Hálózatok

Mind a 2 gépen renszergazdaként vagyok fent , de kibaxtam vele , mer megosztottam a netbookon azt a könyvtárat ahova akartam másolni , és pc-ről áttolom rá a xarokat így működik :)

Már egy ideje gondolkoztam egy házi készitésű mini serveren (főként ftp) de mivel nem akarom hogy sokat fogyasszon mint pl egy guberált p3 -as vagy esetleg nas(ami amúgy 40 rugó).... viszont vmi rémlik azzal kapcsolatban hogy van egy másik alternatíva csak nem jut eszembe a neve de kb így néz ki a "drágaszágom" =>Szal amire kiváncsi lennék hogy ennek az eszköznek mi a megnevezése,mit tud,és a 2 legfontosabb mennyit fogyaszt(ránézésre mondjuk nem tűnik soknak) és milyen áron lehet beszerezni? 8)

NEW-Thin-Client-font-b-Computer-b-font-Fanless-font-b-Mini-b-font-PC-with.jpg

Ez az eszköz legjobb tudásom szerint netbox néven fut, és általában linux vagy android fut rajta, általában 2,5"-os vinyók szoktak benne lenni meg némi flash memória az operációs rendszernek. Ha jól tévedek, akkor a Raspberry Pi is ilyen technika.

Jericho: szori hogy nem válaszoltam pm-re de csak most lett egy kis szusszanatnyi időm hogy fórum közelbe kerüljek :)
Szerintem ami inkább neked kell az egy olyan router amire lehet hdd-t kötni, a tp-linknek vannak ilyen cuccai de kezembe még nem volt ilyen
http://www.tp-link.dk/products/details/ ... L-WR1043ND
legalábbis ha jól értem neked csak a fájlmegosztás lenne a fontos és ez így ár/érték/fogyasztás/funkcionalitás tengelyen lenne legoptimálisabb a cél szempontjából :)
De ha mindenképp egy külön pc-t akarsz és nem szeretnél barkácsolni akkor 45-ért már kapsz egy használt mac minit :)

Vissza
Top Alul