Hírek

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Én szeretek tákolni :)
Multkor ismerősöm felhív, hogy menjek át, mert rossz a gépe. Nem tudtam, milyen gépe van, gondoltam, hogy normális. Erre megyek és látok egy ilyen minden-egyben apple gépet (tudjátok, a monitor a gép). Na monom ezzel mit kezdjek, még a csavarhelyeket sem találom :)

na várjál cula! mér mi gond van az alkatrészekből összerakott géppel és miért ne lenne jau az grafikai tervezésre. Anyukám tesója 3d tervezéssel foglalkozik meg webdesign-al és teljesen frankó gépeik vannak erre a feladatra és olcsóbb is mint egy MAC masinát megvenni esetenként.

widra":128w3tqw mondta:
na várjál cula! mér mi gond van az alkatrészekből összerakott géppel és miért ne lenne jau az grafikai tervezésre. Anyukám tesója 3d tervezéssel foglalkozik meg webdesign-al és teljesen frankó gépeik vannak erre a feladatra és olcsóbb is mint egy MAC masinát megvenni esetenként.

Az első mondatot nem fogom értelmezni. Azért vesz ilyet, mert azt monda, ez egy faszán összelőtt gép, amiven nem lesz a szenvedés meg szarakodás az XP-vel, hogy félnaponta kifagy valamiért. Egy MecPro esetén megfizeted azt is, hogy nem neked kell az alkatrészek után rohangálni, hanem egyben kapsz egy munkaállomást, ami megbízható és biztosan nem lesznek egymásra háklisak az alkatrészek. Egy MacPro még 5 év múlva is MacPro lesz és nem egy összetákolt valami. Könnyebb eladni.
Más dolog, amikor valaki hobbiszinten rederelget vagy pedig ettől is függ a megélhetése és nem engeheti meg magának, hogy 2 nap után elszálljon a gép... Egyébként meg Kentsfield real power :lol:

Na hogy ne csak OFF legyen ebben a fontos topicban, javaslom a megjelenést kiírni az oldalra, valamint a
http://stalker.hardwired.hu/ssstalker_index_img90.jpg
kép korrigálását. Még mindig nagyon sokan tesznek fel ilyen kérdéseket, hogy egyáltalán megjelenik-e blahblah... az reklámkampány első videóját is kicsit jobban ki lehetne hangsúlyozni, mert ez a hivatalos megerősítés.

Azért hardwerszinten minden összefolyik. Az apple is használ Intel procikat és a grafikai megodásaikban is támaszkodniuk kell PC-s elemekre, szerintem. A PC-n kívüli termékek pont azért drágábbak, mert - ahogyan írva volt - meg kell fizetni azt, hogy minden kompatibilis mindennel. Ettől függetlenül szvsz a pc-n kívüli megoldások a nagyközönség számára halott dolgok, mert pl nem tudom, mit kezdenék, ha maholnap alám tolnának egy mac vagy apple gépet: azt sem tudnám, honnan szerezzek rá programokat, míg XP (és általában windows) esetében ez sosem volt gond.
Elég kacifántosan fogalmaztam, de azért remélem, érthető: a windwos szoftveres ellátottsága sokkal jobb.

Tipp: ha kombinálni akarod a megbízható hardwert a jó öreg XP-vel, vegyél egy PS3-at, emulálj rajta Linux alól egy XP számára alkalmas környezetet és élvezd az eredményt :) SG-n olvastam, hogy megcsinálták :)

pYura":3mek32xu mondta:
Na hogy ne csak OFF legyen ebben a fontos topicban, javaslom a megjelenést kiírni az oldalra, valamint a - KÉP - kép korrigálását. Még mindig nagyon sokan tesznek fel ilyen kérdéseket, hogy egyáltalán megjelenik-e blahblah... az reklámkampány első videóját is kicsit jobban ki lehetne hangsúlyozni, mert ez a hivatalos megerősítés.

Oké.

hispan1":rkucsdzt mondta:
Azért hardwerszinten minden összefolyik. Az apple is használ Intel procikat és a grafikai megodásaikban is támaszkodniuk kell PC-s elemekre, szerintem. A PC-n kívüli termékek pont azért drágábbak, mert - ahogyan írva volt - meg kell fizetni azt, hogy minden kompatibilis mindennel. Ettől függetlenül szvsz a pc-n kívüli megoldások a nagyközönség számára halott dolgok, mert pl nem tudom, mit kezdenék, ha maholnap alám tolnának egy mac vagy apple gépet: azt sem tudnám, honnan szerezzek rá programokat, míg XP (és általában windows) esetében ez sosem volt gond.
Elég kacifántosan fogalmaztam, de azért remélem, érthető: a windwos szoftveres ellátottsága sokkal jobb.

Tipp: ha kombinálni akarod a megbízható hardwert a jó öreg XP-vel, vegyél egy PS3-at, emulálj rajta Linux alól egy XP számára alkalmas környezetet és élvezd az eredményt :) SG-n olvastam, hogy megcsinálták :)

Úgy tervezem nyáron beújítom a gépet (vagy ha nagyon türelmetlen leszek, akkor már lehet, hogy márciusban hozzákezdek) meglesz eg y full jó gép, aztán nem fejlesztem tovább... játékra semmiképpen nem kifizetődő, arra meg ha olyanom lesz tényleg veszek mondjuk 1 év múlva ps3-at... de inkább megpróbálom kinőni :D

Most én is arra játszom, hogy meglegyen egy jó gép, amin a vista jól érzi maát és akkor a játékokat leszámítva egy időre rendben van a hardwer dolog.

Miért jó a vista, azon kívül, hogy elvileg biztonságosabb. Azt mondják 10%-al lassabb, mint az XP. Btw Stalkerrel akkor mi lesz? :(

Én az efféle OS fejlődés rabja vagyok. Pusztán az, amit a vista kapcsán ígértek, és mint kiderült, adtak, engem már lázba hoz. Ahhoz képest a vállalati ügyfelek körében a visszhagja is jó, bár a lényeg janurában dől el. Én egész biztosan felteszem majd és tesztelgetem egy ideig, ha pedig már úgy érzem, mindent tud, amit az elődje (minden tekintetben), akkor teljesen áttérek rá.
Nehogy azt hidd, hogy a 3D-s forgatható ablakok nyertek meg és az egyéb csili-vili megoldások: nekem a vista is kalsszikus nézetben fog futni, de a lényeg az, hogy biztonságosabb, gyorasabb lesz (mert én biztos vagyok benne, hogy gyorsabb lesz). Egyszerűen többmint tud, mint az elődei, így miért ne használnám (majd)?
A dolog másik része, hogy előbb-utóbb váltani kell. Minek szenvedjen az ember majd 2 év múlva, ha megteheti az átállást akkor is, mikor neki az megfelelő. (Anno én is sokáig elvoltam a win98-al, az XP mellett. Ma már csak nevetek magamon, mert egyszerűen azért nem váltottam, mert egy ideig mindetn meg tudtam oldalni 98 alatt is. Közben meg elment mellettem a szoftvervilág.)

Megint OFF:

Láttam tesztet, legjátszódik ugyanaz mint pár éve XP-vel... bonyolultabb, progamok alatt lassabb. Persze ha támogassa normálisan a 64bitet ez még visszajöhet, egyedül emiatt vagyok kiváncsi a vistára. Kinézetet leszarom, mostani is jó. Én tartok tőle, hogy nem lesz még egy jó darabig normális drivertámogatása, mint az XP-nek és ezért nem lesz érdemes azonnal váltani... ne legyen igazam.

Oldalt a várható megjelenésnél még mindig Q1 van kiírva... csak jelzem :roll:

Én is csak a rendes, 64 bites driver támogatástól tartok. Mármint a sebességétől, hogy milyen gyorsan jelennek meg a szükséges illesztők.
Az észrevételt észrevettem, javítottam :)

pYura":1r1jkw9g mondta:
widra":1r1jkw9g mondta:

Az első mondatot nem fogom értelmezni. Azért vesz ilyet, mert azt monda, ez egy faszán összelőtt gép, amiven nem lesz a szenvedés meg szarakodás az XP-vel, hogy félnaponta kifagy valamiért. Egy MecPro esetén megfizeted azt is, hogy nem neked kell az alkatrészek után rohangálni, hanem egyben kapsz egy munkaállomást, ami megbízható és biztosan nem lesznek egymásra háklisak az alkatrészek. Egy MacPro még 5 év múlva is MacPro lesz és nem egy összetákolt valami. Könnyebb eladni.
Más dolog, amikor valaki hobbiszinten rederelget vagy pedig ettől is függ a megélhetése és nem engeheti meg magának, hogy 2 nap után elszálljon a gép... Egyébként meg Kentsfield real power :lol:

én sem azt mondtam, hogy nem ebből él jóember! hanem nem csak olyan gépet érdemes venni, amelyet már összeválogatott hardware elemekből építettek fel. Sorry , de nem csak ikszpét használnal, hanem linux-ot nyomatnak inkább, mert arra is van elég fasza szerkesztőprogram, igaz a fontosabb dolgokat xp- nyomják. A lényeg mégis az, hogy nem a windows rossz részeben , hanem a kedves 1bites userok. Nem tundak szolgáltatás szinten bellítani semmit a rendszeren. Az biztos, hogy nagyon sok felesleges elemet raknak bele a szórakozatás miatt. Ezért én otthon is a server 03at használom. lényegében ugyan az, mint a xp, de a kernel és a hal is kicsi jobban át van benne gondolva és kevesebb memóriát is használ. Na nem baj éjjenek az 1bites userok... :roll:

widra":2ruyc5dr mondta:
én sem azt mondtam, hogy nem ebből él jóember! hanem nem csak olyan gépet érdemes venni, amelyet már összeválogatott hardware elemekből építettek fel. Sorry , de nem csak ikszpét használnal, hanem linux-ot nyomatnak inkább, mert arra is van elég fasza szerkesztőprogram, igaz a fontosabb dolgokat xp- nyomják. A lényeg mégis az, hogy nem a windows rossz részeben , hanem a kedves 1bites userok. Nem tundak szolgáltatás szinten bellítani semmit a rendszeren. Az biztos, hogy nagyon sok felesleges elemet raknak bele a szórakozatás miatt. Ezért én otthon is a server 03at használom. lényegében ugyan az, mint a xp, de a kernel és a hal is kicsi jobban át van benne gondolva és kevesebb memóriát is használ. Na nem baj éjjenek az 1bites userok... :roll:

Ha megteheted, hogy veszel egy megbíható rendszert a szenvedés helyett, akkor miért ne tennéd?! Nem leszel tőle semmivel kevesebb, nem kell itt 1bitezni.... Erről nincs értelme tovább beszélni!

lol: 1bites user :)

widra: milyen a támogatottsága ennek a server 2003-nak? (driverek, programok, minden; mi az, ami nincs rá, de van az XP-re)

Csak mert én is gondolkodtam anno, hogy azt kéne használnom de aztán valamiért lebeszéltek róla, nem is tudom, miért. De végre egy ember, aki használ ilyet.

Kihírdettetik:

Elvi megállapodás született a stalkerfan.extra.hu oldal szerkesztőjéve, Widrával arról, hogy az ő stalker oldala is ezt a fórumot használja hivatalos fórumként.

A részletek még tisztázásra várnak, de ennek az egésznek az volna a lényege, hogy a majdani stalker közönséget ne osszuk meg több fórumra, hanem bármelyik stalker oldal helyet kaphasson itt. (az oldalak kapnak egy külön kategóriát saját ügyeik - kritikák, oldallal kapcsolatos hozzászólások - intézésére és az oldalak szerkesztői - oldalanként max1 ember - moderátori rangot nyernek az összes szobában - illetve a saját szobájukban kizárólagosan rendelkeznek ezzel). Nem kell aggódni, csak megbízható oldalak és emberek csatlakozhatnak a fórumhoz, de szerintem ezt Widra és az oldala bőven kiérdemelte.

A részleteket még nem beszéltük meg, csak azért írom ezt ide, hogy a többiek is tudjanak a dologról.

ez egy hír volt

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul