Fegyverek

pYura":1i9nad1l mondta:
MOA, ez valami standard?
Az. Minute Of Angle, vagyis szögperc. Megadja a fegyver szórását, 1 MOA azt jelenti, hogy a fegyver szórása 100 méteren 1 inch (2.54 centi).

PSG-1-es G-3 alapokon nyugszik, gyakorlatilag annak a fegyvernek a mesterlövész változata, ami igencsak megbízható fgyvernek számít, a nyugat kaalsnyikovjának is nevezik, megbízhatósága, koszálló képessége vetekedik a Kalasnyikovokkal, a PSG-1-es pontossága a forgó-tolózáras puskákhoz mérhető, öntöltő létére, na mondjuk nem egy M700-as vagy DSR-1-es-hez kell hasonlítani.

Amik otthon vannak vadászpuskák mind 1MOA-n belül vannak akkor :D (géppel lőve)

Aham. Ebből kb. le lehet szűrni, hogy mi az a 2 MOA. SVD Dragunov egy rohadt pontatlan vacak. Tulajdonképpen tényleg semmire sem jó a fegyver.

kick":9zyhr1yj mondta:
A Hydroshock lőszer lövedéke kettős rendeltetésű speciális lövedék, egyik feladata, hogy nagy sérülést okozzon, ezért leválik a köpeny, másrészt a köpeny egy acélmagra van ráhúzva, aminek jó az átütési képessége, ezért korlátozott mértékben képes golyóálló mellények átütésére is. Majdnem ugyanazt udja, mint egy expandáló lövedékek, csak korlátozott páncél átütéssel.

Köszönöm. :wink:

kick":2uaou0r8 mondta:
Aham. Ebből kb. le lehet szűrni, hogy mi az a 2 MOA. SVD Dragunov egy rohadt pontatlan vacak. Tulajdonképpen tényleg semmire sem jó a fegyver.

Franc se gondolná, hogy ennyire pontatlan :S De úgy hallottam, hogy Dragunovot szerelik olyan "távcsővel" aminek nincs nagyítása, csak "élesebben lehet látni vele" :D Gondolom polárszűrős lencse meg szálkereszt és ennyi :) Mesterlövészeknek úgyis jó szemük van ^^

Nem a galil a nyugat kalasnyikova? (kötözködni csuhajj de jó! :D )

Nem, a G-3-asra mondják, majdnem egy időben jelent meg, a Galil egy kalasnyikov koppintás izraeli oldalról.

Feltettem most a BF2-t kicsit noszalgiából. Fu mennyire gyenge a fegyverek kidolgozás STALKER-hez képest lol2 meg a grafika is egyáltalán, STALKER sokkal élethűbb szem1

A Dragunov szegény csak hideg verejtékes álomból hirtelen felébredve nevezhető mesterlövész puskának a már lent említett okok miatt. (pontatlanság stb.) Ugyebár az öntöltő puskák eleve pontatlanabbak. De azért nem kell leírni. Megbízható, és használható fegyver, még ha nem is szigorú értelemben vett mesterlövész puska. Amúgy tapasztalatom szerint egy "átlag" ember már mindent mesterlövészpuskának hív, ain van távcső. M 16-osokra is szereltek távcsövet, mégsem mesterlövész puskák. :-)

phoenikshun":epq3o6kv mondta:
A Dragunov szegény csak hideg verejtékes álomból hirtelen felébredve nevezhető mesterlövész puskának a már lent említett okok miatt. (pontatlanság stb.) Ugyebár az öntöltő puskák eleve pontatlanabbak.
...mint a forgó-tolózárasok, egy lövetűek, stb. De azért egy PSG-1-es a 0.8 MOA alatti teljesítményével azért eléggé impozáns! Amúgy nekem a DSR-1-es a kedvencem :) Kár, hogy kb. 2 millától kezdődik az alap modell ára...

kick":3ux6llh3 mondta:
phoenikshun":3ux6llh3 mondta:
A Dragunov szegény csak hideg verejtékes álomból hirtelen felébredve nevezhető mesterlövész puskának a már lent említett okok miatt. (pontatlanság stb.) Ugyebár az öntöltő puskák eleve pontatlanabbak.
...mint a forgó-tolózárasok, egy lövetűek, stb. De azért egy PSG-1-es a 0.8 MOA alatti teljesítményével azért eléggé impozáns! Amúgy nekem a DSR-1-es a kedvencem :) Kár, hogy kb. 2 millától kezdődik az alap modell ára...
Lentebb már ezt leírtátok, fölöslegesnek láttam tovább görgetni a kérdést. :-)
OFF
Kick: Az aláírásod konkrét személynek szól, vagy ez már általános?

Úgy általában, az veszi magára, akire ráillik. :wink:

kick":8j8xheyu mondta:
Amúgy nekem a DSR-1-es a kedvencem :) Kár, hogy kb. 2 millától kezdődik az alap modell ára...

Miért ilyet magánszemély is vásárolhat? Nem hiszem :roll: öntöltő fegyvert nem lehet vadászatra használni :)

Nem vettem magamra, csak érdekelt a dolog. Munka miatt régen jártam erre.
PYura: Külföldön lehet hadipuskákra megtévesztésig hasonlító fegyvereket vásárolni, természetesen csökkentett tárkapacitással, és sorozatlövés nélkül.

phoenikshun":199y7cjo mondta:
A Dragunov szegény csak hideg verejtékes álomból hirtelen felébredve nevezhető mesterlövész puskának a már lent említett okok miatt. (pontatlanság stb.)

Jaja, az SVD Dragunov alapvetően egy relatíve pontos hadipuska, ami jól bírja a mostoha, harctéri körülményeket, és nem egy precíziós műszer. Inkább sharpshooter, mint sniper feladatokra jó, pont ahogy az M16 távcsöves változatai.

pYura":l3xx3f53 mondta:
kick":l3xx3f53 mondta:
Amúgy nekem a DSR-1-es a kedvencem :) Kár, hogy kb. 2 millától kezdődik az alap modell ára...

Miért ilyet magánszemély is vásárolhat? Nem hiszem :roll: öntöltő fegyvert nem lehet vadászatra használni :)
DSR-1-es nem öntöltő puska :D Egyébként vásárolhatsz, ha van rá megszerzésid, nem tiltott kategória.

phoenikshun: Ez így nem teljesen igaz, Svájcban, Finnországban, Szlovákiában, Csehországban, Finnországban, Norvégiában, USA bizonyos államaiban meg még néhány országban ami nem jutott eszembe, tarthatsz automata fegyvert is, hangtompítót, csaknem bármit. Ez is külföld. :wink:

csakb":6xxzb8uy mondta:
phoenikshun":6xxzb8uy mondta:
A Dragunov szegény csak hideg verejtékes álomból hirtelen felébredve nevezhető mesterlövész puskának a már lent említett okok miatt. (pontatlanság stb.)

Jaja, az SVD Dragunov alapvetően egy relatíve pontos hadipuska, ami jól bírja a mostoha, harctéri körülményeket, és nem egy precíziós műszer. Inkább sharpshooter, mint sniper feladatokra jó, pont ahogy az M16 távcsöves változatai.
Kb, annyira pontos, mint egy AK. Mesterlövész puskánál meg sztem nem feltétlenül szempont a jó kosz állóság, pucolni kell a fegyvert és kész.

Csak nem biztos hogy harci körülmények között lesz arra idő ,hogy lecsücsülj suvickolni, bár nagy a valószínűsége. A Dragunov pedig tényleg nem mesterlövész, hanem designated marksman kategóriás puska.

dzsonwoo":hl40napo mondta:
Csak nem biztos hogy harci körülmények között lesz arra idő ,hogy lecsücsülj suvickolni, bár nagy a valószínűsége.
Van idő rá, a lövészárok harc és több napos megállás nélküli ostrom már nem dívik, de sztem még akkor is lehet egy fél órája az embernek ilyesmire, sőt, egy forgó-tolózáras "klasszikus" mesterlövészpuska még annyira sem kosz érzékeny, mint egy öntöltő Dragunov!

Vissza
Top Alul