Fegyverek

Érdekesség képpen elmondom,hogy a magyarok is alkalmaztak puskagránátvetőt ami neve az AMP.A puskagránát egy részét a csőbe kelett előről becsúsztatni és egy spec vaklőszerrel vetették ki.
A hibája annyi volt,ha nem csipőből inditottad akkor hiába volt a hátralökést csökkentő tus a válhoztámasztás szöge olyan volt, hogy képes volt kiakasztani a vállad.
Azt is sokan kérdezik mi értelme a hármas sorozatnak?
Talán kicsit előröl indulok,de két dolog miatt fejlesztették ki!/tudtommal/
1) A vietnámi háborúban szomorúan tapasztalták hogy a tűzpánik hatására / tűzpánik:mikor álltalánban a katonák az első csatájukat vivják hajlamosak a katonák sorozatban addig huzni az elsütő billentyűt amig lőszer van a tárban/ a fegyverek üresek mire a roham odaér és sok ami katona igy lelte halálát.Ezért az új M 16 osba már csak 3 as sorozatot tettek.
2) Minden lövedék becsapódásakor van egy sokkhatás ami ájulást és halált is okozhat/az ember teste 70 % viz és a becsapódáskor az idegvégeg eliptikusan kicsapódnak mint az ostor ami sokkolja az agyat/
Kiszámolták,hogy ha rövid időn belül 3 becsapódás van a sokkhatás biztosan ájulást okoz./harcképtelen vagy halott ellenség/
Na persze itt jön be az 1000 m/s feletti lövedék becsapódáskor szinte biztos az ájulás vagy a halál.Na persze ezt a sebességet nem könnyű elérni és többnyire ezért csökkentették az ürméreteket 5 mm környékére.
Na persze ezt a lőszert még egy ág vagy levél is képes eltériteni.
Valaha beszélgettem egy Afganisztánt megjárt orosz katonával aki elmondta,hogy afganisztánban nem csak hegyek vannak,hanem dzsungelek is és itt minden esetben két AKval mentek a régi /7,62 mm es/
és az ujjal.Elmondta,hogy a dzsungelben pontos és átható lövéseket a régivel produkálták az ujjat nem tartották megbizhatónak.

Valóban nem kioktatás célból intéztem a hozzászólást, inkább csak pontosítottam, az elején írtam is, picit megcsapta az orcámat a sok fegyveres kijelentés, ha az nincs, sztem hozzád sem szólok, mert látszik, hogy sokat tudsz a témáról.
Tűzcsapásról: Ez pont így van, ahogy mondod, de azóta szerencsére rájöttek ,hogy nem a fegyvert kell megváltoztatni, hanem rendesen kéne kiképezni az embereket, szerencsére az M-16A2 és M-16A4 óta már elhagyták ezt a csak egyes lövésre és tűzcsapásra alkalmas trigger group típust, az M-4A1-es és várható váltótípusai, mondjuk FN SCAR már nem ilyen. Érdekes pl. hogy sok európai gyártó a full auto üzemmód mellé integrálta a tűzcsapás állást is, pl. FNC, HK G-36, hogy csak néhány újabbat említsek, asszem a francia FAMAS is rendelkezik ilyen állással, de egyik sem olyan, hogy csak egyeslövés és rövidsorozat, ez az amcsik részéről meddő próbálkozás volt. További érdekesség, hogy a HK G-36-os esetében 2 lövéses a rövid tűzcsapás.

Aztán vaklőszer. Ilyen nem létezik, ezt sajnos még a hadseregben is hibásan oktatják, a lőszer olyan töltény, ami ki is lő valamit, van lövedéke, a vaktöltényből ez hiányzik, ugyanúgy nem lőszer a gáz-risztók tölténye sem, sem a paintball/airsoft lövedék, sajnos nagyon sokan hibásan használják ezt a kifejezést és mindent lelőszereznek. Minden lőszer töltény, de nem minden töltény lőszer.

Az AMP meg ha jól tudom nem terjedt el, a körülményes harctéri alkalmazások miatt főleg, csak nagyon kevés, kvázi prototípus létezik belőle. A gránátja valóban sokkal hatékonyabb, mint egy cső alatti párhuzamosított gránátvető gránátja esetében, de használata is sokkal körülményesebb, csaknem az összes modern hadseregből kiveszett a puskagránát a 2. világháború után. Ezeket valóban csípőből, de leginkább a földre támasztva lőtték ki. :)

Off:
A tűzcsapás annó pont azért készült el, mert nem volt idő rendes kiképzésre. :-)
Amúgy pl.: a Steyr Aug-on még tűzváltókar sincs, hanem az elsütőbillentyű elhúzásával lehet egyes lövésről sorozatra állni.

Ezért is írtam, hogy azóta rájöttek, hogy rendesen kell kiképezni a legényeket. Egyébként a vietnámi háború során jöttek ezek a harci pánikos tapasztalatok és ugye az M16A2 meg asszem 1982 körül készült el, erre nem emléxem pontosan, a lényeg, hogy erősen megkésett.

Hali!

Ez most csak photoshop-os kép vagy ilyen fegyó tényleg van a játékban?

stalker02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nincs benne a játékban, mert mod-al előhozható az összes fegyver és nem volt közte, mikor megnéztem.

Gyerekek megőrülök! Leirok valamit mikor el akarom küldeni jelszót kér és eltünik az adat!Van valahol mentés?

legjobb fegyver az ak74 hangtompítóval+gránátvetővel+ távcsővel
és az LR-300ml ugyanezekkel felszerelve+ páncéltörő golyók :D

Meg a speckó AS VAL. :wink: Ja, meg a TOZ-34-es. Két-három métereket repülnek tőle az emberek néha, és sokszor elég az a két lövés.

Pedig egy fegyverrel csak akkor lehet olyat lőni, hogy elrepüljön az ember (mint a filmekben is), ha maga a lövést leadó is elrepül :) .

Amúgy a hidroshock golyók miben különböznek a sima golyóktól? Piszolyba valóak, de nem vettem észre semmi különbséget :? .

Kick írta még korábban hogy júj az FN2000 milyen jó :D

Hát ő :) Azonkívül hogy: órmotlan,bonyolultabb,igényesebb a tisztitásra,a micro gránátjai a 203-as illetve a GP25-ös vagy egy bármilyen kézigránát romboló erejének kb a felét adják :wink: . Én nem szeretnék egy féltégla alakú valamivel a kezembe harcolni :)

Biztos egy fegyverről beszélünk? Az FN 2000-es EGLM gránátvetője pontosan ugyanolyan 40x46 mm-es gránátok kilövésére is képes, mint az M203-as, ráadásul az EGLM rendszerrel fogják felváltani az amcsik is az M203-ast!
Fél tégla alakú izé?
fn_f2000_2.jpg
Hát nem tom, kinézetre mondjuk én nem választok fegyvert, de ez enyhén szolva is baromi energonómikus, nem féltégla, az AR-15-ös családnál jóval megbízhatóbb, mit értesz azon, hogy igényesebb a tisztításra? Mihez képest? Meg mihez képest bonyolúltabb? :roll:

Olvastam a haditechnikába egy leírást a gránátjairól és a tesztek alapján tök jó hogy belehet lőni fedezék mögé csak nem akkora a romboló ereje :D Egy m65-67 es kézigránát még mindig ütősebb :P

Sztem rohadt magas egy elöző generációs fegyverhez képest. A szlovén hadsereg fegyvereihez képest kevésbé megbízható :D Ezekhez képest igényesebb a tisztításra. Plusz harctéri tapasztalat nincs vele 8) Bonyolultabb is ezekhez képest. És nem hiszem hogy egy Bushmaster vagy Diemaco m16/m4 nél megbízhatóbb lenne ;)

SZvsz: HK144 ! ! ! ! !

Jó, hát M203-asba is be lehet tölteni gumilövedéket, most annak mekkora a romboló ereje? :roll: Ez a gránát ill. lövedék fajtáján múlik, nem a gránátvetőn, baromság ezért a gránátvetőt szapulni, mert az M203-asnál bizony jobb konstrukció.
Szlovénia előző gépkarabélya az M70-es volt. Na ne röhögtess, hogy az jobb volt nála :D HK 144-ről nem hallottam, tuti HK 416-ot akartál írni :D

ú baz nem tom mért hívom 144 -nek :oops:

Mi bajod az M70-el ? :) Nekem nagyon tetszik hogy LC2-es hez hasonló szerkójuk van és VZ58-hoz hasonló ,külsőre, fegyverük :) Nem kell az a dög a kezükbe. Amúgy nem tudom elképzelni hogy a sárba mocsokba kúsznak azzal adöggel.

Ja amúgy a HK144 az ez
http://hankook-oa.com/img/item/369s.gif

Hát ha nem tudod elképzelni, az egyéni probléma, de ezen segíthetek, ez mondjuk jó lesz?
erna052.jpg
:lol:

M70 és társai fölött már eljárt az idő, akármennyire is strapabíró konstrukció, már majdnem két generációval le van maradva.

Vissza
Top Alul