Fegyverek

Zombi stalkerek ellen gazdaságos megoldás a kés. Ha elég gyorsan szaladgálsz, sosem találnak el és megkéseled őket...

Tegnap az egyiket hátba kellett szúrni, mert beakadt a shot és nem volt más :D . Amúgy csak a labor környékén fegyverezek. Amit meg találok a hullánál, felveszem és eladom a profnak és még mindig én jövök ki jobban :D .

Tibi":ygbscza5 mondta:
Mostmár kezd engem is érdekelni, hogy mi lett a TOZ 34-el. Remélem benne van, csak még senki nem talált egyet se :) .

Nekem is tökre tetszik ez a puska, sokkal jobban mint a lefűrészelt csövű. A betában is nyomultam vele, remélem nem vették ki a játékból, kár lenne.

Lehet, alapból van egy ilyen cucc, ami csak erre jó, asszem simán csak antidote a neve, de nem biztos, 0.1 kg-t nyom az is, plusz ott van még a sientific medkit is.

Pontosan ezzel:
sugarzas_elleni_gyogyszer.jpg

Szia, üdvözöllek a fórumon! :D Látom benne vagy a témában rendesen, nem is szívesen vitázok, de azért még is megteszem, mert picit pontatlan vagy itt-ott. A céltávcsöves részhez nem is szólok hozzá, korrekt amit mondasz, talán annyiban pontatlan, hogy a játékban szereplő M74-es lőszert tüzelő AK-val senki se akarjon 600 méterre célozni, mert kb. 4-500 méter után is a gyenge teljesítményű lőszer lövedéke igencsak kiszámíthatatlan pályán mozog, az egy dolog, hogy 1000 méterig lehet állítani a fegyver irányzékát, de ez is csak nagyzolás.
Leoford":iaxhigpt mondta:
Aztán itt van a fegyver ereje ami igazság szerint változhat igen csekély mértéket. A huzagolt csőnél jobb a poligonált cső/ez abban nyilvánul meg hogy nem huzagok vannak a csőben,hanem a cső kiképzése igen egyhén csavarodik hatszögletüen belül.pld:Jericho család.Persze a cső hossz isszámit de itt inkább a pontosság a fő irányadó.Hoszabb csőnél nagyobb a lövedék pontossága.
Ácsi. A hagyományosan huzagolt csőnél nem jobb a poligonálisan huzagolt cső, inkább más. A poligonálisan huzagolt csőnek nagyobb az élettartama, de pontatlanabb is, tipikusan hadi és szolgálati célú lőfegyvereknél alkalmazzák, aki célba akar lőni az ne ilyet válasszon.

Ne felejtkezzünk el a rakéta tipusú lövedékekről/RPG/amiknél a pontosságot a kilövés után kinyiló rakétaszárnyak adják.
Itt csak annyit jegyeznék meg, hogy a játékban totál hibásan van ábrázolva az RPG gránát kilövés után, mivel a valóságban a rakétahajtás kevesebb ,mint két másodperc alatt megszűnik, itt meg végig ég a rakéta...

Na most leszek csak igazán kötözködő! Előre is bocsi.

Na itt térnék rá a lőszer típusokra.A fegyverek ereje a legtöbb esetben a lövedék fajtájától a lőpor mennyiségétől és a löszer tipusától függ.
A fegyvernek nincs ereje, hacsak nem az elsütő erőre gondoltál, de nyílván nem arra. A lövedéknek van ereje és ott is különböző energiákat különböztetünk meg, pl. csőtorkolati energia vagy lövedék energiája 100 méteren, stb.

A lőszer hüvelyének/az az a beletölthető lőpor mennyiségének / nagyságától növekedhet és álltalában növekszik is a lövedék kezdősebessége és becsapódási erelye.A lövedék tipusától füghet a becsapódási erő és a pontosság.Vannak feltartó erejű lövedékek/lapos fejű vagy expandálló/ és áthatoló/hegyes/ lövedékek.
Meg hatszögletű csúcsú lövedék, hegyes üreges hegyű, szétnyíló köpenyes, nyomjelző, sőt, olyan is van aminek egy kis műanyag gömböcske van a hegye helyén, lásd "snowball" lövedékek. Több száz féle lövedék létezik ,egy ilyen felsorolásba kár belemenni. Továbbá a betöltött lőpor fajtája is igen sokat nyom a latba.

A feltartó erejű lövedékek pontossága és távolságba mért ölőhatása csökken viszont közelre letaglózó erejű.
Erről a fajta lövedékről sosem hallottam még, sajnos semmilyen szakirodalomban sem láttam megemlítve, neten is rákerestem de nem találtam semmit róla, nagyon megköszönném, ha írnál róla nekem valamit, jöhet privátban is. :)

Valamilyen szinten ez megnyilvánul a sörétesnél ha távolabla slug/brenecke/ lőszerrel lősz közelre pedig 00-al/ebben a lőszerben 9 db 8 mm es sörét van amit el tudsz képzelni mit okoz rövid távon.
Először is Brenneke, másrészt a "00"-s töltényekben nem 8, hanem minden esetben 8.4 mm-es antimonnal keményített ólomlövedék van, és nem is mindig 9 db, ez lőszer és gyártó függő is, buzgómócsingoskodásból utána is néztem egy néhánynak, a 12/70-es Rottweil Express töltény van 9 db-al megtöltve, a Federal 12/76 Magnum töltényét 15 db-al tölti, a 12/70-es Magnum 12 db-al, de a csúcs, a 12/89-es Magnum lőszer, amiben 18 db 8.4 milis golyóbis van! :D

Bocs valaha ez volt a szakmám és alkalmam volt szinte az összes ismert kézifegyvert és néhány nehézfegyvert kipróbálnom/köztük a Gepárd 1-2 magyar 12,7 es mesterlövészpuskát/
Tegyük fel, hogy kézifegyverek alatt csak a lőfegyvereket érted, kiváncsi vagyok mi volt a szakmád, hogy csaknem az összes lőfegyverrel dolgod volt, amit a kb. a 13. századtól gyártottak, ez nem kevesebb mint csekély néhány millió fajta lőfegyver, beleértve a prototípusokat is, amikből van, hogy csak 1-2 példány létezik és igencsak egyedi gyűjteményeket gazdagítnak, ha magánkézben vannak és nem valami gyártó titkos szobájában lelakatolva. Szal ez eléggé nagyzolós kijelentés, már megbocsáss, fizikai képtelenség amit állítasz, ha már 1-2 ezer különböző lőfegyverhez közöd volt, már nagyon nagyon jó vagy és én is csak álmodom ilyesmiről. :) Szal bocsi a kötözködésért, de az uccsó posztod miatt picit nem hagyhattam, hogy néhány dologban tévedésben élj. Jah, és a Gepárd a hivatalos terminológia szerint nem mesterlövész, hanem rombolópuska, bocsi :)

Saját tapasztalat, szakirodalom, internet, doksi filmek. A világ tele van fegyverekkel, nem nehéz beléjük botlani :)
De ez ne legyen önfényezős topic, ezért sem szeretem az ilyen nagyzolós kijelentéseket, hogy "csaknem az összes ismert kézifegyverhez közöm volt" stb., már túl sok ilyet láttam net szerte, volt hogy kiderült az ürgéről, hogy csak egy terepgatyás securitys és így vetíti a szakértelmét, szal az ilyeneken picit felhúzom a szemöldököm. Én a tényleg nagytudású emberekhez képest nagyon keveset tudok a fegyverekről, maximum az átlagembereknél tudok egy kicsit többet, meg azért a Brennekét még le tudom írni helyesen :) De ha mégis tévedek és mondjuk Simonyi Ottóval kezdtem el vitázni, akkor tuti keresztrefeszítem magam. :lol:

kick":3ytlbs0c mondta:
Leoford":3ytlbs0c mondta:
A lőszer hüvelyének/az az a beletölthető lőpor mennyiségének / nagyságától növekedhet és álltalában növekszik is a lövedék kezdősebessége és becsapódási erelye.A lövedék tipusától füghet a becsapódási erő és a pontosság.Vannak feltartó erejű lövedékek/lapos fejű vagy expandálló/ és áthatoló/hegyes/ lövedékek.
Meg hatszögletű csúcsú lövedék, hegyes üreges hegyű, szétnyíló köpenyes, nyomjelző, sőt, olyan is van aminek egy kis műanyag gömböcske van a hegye helyén, lásd "snowball" lövedékek. Több száz féle lövedék létezik ,egy ilyen felsorolásba kár belemenni. Továbbá a betöltött lőpor fajtája is igen sokat nyom a latba.

és különbenis, ereje pontos j és pontok után space-t teszünk. :D
egyébként miért is vitázunk a lőfegyvereken? a stalker ilyen téren egyáltalán nem reális és nem is akar az lenni. azt megértem hogy idegesít titeket, hogy 62 lövés kell egy bőrdzsekit viselő emberbe, de hoyg a lőszertípusoktól is elvárjátok hogy tökéletesen viselkedjenek (főleg ezek után)... kb mintha a supermarion kiakadnánk hogy nem esik le a sapkája ugrálás közben :D

Bocsi, de én egy szóval sem mondtam, hogy ezeket elvárnám :) :wink: Ez egy játék, annak is kell tekinteni. :wink: Lehet, hogy nem is lenne túl jó, ha nagyon élethű lenne, sok embernek nem venné be a gyomra a brutális lövedék általi roncsolásokat, köztük az enyém sem :)

./off
Így van, ez egy játék. Annak is tekintendő! Én spec játszani akarok. Ha harcolni akarnék háborúba mennék.

./on

Kicsit tipp jellegű kérdés: A fegyvereket, hogyan lehet "tuningolni"? (Kicsi zöld nyíl)
Esetleg javíttatni? (Freedome bázison találtam eddig egy "mindenes műszerés" mukit aki állítólag megcsinálja: egy rekesz vodkáért. Azt meg nem találtam. Mármint rekesznyit.)
Érdemes ezeket a "tuning" verziókat használni. Az akm-nek pl: 1,5-2*es a tűzgyorsasága. :twisted: Zagálja is a skulót... lövés1

Jelentem megtaláltam a játékban az 5.45x39 milis speckó Groza változatot, amit múltkor keresett valaki. Yantarban volt egy dutysnál, a zombik kinyírták. Amúgy pont ugyanazt tudja, mint a 9x39 milis változat, ami igencsak meglep engem. Még a tárkapacitásuk is megegyezik. Továbbá visszamentem az X16-ba, ha már ott jártam, hát mit ne mondjak, megérte, két moonlight artifactot találtam ,így már 4 van nekem meg találtam egy fullos Vintorezt, abból is már hármat elraktam a kis raktáramba :) X16 amúgy kihalt volt, két snork és két zombi volt lent mindössze. A zombik észre sem vettek, hátulról lőttem őket fejbe, az egyik snorkot is.

@Kick

Én csak PK-val lőttem meg ezzel azzal, Mátyás király disznó vadász puskáját kihagytam :P

Na de levágtam, hogy mikor revolverezek a pisztolyokkal azok tök pontosak :D ha meg 6x egymás után revkózok akkor is tök pontosak :)

A hangtompítós SA 80-as a freedom bázisról kapott első feladatnál (találd meg az árulót és nyírd ki) utunkba kerülő Duty-s tagnál lesz.

1.0001-es verzióban már lehet venni Kora-t (Colt 911). Sebzését lecsökkentették a fenébe a beta-hoz képest, így elég nagy csalódás. Így sem érnek semmit a pisztolyok masteren, de így meg pláne dühös2

Vissza
Top Alul