Gépigény

Az én gépemen - AMD 5200+ (2,7Ghz) dual core, 2 GB ram, Radeon 4670 1GB - 1024x768 -as felbontáson simán fut. A dinamikus fények bekapcsolva, ill. minden maxon kivéve az élsimítást ( az csak a feléig ) és a fűárnyékot ( az off ).

1024*768-ban 4670-el tökéletesek a beállítások :D

Ok kösz a válaszokat, sztem a videókarim tul gyenge és most fogok venni egy Sapphire ATI RADEON HD4850 -t...

Ha 4850-est veszel akkor ajánlom hogy toxicos verzióját vegyél mert annak jobb a hűtése és jobban is megy prohadrweren olvastam talán de már nem emlékszem

Szevasztok!

Egy hihetetlenül ritka problémával fordulok hozzátok, mégpedig azzal hogy hihetetlenül szaggat a játék :)
Viccet félre téve, biztosan sok okos dolgot leirtatok a sok oldal folyamán,de remélem nem haragszotok meg ha nem olvasom végig ezt a rengeteget.

a gépem:
AMD A64 3000+
2*1Gb Ram 400
Ati 9600Xt 128Mb

Amikor csak 1 Giga ramom volt,és jó pár Windows-al ezelőtt a Soc egész játszhatóan elfutott 1024*768 , közepes beállítások mellett is, de most a SoC is meg ez a CS isnagyon szaggat, 2-3fps-el megy, winXP-n is, és most Win7-n is
Tudnátok mondani néhány ötletet amivel játszhatóvá tehetném?
előre is köszönöm!

Szevasztok.
Játék közben kidob a gép a Windosba mi lehet a baj? (Gyári lemez.)

Endeavour":3q3r5r0y mondta:
Szevasztok!

Egy hihetetlenül ritka problémával fordulok hozzátok, mégpedig azzal hogy hihetetlenül szaggat a játék :)
Viccet félre téve, biztosan sok okos dolgot leirtatok a sok oldal folyamán,de remélem nem haragszotok meg ha nem olvasom végig ezt a rengeteget.

a gépem:
AMD A64 3000+
2*1Gb Ram 400
Ati 9600Xt 128Mb

Amikor csak 1 Giga ramom volt,és jó pár Windows-al ezelőtt a Soc egész játszhatóan elfutott 1024*768 , közepes beállítások mellett is, de most a SoC is meg ez a CS isnagyon szaggat, 2-3fps-el megy, winXP-n is, és most Win7-n is
Tudnátok mondani néhány ötletet amivel játszhatóvá tehetném?
előre is köszönöm!

2éve én is egy hasonló géppel toltam, erre nincs sok megoldás sajnos , érdemes lenne komplett gépet cserélni , ha nem akkor még 1gb memóriát , azt 9600xt cserélni 6600gt-re (használtan elég olcsón lehet kapni ) , a procit kicsit magasabb órajalen hajtani (tuning , vagy csere ) , win 7 lecserélni xp-re.

Qli: ez sok minden miatt lehet kérlek írd le bővebben a problémát

Amd 64-eseket nem ajánlott túlhajtani csak akkor ha erős a hűtőd mert ezek még rohadt gyorsan melegszenek és csak szétcseszné a lapodat. Nekem is volt amd procim meg egyik haveromnak is de túlhúzásnál beadta kulcsot.

Qli: fel van pathcelve? mert ha nincs akkor lehet hogy azért de írj róla bővebben is mert így elég nehéz segyteni

nem azt mondtam , hogy 3ghz-en pörgest , de abbol a 3000+-ból 2,4 ghz stabilan ki lehet hozni .

Én azt hittem hogy 3 gh gondolsz. ja 2.4 gyet de még 2.6 is biztonságosan kilehet belőle hozni

mert ugye az amd athlon 64 3000+ effektíve 1,8ghz-n megy , és akinek volt egy kis esze az anno cserélte a gyári hűtőt .

Jim67,vic! a proci tuningján én is gondolkoztam, de konkrét leirást a tuningrol nem találtam sehol igy nem mertem belevágni, 2033Mhz ig toltam fel de nem mertem ugyhagyni nehogy instabil legyen, ekkora a hőfokkal nem volt gond 37fok körül volt a proci ha ment a ventilátorja,
Tudnátok nekem pár linket adni ahol leirják ezeket a tuningokat? mert én csak az fsb-t meg a feszt tuttam állatni mást, előre is köszi!

az oprendszerről amugy, netmom miért kéne lemondani, win7el jobb egy kicsit, legalább a video nem akadozik az elején :)

Ilyet még nem b*sztam...

Noti vga: Megpróbáltam Dx9-ben (?) full dinamikus világítást betolni. Sikerült is, 5-10 fps-el, és rendesen akadozott, illetve akadt. Na itt mondom valami nem okés...

Nézzük csak meg Dx10-be: 20fps körüli értékre felugrott az fps szám. Az akadozás is megszűnt, viszont bármi hirtelent csinálok, be-be akad.

Mivel valamit már tudhat a gépecske is, hátha feltudom húzni élvezhetőre a játékot, így valami ötletetek nincs, hogy a vga lenne a kevés neki, vagy a proci, esetleg a memória? Vesződjek-e vele, vagy tegyem vissza a grafikát, bár nem lenne rossz a dx10.

Vga: HD3470 + HD3200 cfX-be.
Cpu: Amd Athlon 64 x2, QL-62 2ghz
Memória: 1x2gb 800mhz, bár az alaplap csak 667-en bírja el.

A Vgád ne bírja még nekem is szagatott mikor hirtelen mozogtam igaz én mindent fullra húztam fel és dx 10.1-ben. Igaz a vgám az 3850-es

Nem kötözködni akarok, de a Crysis-on, az árnyékok-on kívül, 800x480-ba, minden very highon van és 25-30fps-el virgonckodok. Tehát csak tudok vele valamit csinálni.

Egyébként, ha felnyomom az árnyékolást low-ról medium-ra, a 25-30fps-ből 10-15 lesz :D

Akkor próbáld meg a látási távolságot csökkenteni meg az élesítést is vedd lentebb ezekkel biztos sikerülni fog ja za árnyékolást is nem árt kisebbre venned

Na csóval:

Bármit állítgattam, nem történt semmi, kivéve, ha az objektumok részletes megjelenítését, illetve az élesítést állítgattam. Bármi mást állítgattam, se fps növekedés, se csökkenés. Így hát mindent maxra felhúzva, kivéve az élesítést, az 0, illetve az objektumok részletes megjelenítése felesen van, így a kezdő falucskában 18-25fps között mocorog az fps szám, lejjebb sehogy nem ment, viszont 25 fölé ment, de átlagban 18-25.

Miután kimentem az első "küldetésre", az átlag fps szám 35-45 között alakult, tehát terepen totál játszható. Mikor beütött a vörös vihar (Nem tudom a nevét :lol: ), semmi nem változott, tökéletesen futott, 0 akadás. Majd kiderül, mi lesz később, ha vannak nagyobb városkák, lehet lejjebb kell venni az objektumok részletességét.

Illetve, mikor lejjebb vettem, az fps szám átlagosan 24-28fps körül van, de mivel iszonyat randa lett így, mivel a látótávolság maximum, a kidolgozottság núdli, így kénytelen voltam kompromisszumot kötni.

tommyking9228":8dkzus8c mondta:
Nem kötözködni akarok, de a Crysis-on, az árnyékok-on kívül, 800x480-ba, minden very highon van és 25-30fps-el virgonckodok. Tehát csak tudok vele valamit csinálni.

Egyébként, ha felnyomom az árnyékolást low-ról medium-ra, a 25-30fps-ből 10-15 lesz :D

800*480 , azért az kicst ciki , ha nativ hd felbontásban tudnád ezt produkálni , nos az dúrvább lenne

Vissza
Top Alul