagy végleg mondjak le róla?

Hát ez jó kérdés, mert én pont a hétvégén néztem utána, van-e friss hír róla. De nem találtam semmit a 2011 -es híreken kívül. Egyszer találtam valamit, hogy 2013 -ban nem adják ki a játékot, de 2014 -re várható lesz. Hát az eddig összegyűjtött infók alapján az lenne a helyzet, hogy semmit nem tudni róla, még a Facebook hivatalos S.T.A.L.K.E.R. oldalon sem írnak erről semmit. Én már úgy vagyok vele, nem nézegetem, majd ha kiadják a sztójcsker 2 -őt, akkor majd tudni fogok róla a Steam -en vagy esetleg a CDGalaxis hírlevelén keresztül. Ja igen, ha Youtube -on vagy máshol láttok olyan videót, amit "állítólag a 2 -ről készítettek" azt ne higgyétek el. Az összes csak egy mod , a leginkább elterjedtebb a Crysis mod, ha figyelmesek vagytok még ki is írja.

Vissza
Top Alul